Archive for December, 2011

2011 - ett försök till en årskrönika

Saturday, December 31st, 2011

Sitter här och försöker skriva något klokt om året som gått. Jag försöker komma på det ultimata sättet att gestala 2011.

Några bilder från året som gått. Mannen och jag åkte till New York några dagar i mars. Påsken firades i Mora. Sommarsemestern började i Oslo och fortsatte till Lilla G:s faster, Ullared, Furuvik, Mora och hem igen. Sedan så utforskade vi vår egen hembygd och såg hur mycket man kan göra här! En av de utflykter vi var på var till Arvidsjaur, där åkte vi ångtåg på Inlandsbanan. Hösten har varit mycket jobb och plugg. Lilla G har börjat på förskolan. Ja, så har vårt år sett ut!

Snöskottarna

Friday, December 30th, 2011

I morse så hade snösvängen varit ute och gjort en vall vid vägen. Lilla G och pappa S gick ut och skottade bort den. Lilla G gillar verkligen snösläden han fick i julklapp.

Anskrämliga reafynd

Thursday, December 29th, 2011

Idag har vi varit ute och fyndat julsaker på rean. Lilla G valde snabbt snögubben och pappan i huset valde tomten. Men när vi kom hem så ville den lilla killen ha båda på sitt rum. När jag satt upp dom i fönstret så bara lyste det i sonens ögon. Lyckligare tvååring får man leta efter. Det är väl bara att acceptera, numera är det sonen som bestämmer hur tomtarna ska fixas här hemma.

Spara pengar…..

Wednesday, December 28th, 2011

Idag var Lilla G och jag på stan. Vi var jätteduktiga och köpte inget. Men bra sugen var jag på att köpa en sak till Lilla G. Men 500 kr för ett klädesplagg till honom det var bara för mycket. Jag gick hem och letade fram ett mönster och en massa tyger. Lilla G hjälpte mig när jag skulle klippa ut tyget. Han placerade sina bilar och sin Katten Janssontröja på tyget.

Vila i Kylarköping

Tuesday, December 27th, 2011

Ja, jag och Lilla G vi tar det lungt idag. Köket ser ut som Kylarköping, man få akta sig så att man inte kliver på någon viktig bil. Mack kom till oss på julafton och han ger mest effekt om man kastar honom i golvet, det blir många delar, så Mack har fått flytta upp på en hylla i väntan på att Lilla G ska bli äldre.

Änglaspel eller??

Monday, December 26th, 2011

Ja, när jag plockade fram jullådorna så hittade jag inte mindre än tre (3) änglaspel. Det mest spännande av dessa var det som vi bestämde oss för att använda i år. Det var det som ni ser på bilden, det är hästar istället för änglar och en clown längst upp. Självklart fanns det en uppsättning med änglar också. Vi vet inte varifrån det kommer, men vi har kommit så långt i vårt funderande att det inte är jag eller S som haft med oss det för alla delar var inlindade i ROSA servetter. Pappa påstod sig ha sett spelet när han var liten så det kommer nog från farmor eller farmors syster. Änglaspelet står på sin vanliga plats i den övre luckan på kakelugnen i köket.

Nu är julen snart slut….

Sunday, December 25th, 2011

… men jag tänkte först sammanfatta julafton. Tänk, det här var Lilla G:s tredje julafton. Första gången var han 3 veckor gammal och förra året nyss fyllda 1 år. Så det här var första julen som han var riktigt medveten om vad som hände.

Morgonen började med att Musse och Mimmi i julkläder hade kommit fram och satt sig vid strunpa som hänger i öppna spisen. I strumpan fanns det självklart ett paket och i paketet fanns en av Lilla G:s favoritbilar. Lyckan var fullständig. Numera så håller vi reda på den här lilla gröna bilen och är den borta så är det fullständig katastrof.

Sedan bar det iväg på julklappsutdelning. Lilla G hade några klappar kvar att dela ut. Han begärde på tomtekläderna och beställde fram Snowracern. Han hade två nissar med sig, en som drog och en som bar klappar. När vi kom hem hade det hänt något konstigt, tomten hade varit till Lilla G:s brevlåda och lagt i ett paket. Tänk att  den lilla tomten själv fick ett paket.

På kvällen kom den stora tomten på besök, Lilla G tyckte att han skulle gå så han viknkade och sa hejdå. Tänk vilken tur at tomten i alla fall lämnade kvar paketen. Jag verkar ha varit snäll i år för jag fick alla saker som jag hade på min önskelista.

Lilla G vill passa på att tacka för alla paket som han fått!

God Jul till alla som blev utan julkort…..

Saturday, December 24th, 2011

Ja, som titeln beskriver så var det inte alla som fick något julkort på Lilla G i år. Så många motgångar som jag haft när jag skulle skicka julkort i år har jag nog aldrig varit med om.

Först så strejkade snön, sen så strejkade sonen som inte ville vara tomte, sen strejkade färgskrivaren, sen strejkade den svartvita skrivaren, sen strejkade pappas skrivare och sen så tog det för lång tid att få hem den nya skrivaren och när den kom skrev den inte ut fina bilder. Här var jag beredd att ge upp.

Då kom jag på att man kan ju skicka julkort på postens hemsida, då gick det inte att skicka där, sidan låg nere och man kunde inte betala. När jag och mannen väl fick tid att sätta oss vid datorn för att skicka julkorten så gick det inte att ladda upp bilder till postens sida från min dator, jag hade inte behörighet till mina bilder :( Suck. Vi fick använda Lilla G:s dator som är så seg, den gick det i alla fall att få iväg bilderna på.

Efter alla dessa missöden vill vi i alla fall önska alla vi känner en riktigt God Jul

Uppdatering, så här såg kortet vi skickat med posten ut, jag kan lova er, jag kommer aldrig mer att sitta och göra egna julkort. Kortet var 21×15 cm stort, ett halvt A4, riktigt nöjd blev jag med resultatet!

Dagen före…..

Friday, December 23rd, 2011

… ja, nu är det bara en dag kvar till tomten kommer, Om han kommer. Idag har vi i alla fall tagit det lugnt och varit på Leos Lekland, det var inte många barn där och lekte. Sedan gick vi hem och klädde granen. I år har vi verkligen lyckats med granen. Vi köpte den osedd för en månad sen och kolla vilken fin gran vi fick. Vi kommer att ha en riktig Disneyjul här hemma och tänka sig, den skarpögde kan se att två små ekorrar har flyttat in i vår gran. Piff och Puff tog genast plats där när dom såg vilken fin gran vi hade köpt.

Finbesök och julgodis

Thursday, December 22nd, 2011

Igår kväll hade vi finbesök av två av mina kusiner och deras föräldrar. Lilla G och ena mosinen busade som vanligt. Som fika vid detta besök bjöds det på julgodis. Jag har jobbat mycket och länge för att få ihop så många sorter som jag lyckats med i år. Först till kvarn gäller om man vill hinna smaka….

Panaforte, tryffel med vit choklad och torkade blåbär, och fransk nougat på första bilden. Saffrans cakepops på den andra.

Mer godis….. laktrisknäck i siliconformar, praktiskt. Rocky road och vit choklad fudge…. smaskens ;)