Archive for the ‘Sommarlov’ Category

Nybakade bullar

Tuesday, June 25th, 2013

När sommaren kommer vill man ha en full frys med bullar som man kan mumsa på när man är på stranden eller på någon annan utflykt!

Bilböcker

Sunday, July 22nd, 2012

Bilen fylld, med böcker. De här tre böckerna är ett måste för att göra en bra Sverigeresa. Kartboken går inte att vara utan trots att vi har GPS. Upplev Sverige är en vacker bok som jag fick för flera år sedan, men för fin för att ha i bilen. Men i år på rean så fick jag tag i den för lite pengar, så nu har jag ett exemplar i bilen också. Bilutflykter runt Stockholm är också en fin bok som fick hänga med…

Sommar? eller???

Sunday, June 10th, 2012

Ja, man kan fundera. Det är aldrig mer än +10 när man vaknar på morgonen och jag har fortfarande mina vinter-skinn-tum-vantar på mig och fårskinnet är fortfarande kvar i vagnen. Igår så var vi i alla fall till stugan. Där var det också kallt fortfarande. Men vi tog oss en promenad ut till pirhuset. Huset finns längst ut på en pir som går ut i älven och havet några hundra meter. Lilla G han hade min gamla dockvagn som som han gick med hela vägen. Sedan testade vi skeppet, ett riktigt roligt skepp finns att leka på där.

Sommarfondue

Saturday, August 6th, 2011

Idag har vi ätit fondue, en rätt som vi åt på nyårsafton när jag var liten. Samma sak varje år ;) Fondue är för mig en typisk vinterrätt, men vi har under några år haft som tradition att äta det under semestern i stugan. I dag så åt vi det hemma i vårt uterum. Men bilderna från årets fest blev inte så bra så jag väljer att visa bilder från förra året.

Café Go´bullen

Monday, July 25th, 2011

Idag har vi varit och fikat på Café Go´bullen på Mobacken. Fikat smakade förträffligt och bullarna var nog de största jag har sett. Lilla G han gillade lekparken som finns bredvid bättre än vad han gillade fikat. Helt klart värt ett besök tycker hela familjen ;) Prisvärt var det också.

Grillöl

Thursday, July 21st, 2011

Grillöl är ett måste enligt mannen. Vi har under semestern fått lära oss att man måste dricka öl när man grillar för annars så blir köttet inte färdigt för man längtar så mycket efter ölen och då tar man köttet för tidigt från grillen.

4th of July

Monday, July 4th, 2011

Ja, idag är det USA:s nationaldag och den har vi såklart firat med en liten fest, semester och fest på en måndag det är ju perfekt! Vi åt grillade hamburgare, cupcakes, jordgubbar och annat godis. Kvällen avslutades med ett Jelly Belly quiz med barnen. Det var kul, något man kan göra med vuxna också, vill ni veta hur vi gjorde kan ni ju alltid skriva en kommentar så vet jag om någon är intressera…..

Sommarlovsben

Wednesday, June 15th, 2011

Äntligen är det sommarlov ;) tycker nog de här barnen i alla fall. Idag har Lilla G och jag varit och tittat på skolavslutningen. Tänk vad fina alla barn är och så förväntansfulla de är inför sommalovet.

Varmt och svettigt

Thursday, June 9th, 2011

 

Plötsligt blev det sommar här! Lilla G han har det jobbigt i värmen. Men bullar och saft går ner i lilla magen.

Födelsedagsfest!

Saturday, July 31st, 2010

Lilla G:s mosin=mammas kusin fyllde 23 år härom dagen, självklart så firades det med jordgubbstårta och massa paket! Lilla G hade varit finurlig och köpt ett tåg till mosinen.