Archive for the ‘Husets kök’ Category

string - 60 years, 1949-2009

Sunday, January 17th, 2010

I ett av paketen till jul låg den här hyllan från string. Det är en numrerad jubileumsutgåva i guld och palisander.

Nummer 240 av 600 bor numera i vårt kök.

Så här ser det ut när det har flyttat in lite saker i den också! Lilla G ville att hans björn från H&M skulle bo på översta hyllan.

15 dagar kvar - Dualit elvisp

Tuesday, November 17th, 2009

Ingen bäbis idag heller…..

Den här har jag inte visat. Vi köpte en Dualit elvisp i våras, ibland är det jobbigt att rengöra alla delar i Kitchen Aiden när man bara ska vispa något litet. S sparar alla växelpengar som han får när han äter lunch och för dessa pengar fick jag köpa den här fina elvispen. Förra året köpte S en Handpresso, så i år var det min tur att välja sak! Hur fungerar den då? Jo, den är riktigt bra, nästan lite för bra, man kan högst köra på hastighet 2 annars så har har man smet över hela köket! Sedan är ett plus också att den har en ballongvisp. Praktiskt är också att man rullar in sladden i maskinen, minus är väl att den är svart… svart+mjöl=smutsigt…

Filippa K - net

Wednesday, August 26th, 2009

Nu är jag tillbaka, skolan har börjat och sommarlovet är slut. Lite bloggtorka har jag väl, det mesta i mitt liv kretsar runt bäbisen, och fy, hemska tanke om denna blogg skulle bli en bäbisblogg.

När vi var inne i stan i eftermiddags för att beställa barnvagn, ja, allt kretsar kring bäbisen, så tog vi vägen genom NK när vi skulle gå till tunnelbana. Vad stod där och bara väntade på mig, jo Filippa K:s säsongsmugg för hösten/vintern 2009, net heter den. Det ser ut som tyll, inte  så jättesnygg men den fick i alla fall följa med hem.

Marks mugg för Unicef

Saturday, August 1st, 2009

 

 

Mumins sommarmugg 2009 - Siesta

Saturday, August 1st, 2009

Nog ser han ut att ha det skönt Mumin pappan!

Servettställ

Saturday, June 13th, 2009

Det här söta servettstället med matchande servetter från Pentik fick jag av mannen i födelsedagspresent!

Majskolvshållare

Tuesday, June 9th, 2009

De här praktiska majskolvshållarna fick jag av mannen när jag fyllde år. Det är mycket lättare att äta majs numera.

Dricksglas som Catarina Giarimi designat

Tuesday, June 2nd, 2009

De här glasen heter Stockholm Schnapps och Catarina Giarimi har designat dom. Glasen är liksom hennes snappsglas med motiv från Stockholm. Här serverades en god Strawberry Daquiri i lördags ute i värmen på altanen.

Duken under tycker jag också är fin, den köpte jag på tygoutlet i Norrköping. Det är riktigt realistiska stenar på duken.

Brickan kommer från IKEA, lite roligt att den är avlång så man kan servera alla glas på en lång rad.

Ny kökshandduk

Saturday, May 30th, 2009

Den här fina kökshandduken köpte mamma åt mig när hon var på Klippans Yllefabriks Outlet i Klippan.

Babell från Koziol

Friday, May 29th, 2009

Ett Babell fat har flyttat in hos mig. Jag inte förstått vad jag skulle ha ett till men nu har jag äntligen kommit på det, frukt så klart. Frukten behöver inte ligga på varandra och trängas i en skål utan får mycket plats och blir inte kantstött.