Archive for January, 2013

Mer slalom

Tuesday, January 29th, 2013

sonen är en frälst slalomåkare numera. Innan vi blev sjuka så var vi två gånger till Klutmark och åkte slalom i den stora backen. Slalom=man åker rakt ner och mamma eller morfar styr en med banden i selen, men roligt är det!

Vårsolen har börjat lysa

Tuesday, January 29th, 2013

och den lyser rakt i mitt öga, så det blev inhandling av en ny liten rullgardin till altandörrsfönstret. Lätt som en plätt kan man stänga ute de där irriterande solstrålarna.

Den stora svarta möbeln i köket

Tuesday, January 29th, 2013

Som ni vet så har vi ett stort svart piano i vårt kök. Innan jul så fick sonen veta vad ett piano är. Han spelade och spelade och konstaterade stolt att det blev “Blinka lilla stjärna där”.

Oj, nu blev det lite fel…

Tuesday, January 29th, 2013

… eller så inte, den här gamla Musse figuren  mjukplast den står i vårt vardagsrumsfönster. Den är från det att jag var liten.

Alternativa badmetoder

Tuesday, January 29th, 2013

När man är sjuk så får man utveckla alternativa badmetoder. Sonen roar sig med att fylla baljan i duschen istället för att dyka i badkaret. Tänk så roligt man kan ha med lite vatten och badskum.

Köksrenovering

Tuesday, January 29th, 2013

Som jag skrivit tidigare så kommer jag inte att visa några helhetsbilder från mitt hem, men här nedanför så får ni se några av detaljerna från det nybyggda köket.

Vi valde att köpa köksinredning från en lokalleverantör som måttanpassar köket efter rummets mått. Det var ett måste i vårt kök som inte har ett standardmått. Vi har 2,70 i takhöjd och kände för att använda all volym. Även stenskivan, Viscount White, är även den från en lokal leverantör.

Äntligen har jag fått tillbaka pysselrum…

Tuesday, January 29th, 2013

Efter många långa veckor så har jag äntligen fått tillbaka mitt älskade pyssel/sy/lek/läs-rum. Under alla veckor vi renoverade kök så var alla köksgrejor i det rummet, inklusive det stora svarta pianot, i rummet. Nu tjejer så är nästan hela rummet uppstädat och nu kan ingen njuta av oredan i mitt rum…

Kryddhörnan

Saturday, January 26th, 2013

På en annan del av min köksbänk så förvarar jag lite salt peppar och sån och där på brickan står även mina två fina dyrgripar med tryffelolja.

Kaffe- och tehörnan

Saturday, January 26th, 2013

I det nya köket så har jag gjort i ordning en liten kaffe- och tehörna. Den fina skålen/vasen som jag förvarar kaffekapslarna i hittade jag på H&M Home, riktigt snygg tycker jag att den är.

Pom Pom hemma hos oss

Saturday, January 26th, 2013

Vi har också hakat på trenden med pom-poms i vårt hem. Det var Lilla G som kom hem med den från förskolan en dag. Vad som är oklart är om det är han eller någon annan som har gjort den. Den hänger så fint i vårt kök nu ;)