Archive for October, 2011

Halloween 2011

Monday, October 31st, 2011

Ja, så här skrämande var vår pumpa nu i helgen! Men vi hade en till liten pumpa…

Han gillade inte att ha dräkten på sig, det var näst intill omöjligt att få honom att ha på sig pumpahuvudet. Kanske för att det luktade lika mycket parfym som för ett år sedan när jag köpte dräkten.

Praktiskt drinkande

Sunday, October 30th, 2011

Lördagsdrinken kan väl inte bli mer praktiskt än så här. Ett glas där det är märkt hur mycket man ska hälla av varje sort. Sedan är det bara att fylla på med is, sätta på locket och skaka. Vrid om locket och sätt ner ett sugrör.

Ointressant vetande

Friday, October 28th, 2011

Det var inte halt i morse

Kaffemaskinen på jobbet gör inte bra kaffe enligt den som dricker sånt

Det är inga äpplen kvar i trädet

Jag har inte ätit godis idag

Det var två brev i min brevlåda idag

Telefonen har inte ringt på hela veckan

Lampan i trappen är trasig, men jag har bytt den så nu lyser den igen

Vi hade sophämtning igår, full brun behållare, det ni

Kanske kan jag få någon mer kommentar när jag skriver det här inlägget. Inlägg likt detta får massor med kommentarer på facebook……

…. vi får väl se

Nalledagen

Thursday, October 27th, 2011

Nalledag, Lilla G hade med sig vovva till förskolan på Nalledagen. När vi kom hem fick han krypa upp i sin Björngrotta och krama alla nallar!

Brokigafigurer….

Wednesday, October 26th, 2011

på Junibacken och på lampskärmen i Lilla G:s rum! Kom att tänka på att jag har ju faktiskt en sån skärm när vi var på Junibacken. Skärmen var bortplockad från lampan över sommaren så att den inte skulle blekas, men nu sitter den på sin plats igen.

Det här är första lekstället som jag märkt att Lilla G blev lite rädd. Han var nog lite för liten för att klättra upp där och sen så gick det inte att hjälpa honom som vuxen för det var för smått. Men han vände om och kom ner samma väg som han kröp upp.

Hemmabortalagad Äppelmust

Tuesday, October 25th, 2011

När vi fikade på Junibacken hittade vi den här musten. När vi bodde i Stockholm läste jag flera gånger om ett musteri på Ekerö dit man kunde åka med sina äpplen och få must tillverkad. Vårt äppelträd i Stockholm gav aldrig den mängden frukt att det var aktuellt. Här uppe finns det inte något liknande. Kanske en affärsidé? Musten smakade i alla fall smaskens, Lilla G lekte under bordet hela fikastunden. Vi andra fick must och rulltårta.

Snöstjärna

Monday, October 24th, 2011

Nytt hus och nya STORA fönster kräver nya julstjärnor. Ja, jag vet att det är flera månader kvar till jag får ta fram den, men jag har satt den i ett fönster där det bara är en granne som kan se den, och dom får stå ut….

I butikerna i Stockholm var julen i full gång. Den här fina snöstjärnan hittade jag på GRANIT, tyvärr så var den så dyr så jag tyckte mig bara ha råd att köpa en, den kostade 349:-. Tänkte att jag skulle ha den ute på glasverandan, men nu får den stå i något annat fönster….

På äventyr i huvudstaden

Monday, October 24th, 2011

I helgen har vi varit på en snabbvisit i huvudstaden. Sonen gillade mest att titta på tåg och vara på Junibacken och leka. Han gjorde ett fall som inte var dåligt där inne, men inte en tår kom. Han kunde ju inte riskera att han inte skulle få leka färdigt. Jag tyckte att det var roligast att shoppa, många kassar blev det att bära hem.

Tur och retur Stockholm

Friday, October 21st, 2011

Familjen har alltså tänkt att tillbringa helgen i Stockholm. Shopping, fest och Junibacken står på schemat. Även att åka tåg…… tunnelbana är ett önskemål från Lilla G

Vem skulle inte vilja äta här?

Thursday, October 20th, 2011

Så här fint dukade jag till Lilla G en dag. Gissa om han var glad när han fick sätta sig och äta.