Archive for the ‘Outlet’ Category

Brödinköp

Friday, June 7th, 2013

Idag har vi varit och inhandlat bröd till midsommarens aktiviteter. Vi var till Lövånger Bröd i Hökmark och fyllde frysen med bröd!

Orkidé i Pentikkruka

Thursday, May 3rd, 2012


Pentikkrukan vet jag inte om jag har visat er tidigare. Den inhandlades för flera år sedan när vi var till Pentiks fabrik i Posio. Jag tycker att dom är otroligt vackra.

Blinier på grillen

Saturday, March 31st, 2012

Lördag och åter igen så grillar vi. Idag blev det blinier - boveteplättar. Vi skulle testa vår blinipanna, vi har många roliga gjutjärnssaker på grund av att vi besökt Skeppshults outlet i Skeppshult. Vi gräddade de första plättarna i pannan, och sedan åkte plättlaggen fram, det tog så lång tid att grädda plättarna en och en. Tillbehören var rödrom, rödlök och smetana, syrad grädde. Det blev smaskens. I smörbyttan hade jag smörkniven som ernst designat. Den var jättebra att han när jag skulle smörja laggen.

Atlasljusstaken är min

Monday, September 26th, 2011

Ni som läst min önskelista har sett att jag önskat mig ljusstaken Atlas från IIttala, när vi var i Haparanda sist så hade jag turen att man sålde vissa av färgerna på Atlasstaken för ett mycket bra pris. Jag slog till på en svart, trots att jag egentligen ville ha en röd, men den var inte på extrapris. Just nu får Atlas vara vas, ännu en fin blomma från vår rosenhäck har fått komma in.

Ny matta i badrummet

Friday, July 22nd, 2011

På vår Sverigeresa passerade vi Iittala Outlet i Sundsvall. Där säljer man stuvar av Pappelina mattor. Helt perfekt då man kan få mattor som inte är så långa. Fyndet blev den här mattan som passade perfekt i vårt nya badrum.

Kvällsseglats - Mumin 65 år

Friday, January 21st, 2011

Lite sent eftersom att Mumin fyllde 65 år 2010. Men det var vid jul som jag kom på att jag faktiskt ville ha jubileumsmuggen Kvällsseglats. Mannen letade både på Iittala Store på NK och Åhlens i Stockholm. Men dom sa att den var helt slut och inte gick att få tag i på butik längre. Jag hade tur att mamma och pappa skulle till Haparanda på IKEA och där finns ju Iittala Outlet. Självklart fanns muggen där och den tillsammans med Mumintrollet fick flytta in i mitt skåp.

Skohylla av Grundtal

Wednesday, January 19th, 2011

Vi behövde en ny skohylla i hallen. I en låda låg en hylla GRUNDTAL från IKEA och väntade, vi köpte till en hylla till och visst blev det bra ;) Mattan kommer från Pappelina, vi har turen att få åka till Dalarna ibland och på IIttala Outlet i Insjön säljer man även Pappelina till ett bättre pris.

Ny kategori

Friday, November 5th, 2010

Som många av mina läsare som känner mig vet så älskar jag att åka till olika Outlet. Jag har gjort en ny kategori där jag tänkte lägga inlägg som handlar om olika outlet som vi har besökt i Sverige.

Lägger in en bild på ljuslyktor som jag fyndade på Färg och forms outlet i Insjön förra sommaren. Tyvärr så finns det outletet inte kvar, men bra var det den enda gången jag hann besöka det.

Pentikrenen

Friday, November 5th, 2010

En av sommarens resor gick till tomten i finska Rovaniemi. Därifrån är det inte långt till Pentikland, Posio, ligger nästan vid gränsen till Ryssland. Mannen i familjen har sedan ett tidigare besök på fabriken i Posio önskat sig den här renen. Den här gången fick han köpa en ren, dock mindre än den han egentligen ville ha. Den pryder nu spiskransen, men ska jag vara helt ärlig så var den mycket finare på spiskransen i stugan. ;)