Archive for June, 2014

Hemma i vår vackra stad!

Sunday, June 29th, 2014

Att resa med mannen i familjen…

Sunday, June 29th, 2014

… betyder att man har en massa förmåner och bekvämligheter… lounger med mat, fast track och ett lugnt väntrum att vänta i! Visst ser vi ut att ha det bra!

På rundtur i Oslo

Saturday, June 28th, 2014

Vår rundtur i Oslo började vid det otroligt vackra stadshuset, vi kollade på alla fina bilder från den nordiska mytologin som finns utanför och sedan tittade vi på den vackra hallen där man delar ut Nobles fredspris.

På väg till vårt nästa mål, Oslos operahus, hittade vi den här fina skateparken, perfekt för en liten kille påkickboard och utsikten över det spektakulära operahuset var det inte heller något fel på!

Nästa mål var alltså det spektakulära operahuset, där man kan gå upp på taket och titta på den fina utsikten över fjorden. Så här arg kan man bli när man inser att man inte får köra kickboard uppför taket….

Sedan traskade vi vidare till Akersbrygge där vi hittade en hel massa spektakulära saker, bland annat en fin badstrand längst ute i fjorden.

Turen avslutades i Vigelandsparken, med mat från Mc Donalds, titt på figurerna och lek i Frognerborgen, den stora lekplatsen i parken!

Tusenfryd, häftigaste nöjesparken

Friday, June 27th, 2014

Målet för resan till Oslo var att besöka Tusenfryd, en nöjespark som ligger 2 mil söder om Oslo. Det kostar jättemycket, typ 390 Nok att gå in på parken, men ni har säkert läst i Coop bladet att man där har ett erbjudande då man kan köpa biljetter för 100 Nok, en otroligt bra rabatt!

Vi tog i alla fall bussen från Oslo till Tusenfryd, kostade lika mycket som att gå in på parken. När vi kom dit så var det bara att testa alla olika attraktioner. Det fanns allt möjligt som gjorde hela familjen nöjda och glada, att man är 120cm över havet är en gyllene gräns, sonen lyckades vara det nästan alla gånger, några gånger hjälpte knappen på kepsen honom! Träbanan på Tusenfryd var många gånger läskigare än Balder på Liseberg. Ja, vårt tips är att kör till Oslo om ni ska besöka en riktigt bra nöjespark!

Vigelandsparken

Thursday, June 26th, 2014

Den häftigaste parken i Oslo är helt klart den magnifika Vigelandsparken. Den innehåller säkert 100 fina statyer.

Elsa Beskows lekpark igen

Thursday, June 26th, 2014

Liknande bilder har ni sett tidigare, sonen på Elsa Beskows lekpark på Arlanda. Första gången var vi på väg till Oslo, det var vi även idag. Lekparken har blivit mycket sliten på de tre år som den funnits på Arlanda.

Att utnyttja badkortet

Wednesday, June 25th, 2014

Sommaren är kall, men jag och Lilla G vi nyttjar våra badkort, när det är för kallt att bada så kan man i alla fall leka i luftlandet! Mysigt tycker Lilla G!

Vattenmelonglass

Wednesday, June 25th, 2014

Vad gör man när man har alldeles för mycket vattenmelon hemma och ska åka bort. Jag passade på att göra vattenmelonglass. Det blev supersmarrigt!

Hempysslad bollslingad

Wednesday, June 25th, 2014

Jag pysslade ihop en bollslinga, himla enkelt var det. Jag hämtade 10 bollhavsbollar som Lilla G hade när han var liten, en ljusslinga från IKEA och en håltång… sedan var jag nästan färdig! Snyggt blev det i alla fall!

Lilla G har blivit stor, han går på golfkurs!

Tuesday, June 24th, 2014

Lilla G har blivit en stor pojke, i veckan så går han på golfkurs! Det är en laddad kille som åker på kursen på kvällarna, och tänk så duktig han är på att lyssna på lärarnas instruktioner!