Archive for August, 2014

Planes II: Räddningstjänsten

Saturday, August 30th, 2014

Då var det dags igen, Planes II har kommit, sonen har varit på bio och sett filmen nya leksaker ska köpas!

Matfesten 2014 på Stiftsgården

Friday, August 29th, 2014

Ja, även i år så passade vi på att göra matfesten på Stiftsgården. Stiftsgården hade ett erbjudande om att man fick äta 2 och betala för 1, ett riktigt bra erbjudande.

Förrätten var skogssvampsoppa med gravat älginnanlår och surdegskrutonger, Lilla G fick en skinktoast. Till varmrätt serverades oxfilemedaljong med rotfruktspytt, grillad rotseller, persiljeskum och rödvinssky! Bilden på Lilla G är när han smakar den supersmarriga rödvinsskyn! och till efterrätt fick vi Västerbottensglass med hjortronmylta och vaniljsnö.

Lekstugebygge

Tuesday, August 26th, 2014

Sakta men säkert växte lekstugan fram. Vi målade och skruvade och fixade och donade och tillslut så stod den lilla stugan klar!

Inne i stugan finns ett litet loft, det är riktigt mysigt!

Ni har sett på tidigare inlägg att vi besökte det stora varuhuset i Haparanda för att köpa lite inredning till stugan. Bordet skruvade sonen och mannen ihop. Boklisten uppe på loftet tycker jag blev riktigt bra, där har sonen samlat sina finaste böcker!

Lekstugebygget gick

Gummibandsarmband

Tuesday, August 26th, 2014

Även jag har fastnat för trenden att göra armband av gummiband. Jag såg en bild där prinsessan Estelle hade ett sådant här armband! Det är riktigt roligt och klurigt att göra armbanden!

Årets badsommar

Sunday, August 24th, 2014

Oj, vad vi har badat i sommar, i Byske, havet och poolen, Vitbergs, Boviken, Leffes pool, Gimodammen, Legoland, Lalandia, Ängskär, Krutudden, Oslo, Kukkolaforsen, Bjuröklubb! Förra året så badade vi i havet sista gången den här helgen, i år var det inte aktuellt att bada i något hav!

Surströmmingsfest

Saturday, August 23rd, 2014

Dags för surströmmingspremiär, och surströmmingsfest. PÅ bilden får ni se min enkla dukning och dekorering av bordet. Jag köpte krondill som jag satte i den häftiga vasen som jag köpt på IKEA. Ljuslyktan gjorde jag lite roligare genom att vika ett papper på mitten och klippa, sedan så klistrade jag ihop den runt ljuslyktan!

Visst kan man använda sig av kräftdekorationer även på surströmmingsfesten? Jag köpte en led-ljusslinga och där satte jag fast kräftlyktorna! Fint blev det, men tyvärr så regnade dom sönder på natten, men vad gör väl det, jag får köpa nya när det blir halva priset!

Runway run

Saturday, August 23rd, 2014

Sonen sprang sin första springtävling. Det var en tävling på Skellefteå Airport, runway run. Och det gick faktiskt riktigt bra för honom. Längden på banan var 600 meter och klassen var öppen upp till 8 år. Lilla G kom sjua, riktigt bra resultat.

Skolstartsdags!

Tuesday, August 19th, 2014

Idag började eleverna skolan, tänk vad roligt det är att får köpa nya saker som man kan ha på skolan!

Hejdå utebadet! Vi ses nästa år

Sunday, August 17th, 2014

Årets sista bad på utebadet är gjort. Det är lite vemodigt varje år när säsongen är slut och allt ska stängas ner. Men vi har haft en supersommar.

Årets raclettemiddag

Saturday, August 16th, 2014

Dags för årets raclettemiddag! Riktigt, riktigt smarrigt är det med raclette!