Archive for the ‘Allhelgona/Halloween’ Category

Besök på gravarna

Saturday, November 2nd, 2013

Familjen gick idag den årliga turen på alla gravar.Vi tände ljus för de släktingar som inte längre finns i livet.

Allhelgona 2012

Saturday, November 3rd, 2012

I år så var det riktigt grinigt väder. Idag har det varit dimma, så man har inte sett kyrkan alls, men just nu  när jag skulle skriva det här inlägget såg jag kyrkan så jag fick gå ut och ta en bild. Vi har i alla fall varit på gravarna och tänt ljus. Lilla G han passade på att tända ett ljus för farfar i minneslunden. Så vackert.

Spökiga lysande spöken

Wednesday, October 31st, 2012

På bloggen Pysselbok hittade jag den här fina idén med de fina spökena som man kunde skriva ut där och klippa ut. Sedan letade jag fram en av alla ljusslingor som jag köpte på IKEA efter jul förra året för ett jättebra pris. Visst var spökena söta?

Halloweenpyssel

Monday, October 29th, 2012

Lilla G och jag, vi har halloweenpysslat. Vi har skrivit ut spöken, laminerat, klippt, gjort hål och trätt snöre genom hålet! och sedan hängde jag upp spökena i lärkgrenarna som fortfarande står kvar på pianot sedan i påskas och tillslut blev det så här fint!

Allhelgona 2011

Saturday, November 5th, 2011

Bilden på Landskyrkan är ett år gammal, vädret ser ut att vara ungefär detsamma som idag. När jag var liten var det alltid massor med snö och man var tvungen att ha skruvmejsel för att få ner lyktan.

Vi har varit till kyrkogården, Lilla G han satt i sin vagn och gjorde sitt hemmagjorda tecken för varmt och sa varmt hela tiden. Många ljus var det som lyste på gravarna. På båda gravarna vi kollade så lyste ljusen! Jag hade hellre velat vara på Skogskyrkogården, vilken upplevelse, men den upplevelsen får jag nog inte igen. En av mina kollegor som jag tipsade om att åka dit, fick jag ett sms från och hon verkade ha gillat stället!

Halloween 2011

Monday, October 31st, 2011

Ja, så här skrämande var vår pumpa nu i helgen! Men vi hade en till liten pumpa…

Han gillade inte att ha dräkten på sig, det var näst intill omöjligt att få honom att ha på sig pumpahuvudet. Kanske för att det luktade lika mycket parfym som för ett år sedan när jag köpte dräkten.

Halloween 2010

Sunday, October 31st, 2010

Oj, oj, oj så länge sedan jag bloggade. Idag ville i alla fall Lilla G vara med här. Han har varit ute och skrämt folk i sin nya pumpadräkt. Han säger BUUUUUUUU till alla och vill ha massor med godis!h

Låt den rätte komma in

Sunday, November 1st, 2009

Så här i spök och vampyrtider så kan jag väl passa på och tipsa om en bra bok som jag fick av en elev när han slutade på fritids. En väldigt uppskattad present. Boken, som jag faktiskt inte har hunnit läsa än,  utspelar sig i Blackeberg, en av Stockholms västra förorter. Den handlar om en tjej som är vampyr. Igår hade Stockholms Stadsmuseum en vandring i bokens spår. Tyvärr så var biljetterna slut när vi velat färdigt om vi skulle gå eller inte.  Jag hade fått i uppgift att läsa boken i veckan så vi skulle kunna gå på den turen, men jag gick den lätta vägen och köpte filmen och såg den. Enligt mannen som läst boken så var boken mycket, mycket bättre än filmen.

Världsarvet Skogskyrkogården Allhelgona 2009

Saturday, October 31st, 2009

Under hela min uppväxt så har vi tänt ljus på alla gravar till Allhelgona. Då vi bodde granne med Landskyrkan så var man ju bara tvungen att gå på gravarna på Allhelgona. Tänk att det alltid var massor med snö och man var tvungen att plumsa fram till gravarna på den tiden. Man var också tvungen att ha med en stor skruvmejsel för att få ner gravlyktorna i marken. Sedan på kvällen satt man i sovrumsfönstret och tittade på alla ljus som brann på kyrkogården!

I år så åkte vi till Skogskyrkogården som är ett av Världsarven, den kyrkogården är gigantisk och ligger i Enskede söder om Stockholm. På  bilden ser man Heliga korsets kapell som speglar sig så vackert i dammen framför.

 

Minneslunden på sin kulle.

 

Minneslunden speglar sig i dammen.

 

Mängder av ljus hade tänts för att hedra de döda.

 

 

Vi sprang också på Greta Garbos grav.

Halloween amigurumi

Friday, October 30th, 2009

Dagens projekt har varit att virka amigurumi som har med halloween att göra. Två spöken, en häxa och en pumpa blev resultatet. Riktigt söta blev dom.