Archive for the ‘Tyg’ Category

Kuddar på löpandeband

Thursday, April 12th, 2012

Efter middagen så var jag riktigt effektiv, jag sydde fyra kuddar till sonens myshörna under sängen. Tyget jag använde var ett gammalt tyg från IKEA, samma serie som tyget som är på madrassen. Riktigt fint tycker jag att det blev. Nu är det ordentliga kuddar där.

Härlig vårvinterdag….

Saturday, March 10th, 2012

… och vi är inne. Men jag har i alla fall lyckats sy en ny duk till glasverandan. Det behövdes en duk som inte är rädd för solen där inne. Jag hittade det här tyget i mina samlingar. Det är ett gammalt IKEA-tyg, säkert minst 10 år gammalt. Det var från början en fyrkantig duk, men nu har jag sytt om den till en rund duk som blev perfekt!

Spidermansängkläder och pyjamas

Thursday, March 8th, 2012

 

Visst kommer ni ihåg Spidermantyget som jag köpte i Umeå förra veckan. Planen var att jag skulle sy sängkläder av det. När jag kom hem så läste jag i kanten på tyget, där stod det klart och tydligt “do not use for children’s sleepwear”. Trist, tänkte jag och började surfa runt lite på nätet. Samtidigt tänkte jag på Spidermanpyjamasen som jag köpte till Lilla G i USA förra året, den var ju tillverkad av polyester och det stod stora lappar på att den var flamskyddsbehandlad, så någonstans i bakuhuvudet fanns den kunskapen. När jag surfade så kom jag fram till att det var just det som var problemet med tyget, det var inte flamskyddsbehandlat och det ska sängkläder till barn vara i USA, kanske inte bara till barn? Tänk vilken skillnad det kan vara mellan länderna. Här hemma skulle jag aldrig köpa en pyjamas till sonen i polyester, det känns ju ganska läskigt…..

Idag gick jag förbi på tygaffären….

Wednesday, February 29th, 2012

… och därifrån kommer man inte utan några tyger. Undra om det är någon av mina pojkar som kommer att bli lycklig när han får se vilka tyger mamma köpt?

Jul, jul, ja snart är det jul!

Sunday, October 16th, 2011

Ja, ni läste rätt. Nu är det inte många veckor kvar och affärerna har börjat skylta med julsaker. Jag tog tag i lite julpyssel idag på morgonen. På rean efter jul förra året köpte jag den här tygbiten. Tyget Julyra från Frösö Handtryck. Tyget är helt fantastiskt, det är så detaljrikt, varje gång man tittar på tyget så hittar man någon ny detalj. Sonen hittade förståss en bil. Bil, bil, bil skrek han.

Stockholm på tapeten, brickan, ja nästan på vad du vill

Tuesday, October 11th, 2011

Kommer ni ihåg för ett år sedan när jag visade er bilden på min grytvante i tyget Stockholm från Försö Handtryck?

Anna Viktorssons Stockholm verkar ha fått ett stort uppsving just nu, man ser det i media hela tiden. I Elektrolux katalog som stänkskydd, som tapet och stänkskydd i Stjärnornas Middag på Kanal 5, som brickor i Nyhetsmorgon Söndag. Riktigt kul tycker jag. Redan när jag köpte min bit på ROOM förra hösten så fick tyget/mönstret en väldigt framträdande roll där! Jag bara älskar mönstret! Hoppas att tapeten kommer med mönstet Skellefteå också. Men i och för sig vet jag inte om det skulle passa in i mitt gamla hus??  Roligt är det i alla fall!

Min tygbit ligger fortfarande orörd och väntar på att jag ska komma på vad jag vill göra av den. Kanske dags att be pappa snickra ihop en träram så att jag kan spänna tyget över den!

Drapperi i badrummet

Friday, September 16th, 2011

I vårt badrum har vi en ytterdörr. Det är väl tänkt att någon gång i framtiden ska vi kunna ha ett spa ute. Men just nu så är den här dörren inte så tät, vi ska nog få en ny om några veckor. I alla fall så sydde jag ett drapperi till dörren av tyget GUNVOR som jag köpte på IKEA. Det blev fint och ombonat.

Ni som läser den andra bloggen såg att jag sytt nytt tyg till de här skärmarna också. Jag får nog förhandla med mamma om vem som ska ha dom. Hon får har dom på sommaren så kan jag ha dom på vintern? Taget eller?

Tyginköp på IKEA

Monday, September 12th, 2011

Som vanligt när jag är på IKEA så måste jag köpa på mig några meter tyg. Stockholm Blad, det svarta tyget ska jag använda till att klä om våra köksstolar, det vita och svarta ska jag använda till ett projekt i badrummet och det sista, det nya med ansiktena på det vet jag inte riktigt vad jag ska göra av. Om det är någon som har något förslag vad jag ska göra med 3meter av detta tyg så kan ni höra av er.

Biokänsla

Friday, September 9th, 2011

Visst kommer ni ihåg när jag skrev om att Lilla G hade lördagsmys med bio? I vårt biorum så har jag försökt göra biokänsla genom att sätta upp röda sammetsgardiner från golv till tak på ena väggen. Det gjorde att rummet fick en mycket varmare känsla. Jag tycker att det blev riktigt bra. Lampan i fönstret gjorde jag ju tidigare i år, visst blev den finare när vi låtit måla om fönstren?  Sofforna som vi har i vårt biorum är Klippan från IKEA, det var dom billigaste skinnsoffor som jag kunde hitta. Ett absolut krav när vi skulle köpa möbler till detta rum var att det skulle vara skinnsoffor, i dessa soffor ska man få äta godis och popcorn och dricka saft och då ska det inte vara katastrof om man spiller. Mattan är gammal, jag hade den i min lägenhet så den finns det redan en massa fläckar på.

Robotpåslakan

Saturday, September 3rd, 2011

Läste på någon blogg att det är inne med Robotar. Då tänkte jag att det var dags att göra något av tyget Tiny Robot från Mairo som Karin Mannerstål designat. jag köpte tyget på rea när jag väntade Lilla G. Gissa om han blev nöjd när han såg påslakanet som jag sytt åt honom. I sängen sitter även djuret som Lilla G fick av kusin L på sitt dop.

Tänk vad jag är duktig som har sytt det alldelse själv. Måste ju skriva det själv när ingen annan skriver någon kommentar att jag är så duktig. Hade jag varit så kallad inredningsbloggare så hade alla skrivit att jag var duktig om jag sytt fast en knapp ;)