Archive for February, 2013

Glöggtest 2012: Roslags äppelglögg

Wednesday, February 27th, 2013

Vi fortsätter med att testa glöggen från 2012. Den här glöggen var riktigt smarrig när vi drack den i lördags på vår utflykt.

En gammal och bra bok…

Wednesday, February 27th, 2013

Lilla G han fick en av mina gamla böcker, lite sotig och mycket välläst. Han gillade boken om Lotta skarpt.

Lilla G kör moped

Sunday, February 24th, 2013

Idag när det var så mycket vår i luften kom mopeden fram. Lilla G säger att han kör moped när han kör sin springcykel!

Vi spelar UNO

Sunday, February 24th, 2013

UNO är ett populärt spel här hemma hos oss. Från början så spelade vi med det Hello Kitty Uno som jag köpte för flera år sedan. Gick väldigt bra, men…

… sist vi var och handlade hittade jag det här UNO-spelet med Cars-karaktärer på korten. Nu går det mycket bättre att spela enligt Lilla G.

Avslutning i morfars skidskola

Sunday, February 24th, 2013

Idag var det säsongsavslutning i morfars skidskola. Lilla G han fick dagen till ära åka i stora liften och  stora backen, eller Terrybacken som Lilla G kallar den! Det var riktigt roligt att åka stora backen, han skrattade hela tiden!

Rubinbröllop, 40 år

Sunday, February 24th, 2013

Idag är det alltså rubinbröllop för några jag känner. Jag visade Lilla G bröllopsfotot och frågade om han såg vem det var. En prinsessa svarade han!

Bröllopsdagen firades i slalombacken. Jag hade bakat en kärleksfull kaka, receptet hittade jag på Magnolia Bakerys sida.

Vår snöskoter…

Saturday, February 23rd, 2013

… i  miniformat. Som sagt, sonen har några lite annorlunda fordon. Idag så var det snöskotern som fick följa med ut i sin riktiga miljö.

Smarrig lunch ute i det fria

Saturday, February 23rd, 2013

I god tid före lunch så packade vi pulkan med allt som kan tänkas behövas för en trevlig lunch ute i solen och promenerade ner till Rovön. Efter den tunga promenaden så drack vi lite varm glögg i väntan på att elden och grillen skulle ta sig.

Sonen han ville åka sidor…

Och vänta på elden det fick vi göra. Så länge så att vi fick passa på att äta upp vår efterrätt innan vi fick inta lunchen. Till efterrätt blev det Creme Brulé, riktigt, riktigt smarrigt.

När lunchen äntligen blev färdig så blev det en riktigt smarrig Biff Rydberg, oj så gott det var att äta ute i solen!

Underbara lördag!

Saturday, February 23rd, 2013

I morse när vi steg upp då sken solen och det droppade från istapparna som hänger från taket. Jag passade på att äta en smarrig grape till frukost. Av min gamla farmor, har jag lärt mig att man ska ha honung på grapen. Kniven ni ser på bilden är en grape-kniv, även den kommer från min farmor, och tänk er, den fungerar faktiskt riktigt bra!

Hemmagjord isglass

Tuesday, February 19th, 2013

Jag och sonen gjorde egen hallonglass. Den smakade smaskens enligt sonen.