Archive for August, 2008

Duros fabriksbutik

Sunday, August 31st, 2008

Igår var vi till Gävle och till Duros fabriksbutik. Självklart blev det ju en del inköp, denna tapet kommer att bli en fondvägg i vårt arbetsrum.

Den heter Arkad och kommer från Duros serie Esplanad. 

Så här ser vårt arbetsrum ut nu. En liten stund kvar alltså till det är färdigt.

Det börjar bli kallt och ruggigt

Friday, August 29th, 2008

I morse var det +12 och lite regn i luften när jag åkte till jobbet. Då känns det bra att kunna längta hem till en kväll vid brasan.

Hela vårt område och massor med hus runt omrking i andra områden är byggda i början av 50-talet och alla hus ser lika ut. Området i sig är K-märkt, bara området och husens fasader, inte husens interiör.  Vad som är kul är att alla hus har olika öppnaspisar, inte en är lik någon annan.

Klunk

Thursday, August 28th, 2008

Dessa koppar finns också i den fantastiska sommarstugan. Min pappa har berättat att han och farmor var och köpte dessa när stugan var ny. Kopparna var visst gigantiskt stora att dricka ur, tänk vilken skillnad det är idag när vi häller i oss mängder med kaffe ur stora baljor.

Namnet är alltså KLUNK och den är tillverkad av Rörstand.

Vilken skulle ni välja?

Thursday, August 28th, 2008

I min ägo finns två vackra termosar, den i rostfritt är design av Sigvard Bernadotte och i orginal från den tiden då det begav sig. Den och en kamrat fanns i vår sommarstuga, dit den blivit förflyttad när den blev omodern i hemmet. Under hela min uppväxt så har denna termos varit med på stranden.

Den andra är en nyköpt från Stelton, också otroligt vacker i sin design. Jag gillar särskilt mycket det praktiska vipplocket som bara är där och gör serveringen så enkel.

Vilken skulle ni välja?

Anita och Televinken

Wednesday, August 27th, 2008

Hur många av oss kommer inte ihåg dessa fantastiska skivor som man lyssnade på så ofta man kunde och man lärde sig så mycket. Jag satt och lyssnade på dom för ett litet tag sedan och kom då fram till att den här pedagogiken nog inte skulle passa på dagens moderna barn som är matade med Pokemon och Supermario i alla former. Men jag kan lova att texterna fortfarande är lärorika.

Dagens tråkigaste uppgift

Wednesday, August 27th, 2008

Att plocka ur diskmaskinen är bland de tråkigaste uppgifter man kan göra. Men idag passade jag på att ta ett kort, tyckte att den var ganska vackert packad den här gången;)

Årets sista smultron

Wednesday, August 27th, 2008

Det här är kanske årets sista smultron, jag såg det på vår gård när jag kom hem idag. +21 och sol var det när jag åkte hem.

Stig Lindberg

Tuesday, August 26th, 2008

Den här vasen vann min pappa på en orinteringstväling när han var en liten pojke, säkert inte mer än 14 år. I alla fall så hade prisutdelaren sagt att han skulle ta den trots att pappa säkert viljat ha något annat, typ en tårta eller något sådant.

Idag är vi glada att den här vasen får pryda hemmet, dock inte hos oss ännu;)

En hyllning till MammaFärg

Tuesday, August 26th, 2008

Det här är en hyllning till MammaFärg som älskar elefanter. Det kom ett mail från min mamma där hon skrev att detta kanske är något för MammaFärg.

Tavlan är i alla fall min, den har min farmor köpt till mig på Sri Lanka när jag kanske var 10 år. Det är en batiktavla som vi sedan lämnade och spände upp på en ram. Den hänger fortfarande hos mamma och pappa och jag tror att den kommer att bli kvar där.

En liten del av mitt kök

Tuesday, August 26th, 2008

Mitt kök renoverades för två år sedan drygt. Det var ett spännande projekt som ni säkert kommer att få se mer av. Idag har jag valt att visa er diskhon och diskbänken.

Diskbänken är gjord av granit som vi beställde från Kina, leveranstiden var lång, men vi ångrar oss inte. Det är en fröjd att baka på denna stenskiva, degen fastnar inte oj så skönt det är.

Vi hade bara plats med en diskho, något som jag länge var tveksam till. Men nu i efterhand så har det visat sig att det går alldeles utmärkt. Diskhon är underlimmad och kommer från Franke, även den beställd från Kina. Diskhon har ett enormt djup, mycket djupare än vanliga hoar, det passar oss perfekt.

Blandaren kommer från Oras, vad som .är speciellt med den är att man kan dra ut toppen på den så att det blir en som en duschslang. Perfekt när man ska fylla på kaffemaskinen med vatten