Archive for the ‘Husets trädgård’ Category

Grillsäsongen har börjat

Monday, March 15th, 2010

Igår så grillade vi för första gången i år. Snön ligger djup på altanen men grillen fungerade ändå!

Vår på vår gård

Sunday, March 14th, 2010

Våren på gården har hunnit en bit i alla fall, snön ligger fortfarande djup på gården, men intill väggen så har vårblommorna börjat komma upp.

Dagens snörapport

Sunday, February 21st, 2010

Dagens snörapport från Stockholm, kommer ni ihåg hur det såg ut den 19 december när jag visade grillen sist. En hel del snö har det kommit sedan dess och i den här staden kan man inte ploga. Plogvallen på vår gata är en Folkvagn bred. Vilket betyder att det bara finns en fil på vägen och det är helt omöjligt att mötas. Men nu äntligen har jag sett att dom börjat lägga upp snö på allmänningar, snölagren är enorma.

Snö i Stockholm

Saturday, December 19th, 2009

Tänkte visa mina läsare i norr hur mycket snö som har kommit här i Stockholm senaste veckan. Helt sjukt, jag har förstått att det inte finns någon snö där uppe än. Här verkar vi i alla fall få en vit jul, det är bara att hålla tummarna för att ni också får det!

139/365 Tema 34: Frukost

Thursday, June 4th, 2009

Frukost ute på terassen i söndags, idag regnar det och är inte alls lika mysigt!

Pizzasten i grillen

Monday, June 1st, 2009

Jag hade läst att det gick att köpa pizzastenar till grillen. Efter en hel del letande hittade jag denna på COOP för 98kr, bara en spottstyver av vad den stora grilltillverkarens stenar kostar. Pizzan blir jättegod när man gräddar den i grillen. Den här Pizzan hade vi som förrätt i lördags, vi var 5 som delade på den och ändå blev det en bit kvar.

Grilla stek ute

Sunday, May 17th, 2009

Igår gjorde vi en stek i vår grill. Vi la kolen på sidorna och grillade steken i mitten av grillen. Vi hade stektermometern i och hade steken på grillen till dess att termometern visade 70 grader. Självklart hade vi locket på grillen. Det blev bara hur smarrigt som helst.

Valdorgsmässoafton

Friday, May 1st, 2009

Vi hoppas att ni alla hade en bra valborgsmässoafton. Själva så såg vi på tv och sedan när det blivit mörkt tände vi en eld i grillen ute på altanen och grillade korv och pinnbröd. Korven var som vanligt bränd utanpå och rå innuti. Pinnbrödet lyckades jag ganska bra med!

Ny bänk på altanen

Wednesday, April 29th, 2009

Såg den här bänken i IKEA:s sommarkatalog tidigare i våras. När vi kom till IKEA i Kungens Kurva fanns den inte där så mannen fick åka till Barkarby senare och köpa den.

 

Bänken har piffats med kuddar i olika mönster av tyget Susanna också från IKEA. Det smalrandiga tyget fanns inte på något av varuhusen här i Stockholm, men som tur var så var mamma och pappa i Haparanda på IKEAs varuhus. Så dom köpte tyget åt mig och jag hämtade det på Arlanda dagen efter när pappa skulle åka till Hässleholm och jobba.

114/365 Tema 220: Sittplats ute

Friday, April 24th, 2009

Min sittplats ute i solen idag. Det var +18 i skuggan, men lite kallt var det allt även i solen för det blåste en hel del. Dynan har jag sytt själv.

Lite smarrigt tilltugg måste man få äta ute i solen en sån här dag.