Archive for the ‘Nationaldagen’ Category

Firningsflagga

Thursday, June 6th, 2013

När jag fyllde år så fick jag en firningsflagga av mina pojkar! Vi flaggade även idag på vår nationaldag!

Jordgubbar i skateparken

Thursday, June 6th, 2013

Nationaldagen avslutades med jordgubbar i skateparken.

JAS igen…

Thursday, June 6th, 2013

I år var det bara två JAS-plan som kom flygande över hustaken, lågt, lågt tyckte vi!

Smörgåstårta på Nationaldagen!

Thursday, June 6th, 2013

Lilla G:s fj’rde nationaldag, den firar vi med massa sol! Traditionenmed smörsgåstårta till lunch på nationaldagen fortsatte vi även med i år. Jag har två superfyllningar som jag alltid använder i mina smörgåstårtor. Leverpastej+Philadelpiaost+röd paprika och Philadelpiaost+rökt skinka+röd lök, smaskens!

Nationaldagen 2012

Wednesday, June 6th, 2012

Lilla G:s tredje nationaldag, den firar vi med regn och lite, lite, lite sol. Förra året så började jag med traditionen smörsgåstårta till lunch på nationaldagen. Det blev en sådan idag också, smaskens. Som dryck blev det en Corona med en limeklyfta ;) Just nu väntar vi på att det ska komma fyra Jas-plan och överflyga staden. Vi hoppas på att se den från vår balkong.

Här kan ni se vad vi fick se på vår balkong. Det var en riktigt häftig upplevelse. Planen flög precis över vårt hus, de var på väg till Lycksele ;)

Lilla G:s andra Nationaldag

Monday, June 6th, 2011

Kommer ni ihåg Lilla G:s första Nationaldag klicka på länken? Idag firar vi Lilla G:s andra Nationaldag för fullt. Jag lyckades inte hitta något officiellt firande i den här staden så jag fick ta saken i egna händer. Det blev smörgåstårta, med saft i bubbelglas från IKEA och lite flaggor som jag skrev ut från datorn till lunch. Lilla G har gått runt på gården med fasadflaggan, dock inte lika roligt att leka med den när man får som när man inte får i vanliga fall.

Dagen fortsatte med jordgubbsbakelser ;) Det var något som sonen gillade på sin namnsdag.

Middagen blev surströmming, det var riktigt gott. LIlla G han dukade innan maten. Han plockade fram alla skedar ur lådan. När vi sedan ska äta är hans kniv och gaffel borta. Gissa var jag hittade dom sedan. Jo, i skedlådan. Någon med skarpt öga kanske ser gaffeln på bilden, men jag plockade ut den innan jag gick bort med alla skedar!

Lilla G:s första Nationaldag

Sunday, June 6th, 2010

Oj, nu var det länge sedan jag uppdaterade min sida, men jag gör ju bara saker med Lilla G hela tiden och jag vill inte ha en bebisblogg. Men idag så kommer det en bild på vad Lilla G gjorde på sin första Nationaldag, vilken också är hans första namnsdag! Det har vi firat idag, med alla saker som man kan tänka sig göra i Stockholm under Love2010, det kommer fler inlägg vad vi har gjort idag!h

Nationaldagen och Svenska flaggans dag

Saturday, June 6th, 2009

Idag blir det firande av den svenska nationaldagen, dock inte på Skansen som förra året. Det är för långt och krångligt att ta sig dit och det tar för lång tid för att jag ska orka det i år. Dagen blir helt enkelt för lång. Annars kan vi rekomendera en god middag på Tre Byttor på Skansen i väntan på att få se Kungen.

Ballonger över Stockholm förra året.