Archive for the ‘Valborgsmässoafton’ Category

Vintern rasat utför…

Tuesday, April 30th, 2013

Traditionsenliga bilder från vårt valborgsfirande. Vi grillar svart korv i dålig brasa, lika dålig som den stora brasan vid församllingshemmet. Till detta så drack vi varm Sangria, vad passar bättre än att dricka Sangria när man firar in våren?

Valborgselden

Monday, April 30th, 2012

Japp, då var det gjort, vi har varit och tittat på elden. Sonen tyckte att det var roligt, han gillade smällarna bäst tror jag, men även elden var spännande.

När vi kom hem så la sig sonen och sov. Vi vuxna fick smaka på den här smarriga drycken. Det är egentligen ett julrecept, men jag tyckte att det passade bra även idag när man varit ute och det varit kyligt vid brasan. Innehållet i glaset är alltså varmt, det är äppeljuice, råströdocker, citron, kanelstång och calvados i lagom mängd.

Vi önskar alla en…

Monday, April 30th, 2012

ja, i år så bryter jag trenden. Ingen son som tittar på vitsippor på sista april. Här ligger snön fortfarande djup på sina ställen och vitsippor växer inte på träd i den här delen av landet, ingen annan stans heller men, det finns inte så många vitsippor här ;)

istället firar vi med en fin majblomma som Lilla G har på sin fleecejacka!

Valborgselden

Sunday, May 1st, 2011

För andra gången fick Lilla G se valborgselden vid den stora kyrkan. Vi fick igår höra att man eldat till valborgs på den här platsen sen 50-talet.

Vi önskar alla en skön, varm och trevlig valborg

Saturday, April 30th, 2011

Kommer ni ihåg bilden från förra året med Lilla G och vitsipporna? I år har han hittat vitsippor när vi var i Mora. Jag har aldrig sett vitsippor här uppe, men igår pratade jag med en gammal dam och hon berättade att det både fanns vit och blåsippor på ett hemligt ställe.

Vi önskar alla…

Thursday, April 29th, 2010

121/365 Tema 219: Vid elden

Friday, May 1st, 2009

Pinnbröd vid elden!

Valdorgsmässoafton

Friday, May 1st, 2009

Vi hoppas att ni alla hade en bra valborgsmässoafton. Själva så såg vi på tv och sedan när det blivit mörkt tände vi en eld i grillen ute på altanen och grillade korv och pinnbröd. Korven var som vanligt bränd utanpå och rå innuti. Pinnbrödet lyckades jag ganska bra med!