Archive for March, 2013

Påskgodis från USA

Wednesday, March 27th, 2013

Det här godiset hade jag glömt bort. När jag letade i klädkammaren så hittade jag dessa amerikanska godisar. Det fanns hur mycket som helst att köpa där borta!

Det isländska påskägget, del 2

Tuesday, March 26th, 2013

Kommer ni ihåg? Påsken 2009 tillbringade vi på Island, jag visade här på bloggen att vi hade köpt ett isländskt påskägg. Det är inget skämt, dessa påskägg är just isländska påskägg. Ett isländskt påskägg är gjort av spröd mjölkchoklad, och under skalet gömmer sig ännu mer choklad och annat smågodis, plus gärna ett litet kort med ett visdomsbudskap eller en spådom. Ägget dekoreras i regel med blommor och en påskkyckling. Det tillverkas 300000 påskägg på Island varje år, det bor 300000 människor på Island. Jag lovade också att jag skulle visa er hur det såg ut när man hade slagit sönder det… det gick inte som vi ville. När vi kom tillbaka till hotellrummet så hade ägget smält ihop och man fick hacka för att få fram godisarna. Det var bara för mannen att gå till affären och köpa ett nytt. Det ägget har vi sparat i en skokartong och idag var det dags att plocka fram ägget, det såg jättebra ut……

… och smakade jättebra! Det var jättemycket godis i ägget, mest choklad med kola in, men också en hel del choklad fylld med lakrits. Vi fick också en lapp i ägget, men vi förstår inte isländska så vi vet inte riktigt vad det står!

Jag gör G, mamma

Tuesday, March 26th, 2013

Lilla G och jag satt och tittade på bilder från när han var liten. När den här bilden kom fram så sa sonen: -Mamma jag gör G, och tecknade G samtidigt.
och visst ser ni, han tecknar ett G med sin lilla hand…. Han är ungefär 3 veckor gammal på bilden…

Årets påskris

Tuesday, March 26th, 2013

Årets påskris står på pianot, som vanligt så har jag plockat in kvistar från syrenen ute på gården. I år plockade jag in riset i god tid så jag har små, små söta löv på gång! I riset hänger mina fina, fina påskägg från Royal Copenhagen.

Påskäggspyssel

Tuesday, March 26th, 2013

Mer pyssel, vi har pysslat ihop en massa påskägg. Titta så fina de blev ;)

Påskkärringen i köksfönstret

Tuesday, March 26th, 2013

I mitt köksfönster hänger en påskkärring som vi hade här hemma när jag var liten. Den passar riktigt bra till mina vita och svarta gardiner!

Gjutna chokladmuffins

Tuesday, March 26th, 2013

Många roliga saker köpte jag i USA, en av de sakerna var dessa formar som man gjuter chokladmuffins i. Jag sprang av misstag på en STOOOR pysselaffär när vi var i Orlando i somras, som tur var fanns en affär i samma kedja på Manhattan, så dit gick vi och shoppade pysselsaker. Idag så har Lilla G och jag gjutit chokladmuffins, vi använde oss av Candy Melts, det är pellets i olika färger. Riktigt fina blev de, Lilla G fyllde genast sin muffins med m&m som han gillar så mycket!

Våffeldagen, igen….

Monday, March 25th, 2013

Igår blev det våffellunch ute i backen. Först åt vi en BLT-våffla, riktigt riktigt smarrig.

Till efterrätt blev den en otroligt god chokladvåffla. MUMS ;)

LEGO-isbitar

Sunday, March 24th, 2013

Här hemma så dricker vi LEGO-gubbar. Visst är dom fina?

Blixtenkaka

Sunday, March 24th, 2013

Sonen och jag bakade en Blixtenkaka, visst blev den fin!