Archive for May, 2011

Picknik på altanen

Tuesday, May 31st, 2011

Uppdatering, jag måste ha varit så trött igår när jag la upp det här inlägget att jag glömde skriva om det ;) Nu är jag piggare, men jag har ont i halsen. Mamma kommer att säga att det inte är ovanligt att jag är sjuk till Kristi Himmelfärdsdag. Så var det alltid när jag var mindre ;)

I alla fall så var det dags för picknick här förra helgen när vi höll på att bygga en av våra nya altaner. Vi invigde den halva altanen med att jag dukade upp aprikoskräm med mjölk och mandelbiskivier, saft och rullade smörgåsar i hjärtform. Sist men inte minst enligt Lilla G så hade jag två muggar espresso, en till S och en till Lilla G, han svepte den. Vår lilla kille gillar kaffe.

Klossar på tråd

Monday, May 30th, 2011

Kan ni tänka er hur glad Lilla G blev när han kom till stugan på morsdag och hittade sina gamla leksaker. Han gick runt med dragleksaker och så hittade han leksaken på bilden som han lekte flitigt med.

Morsdag 2011

Sunday, May 29th, 2011

Idag blev det Morsdagsfika och middag i stugan hos mamma och pappa. Vi, de andra, fick kaffe i de här fina kopparna som kommer från pappas föräldrar.  Jag tycker att dom är riktigt somriga. Lilla G han har varit snäll som en ängel hela dagen ;) eller rättare sagt lika busig som vanligt…..

Krukan Skurar från IKEA

Friday, May 27th, 2011

Vid vårt senaste besök på IKEA fick dessa vackra krukor följa med oss hem. Riktigt snygga blev dom, jag bara ångrar att jag inte köpte fler.

Grillsås

Saturday, May 21st, 2011

Jag hittade ett recept på en grillsås. Fatta vilken tur jag hade som hade hemma kryddan som var basen i såsen. Smaskigt värre blev den.

Lilla G:s nya tofflor

Thursday, May 19th, 2011

Lilla G visar stolt upp sina nya tofflor.

Alla Hjärtans dag

Wednesday, May 18th, 2011

Ja, bättre sent än aldrig. Här är en av de presenter jag fick av S till Alla Hjärtans dag, eller rättare sagt så fick jag dom långt före eftersom att jag råkade öppna paketet när det kom med posten.

Lilla G:s första dalahäst

Tuesday, May 17th, 2011

Vi har letat efter en mjuk dalahäst till Lilla G. När vi var på Leksandsbröd till påsk så hittade vi den här och Lilla G blev så glad och kramade den!

Familjen Muminsax

Monday, May 16th, 2011

 Vid det senaste besöket på Iittala Outlet så köpte jag tre saxar till familjen. Nu kan vi se vem som äger vilken sax.

Pappa S han är ju en storfiskare, vi hittade i alla fall ett metspö i en av våra flyttlådor. Jag har förläde och plockar bär. Lilla G han är Lilla Snorkfröken, jag såg det först nu. Får nog inhandla en till Muminsax som är lite manligare till honom nästa gång.

Här är mina två fina saxar, den svarta är min tygsax och så min sax som jag får klippa vad jag vill med ;) Ni som inte vet så kan jag berätta att tygsaxen får man bara klippa tyg med, den blir slö av papper och annat.

Grillat är gott

Friday, May 13th, 2011

Lilla G gillar det här med grillning. Först att kolla på den stora farliga grillen, sedan att smaska på den goda maten ;) Vi fick i alla fall lära oss hur man äter majskolv här om dagen. Det var inte som vi vuxna gjorde men det funkade bra ändå.

 

Grillsäsongen har börjat och då var jag tvungen att skaffa lite mer inspiration vi införakaffade den här boken. Ganska många bra recept som vi ska testa.