Archive for May, 2015

Japan, nu kommer vi!

Sunday, May 31st, 2015

I år började sommarlovet redan den 31 maj. Vi åker till Japan!

Tidigt på morgonen vandrar vi ner med våra väskor till flygbussen. Innan vi kommer fram till flygplatsen så har det börjat regna. Vi lämnar ett regnigt Skellefteå för att ta oss via Köpenhamn till Tokyo i Japan, vårt största äventyr hittills har börjat!

Framme på Arlanda så går vi till loungen och intar frukost, laddar enheter och bara tar det lite lugnt.

Innan vi ska gå på planet till Danmark så går vi förbi Elsa Beskows lekpart på terminal 5, den har blivit sliten, men jag tror fortfarande att sonen tycker att den är ganska rolig.

På väg till Kastrup får sonen hjälpa flygvärdinnan med säkerhetsgenomgången, som tack för hjälpen får han två gosedjur och en chokladbit.

Andra föräldrar mäter om barnet har växt på insidan på skafferiet, vi mäter hur hög han har blivit vid flygplanet i Lonungen på Kastrup!

Äntligen dags att gå på Rurik Viking som ska ta oss den långa resan till Tokyo. På vägen får vi champagne, cola, Mikeller flygöl och mat. Det blir även sovdags, Vovva och Lilla G har turen och får ett helt eget säte. Det är ganska lite folk på planet så resan går bra. Vi landar på Narita, 8 mil från Tokyo, ute är det varmt och skönt…

Morsdag 2015

Saturday, May 30th, 2015

Morsdag, middag för mamma, som faktiskt fyller 70 år senare i år. Men en blomälskare som hon, som faktiskt hade önskat sig den här vasen, måste få sin födelsedagspresent redan nu!

Friluftsdag på Kanotudden

Tuesday, May 26th, 2015

En underbar dag med mete hade vi tänkt oss. Det var kallt och regnigt och några få fiskar lyckades eleverna dra upp!

Papricahoppet

Saturday, May 23rd, 2015

Sonen var med i Papricahoppet, där fick man ett fint hopprep. Nu tränar han för fullt på att hoppa!

Aw med sonen på Lanthandeln

Friday, May 22nd, 2015

Sonen och jag passade på att ta en AW på Lanthandeln. Trevligt med en liten mysfika :)

Blommor från Frankrike

Tuesday, May 19th, 2015

Ni kommer ihåg att vi var ett dygn i Frankrike i april. Sonen plockade då en liten fin blombukett till mig. Mamma fick den av mig när jag skulle gå och handla mat. Idag så kom den tillbaka till mig, i pressad form. Sonen blev lite besviken på att den inte var sådär fin som när han plockade den…

Min födelsedag

Tuesday, May 19th, 2015

FÖdelsedagskalas med suring, tårta och presentjakt….

Barnaktivitet med Sunnanå

Tuesday, May 19th, 2015

Sonen fick pizza, gå in med en spelare, godisregn och tävlingar på aktiviteten….

Dinoparken

Sunday, May 17th, 2015

En ny (för oss) lekpark har vi besökt. Dinolekparken på Morön, ett stenkast från där jag bodde när jag var liten. Riktigt rolig. Men jag funderar på varför barn inte leker med varandra på lekplatser, nej, man ska leka med sina föräldrar…

Golfpremiär!

Saturday, May 16th, 2015

En härlig morgon på rangen, viktigt att lägga bollarna rätt och att lägga upp bollen på pengen… snart är det golfskola igen!