Archive for September, 2011

Wavehängare

Friday, September 30th, 2011

Äntligen har vi fått upp en hängare till handdukarna. Jag valde en Wavehängare från Stockholm design House. Den blev riktigt bra på min stadstapet.

Wavehängaren får också agera tavellist. Visst är det så att det ska vara något kungligt över en toalett? Hos oss så får kronprinsesseparet vara!

Ingången

Thursday, September 29th, 2011

I hallens tak har vi samma lampor som vi hade i Stockholm, där slog man nästan huvudet i lamporna men här har man inte samma problem.

På väggen hade vi problem vad vi skulle ha för lampa. De tidigare ägarnas vägglampa hade brännt ett hål i linnetapeten så vi var tvungen att ha lampan på samma ställe som dom hade, jag hittade den här lösningen på en sida på nätet. Det är alltså en skål från IKEA som jag skruvat upp på väggen, den täcker hela det fula märket. Vilken tur man kan ha.

Spegeln hängde tidigare i hallen hemma hos min farmor, nu har den under många år förvarats i förrådet, men nu så kändes den rätt att sätta upp på väggen. Det är blyinfattat spegelglas och mörkbrun ram. Farmor hade ett bord under som hade två lådor, i dessa förvarade hon sina baskrar, dom provade jag flitigt när jag var på besök där. Tyvärr så rymmer vi inte bordet i vår hall.

S gökur har ni sett tidigare, nu hänger det i hallen. Bredvid det vackra gamla skåpet som nästan ser ut som om det är platsbyggt i den här hallen, men det är det inte. Skåpet är perfekt att förvara alla vantar och mössor i.

Mario Kart när man är nästan två…

Wednesday, September 28th, 2011

Som ni vet så älskar ju Lilla G bilar. Igår hade jag ännu en genialisk idé. Han skulle få spela Mario Kart på wii. Det gick väl ganska bra och han blev bättre och bättre på att köra bilen. Men sedan så skulle han inte sova. Jo, han gick och la sig men vaknade efter en timme och var helt tokig för att han inte fick spela på den stora duken. Men visst, Mario Kart ska han få spela igen. Kolla in hans stil, varken jag eller S gör så när vi spelar ;)

Lilla toan

Tuesday, September 27th, 2011

Här har vi vår lilla runda toa, det är ett runt tema på den här toan till skillnade från den stora toan som är kantig. Här valde vi ett litet tvättställ från Svedbergs och tvättställsblandaren Il Bango Alessi Dot från Oras. Den är riktigt snygg, roligast är väl att se om gästerna får igång vattnet. Spegeln kommer från IKEA. Tapeten kommer från Sandbergs och heter Metropolis. På andra väggen har vi en silverfärgad tapet som jag inte kommer ihåg vad den hette. Men den är verkligen fin och man ser inte en enda skarv på den. L kommer du ihåg vad den hette?

Krukan som ni kan skymta i spegeln kommer från IKEA, det är en massa herrans år sedan jag köpte den men den har fått följa med i alla år.

Atlasljusstaken är min

Monday, September 26th, 2011

Ni som läst min önskelista har sett att jag önskat mig ljusstaken Atlas från IIttala, när vi var i Haparanda sist så hade jag turen att man sålde vissa av färgerna på Atlasstaken för ett mycket bra pris. Jag slog till på en svart, trots att jag egentligen ville ha en röd, men den var inte på extrapris. Just nu får Atlas vara vas, ännu en fin blomma från vår rosenhäck har fått komma in.

Söndagsfrukosten

Sunday, September 25th, 2011

Våra helgmorgonfrukostar har ofta något spännande inslag. Lilla G fick den här lilla radiostyrda bilen i julklapp. I fredags var vi på kalas och där fick småkillarna som fyllde år likadana bilar som Lilla G. Lilla G var också med och körde då och nu har han lärt sig hur man gör. Det här var en riktigt bra julkapp tycker sonen. Han kör överallt och helst hela tiden.

Brödkista

Sunday, September 25th, 2011

En ny brödkista har fått flytta in i vårt hus. Kistan hittade jag i stugan, tror den har stått där i skafferiet sedan jag var liten. Nu är den i alla fall vår brödkista, så skönt det är att ha en fin burk som kan stå framme med det hårda brödet,

Clarion Collection hotel

Saturday, September 24th, 2011

Nu när hösten börjar bekänna färg så kan man ju alltid drömma sig tillbaka till sommarens semester, något som jag inte visat er än är det hotell som vi bodde på i Oslo.

Där bodde vi på Clarion Collection hotel Savoy. Hotellet låg riktigt bra i Oslos centrum. Men det som är mest fantastiskt med Clarion Colletion hotellen är att det ingår så mycket. Det ingår frukost, kaffe frukt och kaka under hela dagen och på kvällen en lättare kvällsbuffé. Vi åt oss mätta och mer därtill varje kväll i Oslo. Det är verkligen en typ av hotell som jag rekomendera er att bo på, vi har tyckt att man har fått mycket för pengarna där och då särskilt i en stad som Oslo där det är så dyrt att äta.

Ärvda Steltonljusstakar

Friday, September 23rd, 2011

Min mamma hade en massa saker som hon inte ville ha kvar när hon flyttade ut ur huset. Självklart så samlade jag ju på mig en massa av dessa då jag är en samlare. Det här är i alla fall ett par Steltonljusstakar som just nu står på vårt piano.

Haklapp eller inte

Thursday, September 22nd, 2011

Lilla G han vägrar använda haklapp, även på förskolan så blev det stopp.  Jag trodde att jag skulle kunna lura honom att använda halkapp när jag tog fram den här med bilarna. Men icke sa Gustav, ingen haklapp för honom. Det som är mest fantastiskt är att han inte än har kommit hem med smutsig tröja från förskolan.