Archive for the ‘påsk’ Category

Papperstulpaner

Saturday, April 5th, 2014

För några år sedan visade jag er papperstulpanen nedan. Den vek vi tillsammans med barnen på skolan. I år så tänkte jag visa er de vikta papperstulpanerna ovan, De är otroligt vackra och mycket svårare än de som jag vek med barnen att göra!

Ytterligaren en ofrivillig paus…

Thursday, April 4th, 2013

Vi har tillbringat påsklovet på Disneyland Paris. Där fanns det inget internet så jag fick en paus från internet. Jag kommer att visa er vad vi tyckt varit bäst på den här resan!

Påskgodis från USA

Wednesday, March 27th, 2013

Det här godiset hade jag glömt bort. När jag letade i klädkammaren så hittade jag dessa amerikanska godisar. Det fanns hur mycket som helst att köpa där borta!

Det isländska påskägget, del 2

Tuesday, March 26th, 2013

Kommer ni ihåg? Påsken 2009 tillbringade vi på Island, jag visade här på bloggen att vi hade köpt ett isländskt påskägg. Det är inget skämt, dessa påskägg är just isländska påskägg. Ett isländskt påskägg är gjort av spröd mjölkchoklad, och under skalet gömmer sig ännu mer choklad och annat smågodis, plus gärna ett litet kort med ett visdomsbudskap eller en spådom. Ägget dekoreras i regel med blommor och en påskkyckling. Det tillverkas 300000 påskägg på Island varje år, det bor 300000 människor på Island. Jag lovade också att jag skulle visa er hur det såg ut när man hade slagit sönder det… det gick inte som vi ville. När vi kom tillbaka till hotellrummet så hade ägget smält ihop och man fick hacka för att få fram godisarna. Det var bara för mannen att gå till affären och köpa ett nytt. Det ägget har vi sparat i en skokartong och idag var det dags att plocka fram ägget, det såg jättebra ut……

… och smakade jättebra! Det var jättemycket godis i ägget, mest choklad med kola in, men också en hel del choklad fylld med lakrits. Vi fick också en lapp i ägget, men vi förstår inte isländska så vi vet inte riktigt vad det står!

Årets påskris

Tuesday, March 26th, 2013

Årets påskris står på pianot, som vanligt så har jag plockat in kvistar från syrenen ute på gården. I år plockade jag in riset i god tid så jag har små, små söta löv på gång! I riset hänger mina fina, fina påskägg från Royal Copenhagen.

Påskäggspyssel

Tuesday, March 26th, 2013

Mer pyssel, vi har pysslat ihop en massa påskägg. Titta så fina de blev ;)

Påskkärringen i köksfönstret

Tuesday, March 26th, 2013

I mitt köksfönster hänger en påskkärring som vi hade här hemma när jag var liten. Den passar riktigt bra till mina vita och svarta gardiner!

Dags för påskdamerna att bege sig hemåt…

Friday, April 13th, 2012

… ja, då var det dags för dessa damer att hoppa ner i kartongen igen. Undra var påskdamerna egentligen bor, för dom kan väl inte bo på Blåkulla? Det är kanske så att dom bor i mitt förråd?

Spännande tema på påskägget…

Saturday, April 7th, 2012

Nu på morgonen har vi haft äggjakt på hotellrummet. Förra året var i Mora och då fick sonen ett jättepåskägg, vi körde bil då och hade en massa plats över i bilen. Årets påskägg blev lite annorlunda än förra årets för Lilla G. Årets tema var självklart bilar, bilar och åter bilar. Ahlgrens bilar och Masi, som Lilla G säger från Cars. Själva ägget är en sparbössa i mjukplast. Jättefin!

Återbesök i Mulle Mecks lekpark

Friday, April 6th, 2012

Efter viss tvekan bestämde vi oss för att åka till Stockholm i morse. Sonen mår inte riktgit bra men han fixade flygresan galant och när vi landade så ville han leka med Mulle Meck. Vi fick parkera planet på rätt sida så vi slapp gå förbi leklandet på terminal 4 vilket sonen snabbt upptäckte och blev riktigt upprörd.

Men vi lovade Lilla G att han skulle få träffa Mulle Meck. Vi tog pendeltåget till Ulriksdal och därifrån så gick vi till Järvastaden där Mulle Mecks lekpark ligger. Sonen gillade stället men var lite avvaktande. Jag gillar i alla fall stället, det är så välarbetat och så många otroligt läckra detaljer i hela lekparken. En sådan lekpark vill jag ha hemma också!