Archive for the ‘Pyret’ Category

16 dagar kvar - Åkpåsefilt

Monday, November 16th, 2009

Idag har vi fortsatt att pyssla, vi har sytt en filt som man kan förvandla till en åkpåse!

Åkpåsen såg så himla mysig ut så jag var bara tvungen att prova på att sy en! Lätt som en plätt! När symaskinen ville arbeta tillsammans med mig…. 4 trådar som bara går av….

21 dagar kvar - Nu börjar det dra ihop sig….

Wednesday, November 11th, 2009


Den här bilden har jag gjort på http://www.wordle.net

Nu börjar det dra ihop sig, Lilla G är färdig och väntar nu bara på att komma ut. På bilden kan ni se när det är dags. Nu hade jag tänkt att ni skulle få gissa på vilket datum Lilla G kommer att komma! Kan väl hjälpa er med att Lilla G inte kommer att få komma så långt efter 2 december….

Skriv en kommentar med er gissning

23 dagar kvar - Babygym

Monday, November 9th, 2009

Det här är ett av alla projekt som jag har påbörjat. Äntligen har det blivit färdigt. De babygym som finns på marknaden är fantastiskt dyra, så jag bestämde mig för att sy ett själv, så svårt kan det ju inte vara! Det svåra var att få bågarna att bli lika.

24 dagar kvar - Allt man behöver till en baby….

Sunday, November 8th, 2009

I fredags var vi inne i stan och hämtade alla saker man behöver till en baby…..
… det är helt otroligt vilka mängder med saker som ska finnas när Lilla G kommer.

OBSERVERA att babyn inte ingår i köpet!

Den här högen var vi och hämtade på BRIO Store. Vi beställde vagnen i slutet av augusti, tänk att det kan vara nästan 3 månaders leveranstid på en barnvagn.

När vi kom hem upptäckte vi det här felet, till och med mannen i huset såg att hällorna för att hålla upp vindskyddet satt på olika höjd. Ja, det var bara att åka tillbaka till butiken och byta suflett.

28 dagar kvar - Pyssel kvar

Wednesday, November 4th, 2009

Mamma och pappa köpte en bit av tyget Bruno, som Karin Mannerstål designat, till mig. Tyget kommer från Klippans Yllefabrik. Jag har funderat på vad jag ska göra av detta och nu har jag kommit på vad det ska bli. Får se om jag och Lilla G har orken att ta tag i detta i morgon…
…jag har en hel del ofärdiga projekt i källaren….
… men nu är det inte långt kvar, så det är dags att börja sluföra alla projekt!

30 dagar kvar

Monday, November 2nd, 2009

Alltså 30 dagar kvar. Lilla G:s kläder ligger färdiga för färd mot sjukhuset. Nu är nästan allt färdigt här hemma för lilla G:s ankomst, vi saknar vagn och babyskydd. Vagnen finns på affären och babyskyddet väntar vi på att det ska komma.

Mina första Amigurumi

Sunday, October 25th, 2009

Förra veckan vsade jag er boken Virka amigurumi som jag köpt. Nu har jag virkat mina tre första figurer och jag kan nog säga att jag blev ganska såld på detta.

Jag har till och med monterat dessa själv, igår kväll hade jag tänkt att lägga alla delar i ett kuvert och skicka till mamma, men jag måste väl försöka själv också. Saken är den att min mamma är så superduktig på att montera stickade och virkade saker snyggt.

Det var väldigt lätt att förstå beskrivningarna i boken, men det var jättepillrigt att virka runt runt på 7 maskor ibland.

Jag har köpt ett akrylgarn med virknål 3-4, alltså ska man virka med 2,5 för att få det tillräckligt tätt, men tålamod har man ju!

  

Sköldpaddan, svårighetsgrad medel, många delar skulle man göra här!

 

Nyckelpigan, mönstret hittadejag på internet, sedan gjorde jag om det lite så att den blev som jag ville, randen på skölden är gjord med kedjestygn, riktigt bra när jag gjorde fel, bara att sätta nålen fel så gick alla stygn upp!

 

Den här figuren kan vi ju undra vad den ska föreställa, en gris i alla fall enligt mönstret, den har till och med knorr på svansen, men jag tycker mest att den ser ut som en utomjordning…..

Ugglan från Osby

Saturday, October 24th, 2009

En av mina vänner hade en uggla på sin blogg idag, hon hade skrivit att det är ju så populärt att ha ugglor i inredningen hemma nu. Då tänkte jag, ja, det har ju jag också.

Jag har en Briouggla från 70-talet, alltså jag hade den själv när jag var liten. Efter lite vatten och en svamp såg ugglan bättre ut, den var med när det brann hemma och var helt sotig när jag hittade den i förrådet, tror ni att Lilla G kommer att vilja leka med den?

Det här är nog det närmaste en uggla som vi kommer att ha i vårt hem!

Mössproblem….

Wednesday, October 21st, 2009

Ja, det är inte djuren möss jag har problem med utan hur stora mössor man ska ha på en liten nyföding…. Som sagt, alla mössor är ju vita, beiga, rosa och ljusblå och ni vet ju vad jag tycker om de färgerna….. Så jag har sytt två mössor men jag vet inte om dom är för små, troligast är det väl så… Jag har alltså hittat på mönstret själv efter hur stort jag tror att ett babyhuvud är….

Då var vaccinet fixat…

Monday, October 19th, 2009

Ser i min statistik att den här bilden är stulen i många andra bloggar, kan informera er om att det är mjölk i sprutan och att kanylen är mycket längre i verkligheten!

TÄNK PÅ ATT JAG ÄGER RÄTTIGHETEN TILL DEN HÄR BILDEN, det är inte Google som gör det… om du tar den skriv att det är från min blogg den är tagen.

 

 

Ja, då hade man fått den första sprutan med vaccin mot Svininfluensan! Känns bra då jag ju befinner mig i två riskgrupper samtidigt och inte vill vara sjuk när lilla G ska titta ut eller när lilla G är liten.