Archive for October, 2012

Spökiga lysande spöken

Wednesday, October 31st, 2012

På bloggen Pysselbok hittade jag den här fina idén med de fina spökena som man kunde skriva ut där och klippa ut. Sedan letade jag fram en av alla ljusslingor som jag köpte på IKEA efter jul förra året för ett jättebra pris. Visst var spökena söta?

Halloweenpyssel

Monday, October 29th, 2012

Lilla G och jag, vi har halloweenpysslat. Vi har skrivit ut spöken, laminerat, klippt, gjort hål och trätt snöre genom hålet! och sedan hängde jag upp spökena i lärkgrenarna som fortfarande står kvar på pianot sedan i påskas och tillslut blev det så här fint!

Vilken dag…

Sunday, October 28th, 2012

Idag har det varit helt fantastiskt väder. Lilla G han har varit på utflykt till stugan. Där fick han leka på skeppet, det var jätteroligt!

Höstens avsmakningsmeny på Stiftsgården

Sunday, October 28th, 2012

Igår var det dags att avnjuta höstens avsmakningsmeny på Stiftsgården. Det var dessa läckerheter som vi fick igår:

Det mesta smakade riktigt, riktigt gott. Men det var synd att man fick vänta så läge mellan varje rätt.

Brand i Bonnstan

Saturday, October 27th, 2012

Natten till idag så har det brunnit i Bonnstan, vi passade på att gå dit och titta, sonen fick se både en brandbil och en polisbil, två brandmän och bäst av alt var att polisen vinkade till Lilla G när de körde därifrån. Det var två hus med totalt 16 kammare som gått brunnit upp under natten. Tråkigt när något sådant här händer i vår vackra historiska miljö.

Lussekatter

Saturday, October 27th, 2012

Som ni ser på den översta bilden så är det snö på marken, alltså dags att baka lussekatter. Idag hade jag tänkt att visa er varför mina lussekatter är matta, inte glansiga. Jo, det år så att jag penslar lussekatterna efter gräddning med smält smör istället för att pensla med ägg före gräddning!

Fredagsmys inomhus

Friday, October 26th, 2012

Idag så blev det fredagsmys inomhus då vi inte är helt krya. I morse när vi skulle gå till förskolan var det -9 ute, så det var bara att leta fram vintermössa, vintervantar och vinterskor till sonen. Han undrade när tomten skulle komma, han försökte även förra veckan när vi hade snö…. Ikväll så fick vi pepparkakor och ädelost, men sonen sa att det var skinkost, det har vi aldrig haft hemma i tub så det måste han få på förskolan…

Lärande DUPLO

Thursday, October 25th, 2012

Jag hamnade på en massa bloggar där amerikanska hemmamammor skriver om sin undervisning hemma genom homeschool och activity bags. Man blir fascinerad när man ser alla saker som dom gjort, men det är väl det våra barn lär sig när de är i förskolan, skulle jag tro…

Två saker som jag tyckte verkade bra skrev jag i alla fall ut. Det första var det här spelet där man skulle bygga DUPLO-klossar efter ett visst mönster och räkna hur många klossar det är. Lilla G är väldigt intresserad av siffror just nu.

Det andra legospelet hittade jag på en svensk blogg. Tyckte att det verkade bra att träna plus och minus på, Lilla G kanske är för liten, men han kommer att gilla att hans favoriter från Toy Story är spelpjäser i spelet. Nu har vi testat spelen och båda  två funkade jättebra. Lilla G tyckte att det var jätteroligt.

Hus i inredningen

Thursday, October 25th, 2012

Hus verkar vara en av de stora sakerna i inredningen just nu. Så himla många ljus har inte jag i min inredning, men jag kom på dessa vackra muggar som jag köpte på Iittala i Amsterdam 2008, det är muggar som gavs ut i en begränsad utgåva på 500 muggar. Jag hade tänkt att visa min mammas fina kuddar som hon har i den gröna soffan i stugan, men jag kan inte hitta bilden nu, den är helt borta, eller så var det så att jag tog ingen bild på den i år….

Edit: 2014-02-24 Hittade den här bilden från 2011 på ett gammalt minneskort!

Julförberedelserna har börjat…

Wednesday, October 24th, 2012

… jag köpte dessa två mycket insprierande tidningar tidigare i veckan och för att slippa hysterin i december så har jag redan börjat pyssla. Igår gjorde jag pepparkaksdeg, för till helgen så ska det bakas, lussekatter och pepparkakor. För tidigt tycker många, men vi ska riva ut vårt kök nästa vecka så jag vet inte om jag kommer att kunna baka innan första advent.