Archive for the ‘renovering’ Category

Köksrenovering

Tuesday, January 29th, 2013

Som jag skrivit tidigare så kommer jag inte att visa några helhetsbilder från mitt hem, men här nedanför så får ni se några av detaljerna från det nybyggda köket.

Vi valde att köpa köksinredning från en lokalleverantör som måttanpassar köket efter rummets mått. Det var ett måste i vårt kök som inte har ett standardmått. Vi har 2,70 i takhöjd och kände för att använda all volym. Även stenskivan, Viscount White, är även den från en lokal leverantör.

Rivningsarbete

Saturday, November 3rd, 2012

Vår köksrenovering har börjat på riktigt. Det är tur att vi har Lilla G som kan hjälpa oss med det mesta. Han har till och med hunnit hjälpa målaren med att riva tapeter från väggarna.

En vit köksdröm

Saturday, October 20th, 2012

Här hemma sitter jag och drömmer om ett nytt kök. Ett vitt kök var det jag ville ha när vi flyttade in här, nu är allt annat renoverat, det som är kvar är köket, men snart smäller det. Innan jul ska vi ha ett nytt kök här hemma! Här ser ni några av alla saker som vi har valt, jag tror att det bara är köksblandaren som jag inte har valt än….

Ett sommarprojekt som snart är färdigt…

Friday, August 3rd, 2012

… ja, ett av våra sommarprojekt har varit att bygga nya broar till huset. Vi har fyra broar och en balkong som är i behov av renovering. Bron bakom uthuset blev vi rätt snabbt färdiga med, där byggde vi även kompostlådor och en lite kryddträdgård. Den andra bron är den som går in i tvättstugan. Den har tagit lång tid, men nu är den nästan färdig. Sonen han tyckte att det var bättre att titta på Ipad än att hjälpa till. En liten stund försökte han såga brädor, men det gick inte så himla bra för honom…

IKEA-fika

Tuesday, July 31st, 2012

Lilla G tyckte att vi skulle fika när hans far var ute och byggde på den nya bron vid huset. Vi plockade fram bullar och kakor från IKEA, riktigt goda och prisvärda. Lilla G har också lyckats ta en mindre bra bild på sin mor, men den får väl vara med i alla fall ;)

Dunkin Dounts och bygge….

Saturday, June 30th, 2012

Igar at vi Dounkin Donuts i en liten annorlunda form nar vi byggde.  Jag har velat ata sanna har kakor i flera ar men vi har aldrig lyckats ga forbi ett sadant stalle nar det varit dags for fika. Jag holl pa att missa det den har gangen ocksa, men vi hade tur och det fanns ett stalle pa flygplatsen.

Byggfika för den lilla byggaren

Thursday, May 17th, 2012

Ja, trots regent idag så klädde vi på oss och gick ut för att börja bygga. Årets byggprojekt är en ny bro vid förrådet och att fixa till det gamla vedförrådet så att det går bättre att vinterförvara trädgårdsmöblerna där. Det ska också byggas en liten kompost. När vi arbetat en stund och sonen började dricka vatten ur vattentunnorna insåg jag att han kanske var törstig. Jag plockade ut lite saft och kakor. Vi köpte ett paket ballerina marängsviss igår, ja, jag vet inte vad jag ska säga om smaken men sonen åt i alla fall upp flera kakor ;)

Stora toan och hur jag ska finansiera alla inköp…

Monday, April 23rd, 2012

På min stora toalett så har jag valt att ha turkos som accentfärg. Här kan ni se några av de prylar som vi valt på vår stora toa.

 

Det senaste turkosa tillskottet är Lilla G:s turkosa sparbössa som han fick som påskägg. Jag undrar vem här hemma som kommer att få lägga mest pengar i den. Det är antingen Lilla G eller jag. Jag är fler gånger på toa än Lilla G, men han spolar och använder mer papper än vad jag gör…..

Moodboard?

Wednesday, February 1st, 2012

Ja, moderna ord är jag bra på att använda. Jag tror visst att min gamla anslagstavla blivit en moodboard. Visserligen har jag bara två material, metall och papper, men det kanske räcker.

På många bloggar har jag den senaste tiden sett att det är väldigt poppis med illustrationer av Lovisa Burfitt. SJälv kommer jag nog aldrig att kunna köpa en orginalillustration av henne, men dessa små kort hittade jag i mina gömmor när jag städade i söndags och de fick komma upp på min moodboard. Hennes illutsrationer är otroligt läckra.

Masterbedroom eller….

Saturday, October 1st, 2011

I en annons hos mäklaren skulle det nog kallas Masterbedroom vårt sovrum, men stort är det inte. Vi valde att ha det minsta rummet i huset som vårt sovrum. Rummet är 3×2 meter, mer än det behövs inte. Det, rummet alltså, känns inte så litet eftersom att det är så högt i tak. Lampan vi har som taklampa är en lampa som man ska ha över ett bord, vi har den fullt utsläppt och kan fortfarande gå under den. Ovanför dörren har vi en 32″ tv, det är ingen liten sovrums tv.