Archive for the ‘Nya Huset’ Category

Köksrenovering

Tuesday, January 29th, 2013

Som jag skrivit tidigare så kommer jag inte att visa några helhetsbilder från mitt hem, men här nedanför så får ni se några av detaljerna från det nybyggda köket.

Vi valde att köpa köksinredning från en lokalleverantör som måttanpassar köket efter rummets mått. Det var ett måste i vårt kök som inte har ett standardmått. Vi har 2,70 i takhöjd och kände för att använda all volym. Även stenskivan, Viscount White, är även den från en lokal leverantör.

Skrivbordslampa

Thursday, October 18th, 2012

När vi köpte lampor till våra skrivbord så köpte vi inte några traditionella lampor utan vi köpte underköksskåpsbelysning som vi skruvade fast under hyllplanen ovanför skrivbordet.

Årets första uteblommor

Saturday, August 18th, 2012

I år så har jag inte haft några uteblommor alls eftersom vi varit på resande fot så stor del av sommaren. Men nu var det dags, Coop sålde sånna här blommor billigt och jag slog till på en, och vilken blomma, den är gigantisk…

Min köksträdgård

Tuesday, July 31st, 2012

Ni vet ju att jag gillar att laga god mat och ofta behöver man färska örter då. Förra året hade jag alla örter i en kruka, men kryddorna dog en efter en. I år så har mannen byggt en liten köksträdgård till mig, där odlar jag sallad,  och andra örter, den störst och högsta är helt klart Herr Koriander och tätt efter kommer fru Sallad, barnen Selleri och Mynta.

Årets första middag på altanen

Friday, July 13th, 2012

Idag blev det äntligen bra väder så att vi kunde äta ute på vår altan. Smarrigt blev det och sonen gillade köttet, såsen och pommesen ;) Sommaren kanske är på väg nu…

Bokupphängning

Wednesday, May 30th, 2012

Jag har hängt upp sonens böcker ovanför hans säng med en gummibandsvajer som har klämmor på sig. Riktig praktiskt även om sonen påstår att hans böcker inte ska hänga där….

Den lille snickaren

Wednesday, May 23rd, 2012

med den lilla verktygslådan. Jo, så är det. Sonen fick en fin liten verktygslåda av favoritmosinen i julklapp. Den hade jag gömt högst uppe i ett skåp utan att sonen fått se den. Men nu när vi började bygga ute tyckte jag att det var dags att ta fram den. Gissa om det var en lycklig kille som gick runt med sina verktyg.

Sonen hjälper gärna till och han säger inte som barn brukar göra: -Kan själv! utan han säger: Gustav kan! och så går han dit med sina verktyg och hjälper till!

Byggfika för den lilla byggaren

Thursday, May 17th, 2012

Ja, trots regent idag så klädde vi på oss och gick ut för att börja bygga. Årets byggprojekt är en ny bro vid förrådet och att fixa till det gamla vedförrådet så att det går bättre att vinterförvara trädgårdsmöblerna där. Det ska också byggas en liten kompost. När vi arbetat en stund och sonen började dricka vatten ur vattentunnorna insåg jag att han kanske var törstig. Jag plockade ut lite saft och kakor. Vi köpte ett paket ballerina marängsviss igår, ja, jag vet inte vad jag ska säga om smaken men sonen åt i alla fall upp flera kakor ;)

Stora toan och hur jag ska finansiera alla inköp…

Monday, April 23rd, 2012

På min stora toalett så har jag valt att ha turkos som accentfärg. Här kan ni se några av de prylar som vi valt på vår stora toa.

 

Det senaste turkosa tillskottet är Lilla G:s turkosa sparbössa som han fick som påskägg. Jag undrar vem här hemma som kommer att få lägga mest pengar i den. Det är antingen Lilla G eller jag. Jag är fler gånger på toa än Lilla G, men han spolar och använder mer papper än vad jag gör…..

I kväll är det spännande…

Thursday, April 19th, 2012

Ja, spännande är vad det blir. Hoppas, hoppas, hoppas att vi vinner!

Hemma hos oss har vi en liten idolvägg. På den hänger hockeyspelare från olika lag som vi gillar och även Lilla G har smugit sig in där. Här testar han skridskor för första gången…