Archive for the ‘Handarbete’ Category

Ny duk på glasverandan

Wednesday, May 1st, 2013

Idag gjorde jag en ny duk till glasverandan. Jag använde mig av ett gammalt tyg som jag klippte till så att det blev en rund duk. Visst blev den fin?

En necessär till Lilla G

Wednesday, September 26th, 2012

Lilla G har fått en necessär att förvara sin medicin med. Yttertyget heter Jaffa och kommer från Spira, fodret är tyget Bruno som Karin Mannerstål designat. På necessären sydde jag fram en namnlapp så att alla ska veta att det är Lilla G:s

Nu har jag övat

Thursday, September 20th, 2012

En vän till mig frågade om jag kunde lära henne virka mormorsrutor, självklart sa jag. Idag testade jag och nu är jag fullärd och kan lära ut det här!

Farmors syskrin

Monday, August 6th, 2012

På mitt syskrivbord så står det här vackra syskrinet. Min farmor hade det på sin köksbänk när jag var liten, det var så roligt att plocka med alla saker som fanns och fortfarande finns kvar i skrinet.

Virkpyssel….

Friday, May 11th, 2012

Det har ju varit ganska lite tid för pyssel för min del. När jag väntade Lilla G så massproducerade jag små fina amigurumidjur. Djuren som jag hade i mobilen i Lilla G:s vagn har tvillingarna som föddes i februari fått och jag tror att dom hänger så fint i deras vagn nu.

En av mina kompisar har idag fått en liten kille, alldelse perfekt längd och vikt och något ska jag ju göra till den bäbisen också. Jag hade sett det här fina mönstet på skallra i en av mina böcker. Som vanligt så följde jag ju inte mönstret och efter ett tag så kom jag på att jag nog var lite ringrostig i det här med virkandet.

Så här blev det färdiga resultatet. Ett litet lejon för den som inte ser det ;) Sonen gillade skallran och har nu lekt in den, det var inte lätt att fota honom med den för han höll den aldrig stilla.

Pyssel, inredning, mat och vardagsliv….

Saturday, May 5th, 2012

Förra helgen så var vi i lekparken med sonen. Den här gunggrejen gillade han skarpt, jag tror att förskolan inte kommer att gilla oss, han kommer nog att tjata om att få åka den när de går till den lekparken också ;) Men roligt hade sonen…

Det har blivit lite inredning sista tiden på bloggen, likaså lite pyssel. Det som jag egentligen vill blogga om. Men det har blivit mycket om mat och vårt vardagsliv.

 

Symaskinerna står så snällt och väntar på mig, ja, under det bordet har jag ju faktiskt pysslat lite på sista tiden. Jag fållade ett tyg som jag satte upp med självhäftande kardborreband under bordsskivan, allt för att inte behöva se allt “skrot”= mina tyger och sybehör, som finns under bordet.

 

 

 

Kuddar på löpandeband

Thursday, April 12th, 2012

Efter middagen så var jag riktigt effektiv, jag sydde fyra kuddar till sonens myshörna under sängen. Tyget jag använde var ett gammalt tyg från IKEA, samma serie som tyget som är på madrassen. Riktigt fint tycker jag att det blev. Nu är det ordentliga kuddar där.

Påskkärring???

Thursday, April 5th, 2012

Idag så skulle man få klä ut sig på förskolan. Jag, funderade och funderade, sonen kan ju inte vara påskkärring. Men så hittade jag ett tyg med spindelmannen, och då tänkte jag, det här är ju självklart att han vill vara. Så jag sydde och sydde och det resulterade i den här kreationen. Till och med byxorna matchade. Men, Lilla G är sjuk idag och någon påskspindelman ville han inte vara….

Påstrykbara märklappar med DYMO

Tuesday, March 20th, 2012

Jag hittade den här kasetten till min DYMO när jag skulle köpa vanligt märkband.

Det är alltså ett IronOn märkband till DYMO, man skriver valfri text på sin maskin och trycker sedan ut den.

Därefter så ska man plocka fram strykjärnet och stryka fast den på klädesplagget som ska märkas.

Det känns ju som en klockren produkt, man kan skriva ut vad som helst och märka sina textilier med.

Vad jag kände var lite jobbigt var att man skulle stryka tre gånger på etiketten innan den fastnat ordentligt och den ska svalna mellan. Det känns inte så effektivt.

Härlig vårvinterdag….

Saturday, March 10th, 2012

… och vi är inne. Men jag har i alla fall lyckats sy en ny duk till glasverandan. Det behövdes en duk som inte är rädd för solen där inne. Jag hittade det här tyget i mina samlingar. Det är ett gammalt IKEA-tyg, säkert minst 10 år gammalt. Det var från början en fyrkantig duk, men nu har jag sytt om den till en rund duk som blev perfekt!