Archive for the ‘Husets vardagsrum’ Category

Förnyelse i vardagsrummet!

Monday, October 12th, 2009

Kommer ni ihåg att för ungefär 1 år sedan gjorde jag om i vardagsrummet sist.

I veckan var det dags för att göra om igen. Jag köpte tyget Annamoa på IKEA.

 

Här ser ni en bit av mönsterrapporten på tyget. Mönstret ska föreställa fabler, ordspråk eller något sådant. Vad kan ni hitta för intressanta saker i det här tyget???

Nu är julen snart här….

Tuesday, October 6th, 2009

Idag när jag var på IKEA så hade dom plockat fram hela julen, jag lyckades komma därifrån utan att ha något från julavdelningen med mig hem. Vad jag köpte på IKEA får ni se en annan dag….

I mitt vardagsrumsfönster står det här fyndet, köpte den förra helgen på Steninge slott, där hade man utförsäljning. Det fanns bland annat en hel massa julsaker från Cult Design.

Påskris med ägg

Monday, March 30th, 2009

I mitt vardagsrum står nu mitt påskris, med mina handmålade ägg. Jag brukar ta in syrenkvistar istället för björkkvistar till mitt påskris. Syrenens kvistar är så knotiga och vackra.

Det är inte jag som har målat äggen utan dessa ägg är köpta i Österrike. Förpackningen man får sina ägg i är självklart en äggkartong.

 

AARRE från Marimekko i soffan

Sunday, March 15th, 2009

Mina svarta och vita kuddar i soffan har fått sällskap av en ny kompis. AARRE från Marimekko, det är samma mönster som på mammas skål.

Mannen i huset slog upp på nätet vad AARRE betyder på finska, dyrgrip, skatt…. tänk vad man lär sig.

Den här biten kom jag över i Åhlens stuvlåda, jag verkligen älskar stuvar, tänk, vad skulle man göra utan dessa?

Nytt på vardagsrumsbordet

Monday, March 9th, 2009

Bordet i sin helhet, de röda prickarna är chokladhjärtan som jag fick i Alla Hjärtans Dags present. Någon kanske kommer ihåg när jag bodde i Skellefteå och hade den här duken som ligger på bordet och hade dekorerat med släta fina vita och svart stenar på.

Här har pysselAnna varit framme, jag tycker att tändsticksaskar är så himla fula att ha liggande framme, men har jag dom inte framme så hittar jag dom inte. I alla fall så tejpade jag fast det här mönstret på asken med dubbelhäftande tejp. Mönstret kommer från baksidan av ett reklamutskick som NK gjorde förra veckan. Återbruk blev det på en och samma gång.

Min ljusstake från Cult design klarade sig i år från att åka ner bland julsakerna igen efter julen. När vi var i Linköping så var det en affär som reade de utbytbara dekorationerna till ljusstaken så då slog jag till och köpte nya som var lite mer våriga.

Frode Spalje och kruka från IKEA

Saturday, February 28th, 2009

På bilden ser ni mitt senaste inköp på IKEA, den avlånga krukan som fanns med i det senaste IKEA Family utskicket till ett bra pris. Den var mindre än vad jag trodde, men det får gå bra ändå.

Spaljen heter Frode och är köpt på Carl Malmsten butiken här i Stockholm. Otroligt vacker är den. Utanför butiken finns den uppsatt på väggen så den verkar tåla att sitta ute också.

 

Monstera från Hemtex i vardagsrummet

Friday, February 27th, 2009

Jag köpte en längd av tygen Monstera på Hemtex, sedan var det bara att ta fram symaskinen och saxen för att dela och fålla om kanterna på gardinen.

¨

Så här blev det..

 

Mönstret på lite närmare håll

10 Gruppen och Spira i min Soffa

Wednesday, February 25th, 2009

Nya kuddar i min soffa, ibland är det tur att man köper alla stuvar man kommer över. De här tygerna har länge legat i mitt tygförråd och bara väntat. I söndags så var det äntligen dags att använda dom. Jag gjorde enkla örngott med en ficka och bara en raksöm upptill och nertill. Alltså går tyget att återanvända när man blir less och vill göra något nytt av det.

Chicago i grått

En till Chicago i större variant

Dublin från 10 Gruppen

Sticks från 10 Gruppen

Plus från Spira, blev kvar när jag sydde gardiner till köket.

Jag var in på 10 Gruppen tidigare i veckan, erbjudandet nu var köp 3 stuvar betala för 2. Vilket är ett jättebra erbjudande. Tyvärr fanns det inte något i den svart-vita färgställningen som jag ville ha.

Eldkorg

Tuesday, January 6th, 2009

Vi fick en Eldkorg i julklapp, igår var det premiär att prova den. Man eldar med pellets i den, ganska smidigt när man väl fick eld på pelletsen. Vi upplevde att det inte blev så varmt som när man eldar med ved när man eldade på det här sättet. Jättebra när man ska ha gäster och vill ha lite mysigt, det är ju helt hopplöst att elda annars när man är mycket folk.

Orkidé

Wednesday, October 22nd, 2008

Den här orkidén pryder vårt vardagsrumsfönster. Det är lite fantastiskt att varje blomma är färgad på samma sätt.