Archive for July, 2011

Ångtåg Arvidsjaur -Slagnäs på inlandsbanan

Sunday, July 31st, 2011

Vi åkte turen Arvidsjaur-Slagnäs på inlandsbanan med Ångtåg igår. Det var en rolig upplevelse tyckte Lilla G som tidigare inte åkt riktigt tåg. Han har bara åkt tunnelbana och pendeltåg som bäbis. Vi hade tur och fick en egen kupé på tåget. Där åt vi varmkorv och lite lördagsmys under tiden tåget tuffade fram blad träden. I Slagnäs vände tåget och där fick man klättra in och titta på loket. På vägen hem stannade tåget vid Storavan och vi=Lilla G, fick bada ;) han gillade det men var kall som en isbit när han kom upp på stranden. Där fanns det varm, grillad falukorv till honom. Kvällen avslutades med en promenad till campingen där vi hade vårt tält.

Raggarhunden har åkt

Saturday, July 30th, 2011

Sommarkalas

Friday, July 29th, 2011

Idag har vi varit på födelsedagskalas hos mosinen E. Där fick vi en smarrigt fika. Lilla G gillade bullarna och chokladbollarna bäst ;) Han la även ner några bitar på golvet. Hemma har vi besök av en fin vovve som äter upp all mat Lilla G lägger på golvet.

Mackor i Stackgrönnan

Thursday, July 28th, 2011

Idag har vi testat mackor på Café Kajutan, vi köpte en berömd räkmacka och en köttbullesmörgås. Lilla G han gillade köttbullarna bättre än räkorna idag. När vi var i Oslo så åt han bara räkor till frukost.

Lunch på Bureberget

Thursday, July 28th, 2011

Det här var en riktig succé. Restaurangen på Bureberget var riktigt bra, god mat, bra service och riktig bra priser. Utsikten var också bra ;) Man ser Rönnskär…..

Första burken funnen

Wednesday, July 27th, 2011

Idag har Lilla G själv hittat en geocache. Han tyckte att det var väldigt spännande att titta i burken som han hittade. Han bytte till sig en liten figur som han förvara i sin benficka. Det var även premiär att använda Lilla G:s Geomate, en GPS för barn.

Dragvovven

Tuesday, July 26th, 2011

Dragvovven är en av Lilla G:s favoriter. Den drar han omkring hemma inne när han inte leker med sina bilar. Dragvovven har han ärvt av mig ;)

Café Go´bullen

Monday, July 25th, 2011

Idag har vi varit och fikat på Café Go´bullen på Mobacken. Fikat smakade förträffligt och bullarna var nog de största jag har sett. Lilla G han gillade lekparken som finns bredvid bättre än vad han gillade fikat. Helt klart värt ett besök tycker hela familjen ;) Prisvärt var det också.

Kryddkrukan

Sunday, July 24th, 2011

I sommar har jag lyckats få den här krukan med kryddor att överleva. Det är praktiskt när man kan gå ut och hämta färska kryddor. På bilden är krukan på semester i stugan.

Sommarfika på Kyrkholmen

Saturday, July 23rd, 2011

 

En dag tidigare i veckan så passade  vi på att gå till Kyrkholmen och fika. Kyrkholmen är en ö i älven där kyrkan driver café. Självklart ska man äta våfflor när man är där, Lilla G gillade sin våffla. Men han gillade leksakerna som fanns vid serveringen ännu mer.