Archive for November, 2014

1:a advent och God Jul, Lilla Lök

Sunday, November 30th, 2014

Då var det äntligen dags att fira första advent. I år så hade jag köpt små söta tomteljus på Lidl, tyvärr så blev jag snål och köpte bara tomtarna, fanns en hel massa olika figurer. Vi har ju en tradition med att sonen får en ny bok med julanknytning varje adventssöndag. Idag så blev det boken God Jul, Lilla Lök som handlar om en pojke som vill ha en cykel och en pappa i julklapp!

Till första advent brukar jag alltid baka mammas saffranskaka med äpplen i. I år så gjorde jag den här kakan med fikon istället. Grymt god!

Barnkalas - Legokalas - Bowlingkalas

Saturday, November 29th, 2014

Övertalade sonen om att vi skulle ha ett legokalas här hemma nu när han fyller 5 år. Jättebra tyckte han! Jag tycker att det är så himla tråkigt när barnen ska ha sina kalas på typ Leos. Dom bara springer runt och läkter inte med varandra och sedan så kostar det jättemycket pengar. Man måste betala för minst 8 barn.

Då händer det oförutsedda, jag blir så sjuk att det finns inte en möjlighet att ha kalas hemma, vi får göra plan b. Sonen är jätteledsen och får då välja mellan att ha kalas på Leos eller på Bowlingen. Han väljer bowlingen. Det var i alla fall ganska prisvärt, bowling, läsk, marängswiss och godispåse, och man behövde bara betala för de barn som kom! Att barnen nog var i yngsta laget är en helt annan sak! Godispåsen som vi hade i Legohuvudet innehöll en liten legogubbe, lika till alla! Tack för att det går att köpa billiga legogubbar på Legoaffären här i stan! och en tablettask!

Istället för kalas på Leos hade vi bestämt att han skulle få ett Ishockeyspel, han visste inte om det, men nu hamnade vi i ett dilemma, eftersom att kalaset blev på Bowlingen. Men vi bestämde oss för att lära honom ordet  force majeure = oförutsedd händelse. Och berättade varför han fick spelet!

Klara - färdiga - kör!

Friday, November 28th, 2014

Äntligen så har startskottet för julen gått! Kransen på kyrkan är tänd och nu får man dekorera hur mycket man vill!

Nya idéer för hur man kan slå in sina paket

Monday, November 24th, 2014

Såg på nätet att man kan köpa tygpåsar för att slå in paket i. Som ni kanske förstår så har en samlare som jag massor med tygbitar som bara väntar på att bli påsar till presenter! Jag tycker att det blev jättefina paket!

Test av Nespressos julkaffe

Monday, November 24th, 2014

Här är familjen som gillar att testa saker, nu är det dags för att skriva om Nespressos julkaffe. Det är tre smaker av kaffe, Apple Crumble, Chocolate Mint och Hazelnut Dessert! Alla tre luktade väldigt gott, den som vann smaktävlingen var Chocolate Mint!

Äntligen är mitt äppelträd dekorerat för julen

Monday, November 24th, 2014

Jag har flera år drömt om att dekorera äppelträdet med stora julgransbollar. På Biltema hittade jag dessa som var ganska stora och inte alltför dyra. Jag lyckades få 3 generationer män att hjälpa mig med att hänga upp dom i trädet! och titta så fint det blev!

NK:s julskyltning 2014

Wednesday, November 19th, 2014

Idag så har jag en gästbloggare här på min blogg. Mannen har varit i Stockholm och passade då på att gå till  NK och titta  på den fina julskyltningen.

Årets stora glöggtest…

Monday, November 17th, 2014

… och det är ingen överraskning att jag har ungefär lika många glöggmuggar som jag har flaskor glögg…

… och det är inte heller någon överraskning att vi har testat ungefär 20 sorters glögg, både alkoholig och nästan alkoholfri….

Glöggtest 2014: Malmköping Tomtemors Starkvinsglögg

Monday, November 17th, 2014

Det här är vårt glöggtests vinnare! När jag beställde glögg så fanns det bara 19 kvar i Sverige. Det var en lycklig tjej som lyckades knipa en flaska! När vi i fredags testade glögg så var den här så himla god så vi kollade om det fanns några och då fanns det 57st så vi beställde några till! Så vårt tips är skynda fynda, de här flaskorna lär inte finnas kvar närmare jul!

Glöggtest 2014: Morberg Starkvinsglögg

Monday, November 17th, 2014

Den här glöggen var en stor besvikelse. Ni vet att jag brukar gilla den här killens saker. Tyvärr så var glöggen inte god kall och inte heller varm. Den alkoholfria är bättre. Dåligt vin brukar jag göra glögg av, men vad gör man av den här?