Archive for the ‘Lilla G:s rum’ Category

Bokupphängning

Wednesday, May 30th, 2012

Jag har hängt upp sonens böcker ovanför hans säng med en gummibandsvajer som har klämmor på sig. Riktig praktiskt även om sonen påstår att hans böcker inte ska hänga där….

Knoppar hos Lilla G

Friday, March 18th, 2011

Äntligen har jag hittat knoppar till garderoberna i Lilla G:s rum. Det tog lång tid innan jag hittade något som jag tyckte passade in där, men dessa hittade jag på köksavdelningen på IKEA.

Lampa i Lilla G:s hylla

Tuesday, March 1st, 2011

Lilla G:s hylla saknade belysning. Jag har länge letat efter en fin lampa till den, gärna med batteri. Men jag hittade den här lampan på Clas Ohlsson för 49kr förra vecka, helt i plast. Perfekt då den lilla herren har tänkt att slita ner den från hyllan!

Nytt sängskydd till Lilla G

Thursday, February 10th, 2011

Lilla G har lite svårt att komma till ro på kvällarna så nu har jag sytt ett högt spjälskydd som sitter på tre av sängens sidor. Jag hoppas att sängen blir lite mysigare och att han somnar bättre nu. Den skarpögde kan se mönstret på den röda tapeten som finns i Lilla G:s sänghörna. Den kommer från Midbecs kollektion What the Hoot och heter Jolly Jurassic. Det är gulddrakar på tapeten, den är riktigt fin men svår att fota ;)

Lilla G:s myshörna

Monday, January 24th, 2011

Lilla G har en riktigt bra myshörna under sin klätterställning. Vi behövde förvara vår extramadrass på något ställe, under Lilla G:s säng passade den perfekt. För att göra hörnan lite mer mysig så letade jag fram ett tyg ur mina gömmor och sydde ett överdrag till madrassen som jag sedan häftade fast med häftvapnet. Tyget kommer från IKEA och heter ANNAMOA.

Tavlan med tomtebobarnen hittade vi när mamma och pappa flyttade ut ur huset. Den hade jag helt glömt bort, men när jag såg den kommer jag ihåg att jag hade den i mitt rum! Lilla G gillar den skarpt och brukar erbjuda barnen att få låna hans skallror och leksaker!

Tallrikshyllan som blev bokhylla

Tuesday, January 18th, 2011

Tallrikshyllan som funnits i stugan hela mitt liv, blev en perfekt bokhylla till vår lilla bokmal. På kvällarna står han i sängen och pekar på böckerna, men varje gång han får en bok så är det fel. Ända till man har kommit till den sista boken. Då börjar malen sitt arbete. Han vill inte läsa böckerna utan äta på böckerna är det bästa han vet.

Lilla G:s rum

Wednesday, January 12th, 2011

Det rum som nu är Lilla G:s rum var mitt rum en gång i tiden. När vi flyttade in i huset så behövde rummet en rejäl renovering, från att vara tonårstjejrum med blommiga romatiska tapeter till att vara ett rum till en ettåring som kommit på att klättra är det bästa som finns!

Den röda fåtöljen som ni skymtar under fönstret fanns i mitt rum när mina föräldrar och jag flyttade in i huset 1982 och nu har Lilla G fått ta över den! Lilla G:s klätterställning blev hyllan TROFAST och sängen KURA från IKEA. Han klättrar obehindrat upp och ner med hjälp av hyllan. Någon kanske undrar vad vi har i sängtältet. Jo, där finns alla Lilla G:s gosedjur.

Jag lovade målaren att lägga ut bilder på målningen. Alla fönster, lister och taket var alltså i furu tidigare.

Någon kanske är skarpögd och ser att det inte är samma fönster på båda bilderna, det är sant. Men fönstren ser lika ut så jag fotade ett annat som exempel.

 

Lite detaljer på fönster och golvsocklar. Den randiga tapeten kommer från Jimbo kollektionen från Midbec och det randiga tyget som jag sytt gardiner av kommer från IKEA. Som gardinstänger har jag använt duschdrapperistänger. Perfekta att spänna ut i fönstren eftersom att gardinerna i den här rummet måste sitta inne i fönstret på grund av att annars går inte garderobsdörrarna att öppna!

Taket! Visst är det skillnad?

Här tänkte jag visa att garderobsdörrarna är målade i samma färg som väggen bakom Lilla G:s klätterställning.

Vi är jättenöjda med målningen och det blev fantastiskt bra