Archive for the ‘Vår’ Category

Vår-snö-tussilago-smuts

Sunday, May 5th, 2013

Visst är det härligt med vår!

Våren är vacker

Sunday, May 5th, 2013

Visst är det vackert när man ser hur växterna börjar komma tillbaka, här ser ni den vackra rabarbern.

Här får ni se hur det går med mina tulpaner, dom är på gång och det är många säkert 20 som har växt upp ur jorden!

Äntligen vår i Byske!

Sunday, May 5th, 2013

Det är något visst med våren i Byske! Sonen plockade fram den gamla dockvagnen, sedan tog han kickbiken ner till skeppet och tittade på utsikten över havet! Tänk, snart kan vi bada i Byske!

Trerätters på Trangia

Wednesday, May 1st, 2013

Helg mitt i veckan, då måste man passa på att göra en utflykt och laga mat på Trangia-köket. Vi tog cyklarna och trampade iväg till ett berg med fin utsikt över staden.

Väl framme så tillagade vi breasola med parmesan, ruccola och tryffelolja till förrätt. Hurvudrätten blev tortelini med pesto tillsammans med en sås på kantareller och konjak. Till efterrätt serverades tiramisu tillsammans med kaffe! Det blev en riktigt god måltid ute i det vackra vädret!

Äntligen enligt Lilla G!

Saturday, April 27th, 2013

Igår kväll så monterade vi upp vårt stora hoppmonster, det tog bara en timma, betydligt kortare tid än vad jag hade kunnat gissa att det skulle göra! Lilla G han hoppade och hoppade. Tänk att för två veckor sedan så skottade vi fram ringen och idag så var nästan all snö borta!

Vårkänslor och hopp i vattenpölar!

Sunday, April 14th, 2013

Idag så sken solen, vi var ute en stund och hoppade i vattenpölar. Pojkarna i familjen skottade fram delar av studsmattan. Det blev en bra rundbana för den yngre pojken att cykla på!

Souvas på Muurikkan

Sunday, March 24th, 2013

Solen sken även igår, då åt vi lunch ute på gården. Vi stekte souvas, rökt renkött, på Muurikkan. Det är så himla gott! Sonen han längtar efter sommaren, han gick och hämtade springcykeln och körde en sväng!

En härlig vårvinterdag

Sunday, March 24th, 2013

Idag har vi varit ute på en liten utflykt till pulkbacken. Lilla G åkte snowracer och skrattade när det gick fort utför backen. Vi hade med oss lunchen ut, jag hade kokat nyponsoppa, jättelätt att göra, nyonskalsmjöl, vatten, lite socker och en matsked potatismjöl, det var jättegott!

Vi firar St Patricks day

Sunday, March 17th, 2013

Idag har vi firat St Patricks day, Irlands nationaldag. Vi har varit klädda i gröna kläder hela familjen och vi har kramat Nalle Klix lite extra. Vi har även spelat St Patricks lotto, Lilla G vann en gång och jag vann den andra gången!

Lilla G kör moped

Sunday, February 24th, 2013

Idag när det var så mycket vår i luften kom mopeden fram. Lilla G säger att han kör moped när han kör sin springcykel!