Archive for January, 2009

8/365 Tema:2 09.00

Saturday, January 31st, 2009

Solursparken i Vällingby Centrum

Svenska 365 Foton  2009         Engelska 365 Photos in 2009 

7/365 Tema:1 Etthundra

Saturday, January 31st, 2009

Gissa var jag hittade den här skylten???

Svenska 365 Foton  2009         Engelska 365 Photos in 2009 

Snowball från Kosta Boda

Saturday, January 31st, 2009

Den här känner ni väl alla igen, Snowball från Kosta Boda som Ann Wärff har designat. Lyktor av det här slaget stod i bokhyllan hemma hos min farmor när jag var liten, så fina tyckte man då att dom var och faktiskt så tycker jag fortfarande det.

En till utmärkelse

Saturday, January 31st, 2009

Jag är så glad att jag fick den här utmärkelsen av Mammafärg.

Man skulle även lista fem saker man inte klarar sig utan:

1. Min man
2. Börnen
3. Min kamera
4. Min dator
5. Mina föräldrar

Man ska nu skicka vidare den här utmärkelsen till fem andra bloggar som man ofta besöker, men som ni vet så hinner jag inte besöka så många andra bloggar, Mammafärg är min favorit, men det var ju av henne jag fick utmärkelsen.

Grattis på namnsdagen Mamma

Friday, January 30th, 2009

Grattis på namnsdagen mamma. Jag glömde skicka något igår till dig, men när vi kommer upp så ska du få det här påskägget från Royal Copenhagen som S köpte i Köpenhamn tidigare i veckan.

Mackmyra special 01

Thursday, January 29th, 2009

Jag ser på sökorden på min blogg att många som hittar hit söker på olika varianter av Mackmyra så jag hade tänkt att komma med ett litet tips var man kan få tag i den.

I alla fall så såg jag den på Arlanda i början av december innan den släpptes i Sverige. Mannen i huset var till Köpenhamn i veckan och den säljs fortfarande på Arlanda, så tipset är väl att köpa en billig biljett till Oslo över dagen och shoppa Mackmyra på Arlanda.

Pappa hade en rolig historia om när han stod i kön för att få en flaska i Skellefteå. Det var en man som också stod i denna långa kö, men när dom kom ut med kölapparna så skulle han inte ha någon flaska, jo möjligtvis om det var konjak. Lite söt historia, stå i kö och inte ska köpa det speciella den dagen.

Avokadourgröpare

Wednesday, January 28th, 2009

Detta smått fantastiska verktyg för att gröpa ur avokado fick mannen i huset i julklapp. Det kommer från Fiskars och såldes billig på Fabriksbutiken i Skultuna.

Uppläggningsfat

Tuesday, January 27th, 2009

Det här uppläggningsfatet har jag sneglat på länge på NK, men det är fruktansvärt dyrt så det har inte blivit något inköp. I lördags var det 70% rabatt på NK så då slog jag till och köpte det. Jag vet inte riktigt vilket material det är, men jag har för mig att det var något spillmaterial från något annat. Fatet på bilden är ungefär i A4 storlek, jag köpte även ett i A3.

Skedarna är också köpta på NK, lite roligt att ha som på fina restauranger när man har middagsbjudning.

Sevärt - Utsiktsplatser

Monday, January 26th, 2009

Mitt val av utsiktplats blir högst upp på berget i skidorten Lake Louise som ligger 20 mil från Calgary i Canada. Helt fantastisk utsik och ni ser den lilla frusna sjön mitt i bilden, den kan man se reklam ifrån på många Canadensiska naturfilmer. Vill ni läsa mer om sidåkningen i den här regionen så kolla in på Lake Louise egna hemsida.

Vad man kan se ifrån den här punkten är en massa berg, sjön Lake Louise och det fashionabla Fairmont Chateau Lake Louise Hotel.

Det här är ett bidrag i veckotemat utsiktsplatser hos Trivago

The Timo Tumbler från Design House Stockholm

Sunday, January 25th, 2009

På Inspiration hittade jag de här glasen från Design House Stockholm. 

Fina att ha som vardagsglas när man inte vill ha IKEA glasen.