Archive for the ‘Barnutflykter’ Category

Sommar på lekplatsen

Wednesday, May 1st, 2013

Äntligen har lekplatsen på Nordanå tinat fram. Lilla G han är en riktig klättrare och äventyrare i lekparken och man märker stor skillnad på vad han kunde i höstas och vad han kan nu! Tänk så mycket större och duktigare vår lilla kille har blivit i vinter!

Dagens utflykt

Sunday, April 21st, 2013

Idag har vi varit på Pite Havsbad och badat. Det var riktigt roligt tyckte Lilla G, han åkte rutschkanor och badade som en liten fisk!

Kapten Krok-sugrör

Sunday, April 7th, 2013

När man har picknick bredvid ett piratskepp så måste man ha ett Kapten Kroksugrör. De här sugrören är jättesmarta, man skruvar fast figuren på en vanlig läskflaska och sedan ner med sugröret. Det blir alltså inget spill från flaskan ;)

Vinteraktiviteter

Monday, December 31st, 2012

VI har testat att åka skridskor på nya isbana på Nordanå. Mysigt var det där, men det var lite lite sittplatser.

Lilla G har åkt pulka också, det var jättekul!

Snölek i Humlegården

Saturday, December 8th, 2012

Dagen avslutades med att vi lekte en stund i Humlegårdens parklek, lekpark med personal. Där kunde man åka pulka eller leka i den vanliga lekparken. Man kunde låna madrasser, pulkor och hjälmar. Det är service det.

Fiskedag i Jävre

Sunday, September 16th, 2012

Idag så begav vi oss till Jävre för att köpa fisk. Det är ett perfekt ställe att fiska på, fiskodling, så det går fort att få napp. Vi gjorde det ännu enklare för oss och köpte fisk som var upplockad.

Med oss hade vi vår lilla grill som vi grillade den nyfångade fisken på. Fisken serverades med potatis och Annas goda sås som mosinen E kallar den. Smaskens var det!

Efterrätten gjorde vi också på grillen, en smarrig äppelpaj med marsansås och en nygjord espresso! Det var en riktigt skön dag med sol och varmt i luften!

Årets räkmacka

Sunday, August 12th, 2012

I vår familj äter vi inte räkor så ofta, hon som bestämmer vad vi ska äta är inte så förtjust i den lilla rosa godbiten. Men en gång varje sommar försöker vi ta oss till Kafe Kajutan och äta räkmacka. Förra året så åt Lilla G upp min macka med köttbullar, men igår så höll han sig tillräkorna. Han smaskade och tappade och matade fiskar med de små djuren, men gott var det tyckte han!

Bad och middag på stranden

Tuesday, July 17th, 2012

Idag packade vi ihop våra saker och åkte till stugan. Morfar skulle och orientera i Piteå så vi hängde på dit. Vi hamnade på Gläntas-strand, det var ett riktigt mysigt ställe. Vi hade med oss både grill och vatten och kolla så smarrig middag vi fick.

Cykeltur till en nästan öde strand

Monday, July 16th, 2012

Igår packade vi våra cyklar och begav oss till Boviken, uppför en backe och nerför en backe och massa platt cykling. Gissa om vi blev förvånade när stranden nästan var tom. Sonen var ut i vattnet, men han ville inte bada. Han ville bada i det lilla vattnet vid hotellet. Alltså i poolen vid hotellet i Orlando. På bilden ser ni min fina cykelkorg. Jag gillar den men använder inte den så ofta. Den är riktigt praktisk, eftersom att den har många fack och att man lätt kan ta lös den från cykeln och bära den med sig.

Hemma hos jultomten

Tuesday, July 10th, 2012

Sista målet på vår resa var att träffa jultomten. Vi styrde vår bil mot Polcirkeln och tomtens högborg i Rovaniemi. Här fick vi träffa tomten och Lilla G han tackade tomten för Mack som han fick av tomten förra julen. Hur vårt besök hos tomten såg ut får ni se lite närmare jul.