Archive for the ‘Resor’ Category

Hotel Santa Fe, Disneyland Paris

Friday, April 5th, 2013

Vi har under påsklovet bott på Hotel Santa Fe på Disneyland Paris. Det visade sig vara ett perfekt val, hotellet är helt inrett med Cars-tema. Redan när bussen svängde in på hotellgården så såg man en jätteskylt med Blixten och Sally på, Lilla G:s min när han såg detta är obetalbar. I lobbyn är det många bilder med bilkarakärerna på. 

 

Hotellrummen ligger i byggnader som ligger utspridda på ett stort område.

 

När vi sedan kom till rummet, även det inrett med biltema, så hoppade sonen omkring, både i sängen och på golvet. Det här var helt rätt hotell för oss!

Ytterligaren en ofrivillig paus…

Thursday, April 4th, 2013

Vi har tillbringat påsklovet på Disneyland Paris. Där fanns det inget internet så jag fick en paus från internet. Jag kommer att visa er vad vi tyckt varit bäst på den här resan!

sjuttonde maj

Thursday, May 17th, 2012

och det är ju Norges nationaldag. Jag försökte leta en norsk flagga från vårt senaste besök i Oslo förra sommaren. Den enda norska flagga jag hittade var den här som fanns inne på Icebar. Jag brukar vara duktig på att fota flaggor, de är så otroligt vackra när de vajar i vinden.

Jag bjuder också på en vacker bild från den fantastiska Vigelandsparken. Här skulle jag kunna tänka mig att gå hur många dagar som helst och bara titta på vackra detaljer. Jag såg en dokumentär på tv idag om parken och om jag kommer ihåg rätt så tog det 14 år att bygga hela skulpturparken.

Ikväll hejar vi på Rangers

Friday, October 7th, 2011

Ja, nu kom jag på att det är match ikväll och inte vilken match som helst utan det är NHL premiär i Globen. Vi heja ju såklart på Rangers målvakt och på den lokala killen som vi hoppas får spela ikväll. Bilderna är från vårt senaste besök i New York i mars i år. När vi var där för 5 år sedan så var vi på plats i Madison Square Garden och fick se en match, en riktig NHL-match. Vi hade usla biljetter, för att se båda målen var man tvungen att stå upp, vi satt högt uppe under takåsarna i arenan, det var inte få rulltrappor att ta sig dit upp. Men vi har varit där och det var en upplevelse.

Bussbarnstol

Wednesday, October 5th, 2011

Jag måste bara skriva om det här. När vi var i Oslo i somras så åkte vi Flygbuss från Gardemoen in till hotellet. På flygbussarna hade man speciella barnsäten. Sätena var vanliga säten om det inte fanns några barn på bussen och hade man barn så fällde man fram det och det blev en barnstol. Helt perfekt. Det här skulle jag vilja att alla charterbolag skulle erbjuda i sina transferbussar. Jag tycker inte att det känns så roligt att åka till ett resmål där det är flera timmars transfer och man ska sitta med sonen i knäet. Självklart vill jag betala för den plats han skulle ta på bussen, men jag skulle vilja ha det valet.

Clarion Collection hotel

Saturday, September 24th, 2011

Nu när hösten börjar bekänna färg så kan man ju alltid drömma sig tillbaka till sommarens semester, något som jag inte visat er än är det hotell som vi bodde på i Oslo.

Där bodde vi på Clarion Collection hotel Savoy. Hotellet låg riktigt bra i Oslos centrum. Men det som är mest fantastiskt med Clarion Colletion hotellen är att det ingår så mycket. Det ingår frukost, kaffe frukt och kaka under hela dagen och på kvällen en lättare kvällsbuffé. Vi åt oss mätta och mer därtill varje kväll i Oslo. Det är verkligen en typ av hotell som jag rekomendera er att bo på, vi har tyckt att man har fått mycket för pengarna där och då särskilt i en stad som Oslo där det är så dyrt att äta.

320 mil på 7 dagar

Tuesday, July 19th, 2011

Då var vi åter hemma. Vi har gjort 320 mil i bil på 7 dagar. Vi har hunnit med att köra från sidan 146 i kartboken till sidan 44 och vänt upp till sidan 146 igen, det ni det är inte dåligt. Vi har åkt hemifrån till Ullared och via Mora hem.

Det här är de fyra saker som Lilla G tyckte var bäst på resan. Köra med bilarna, här i gräset utanför husvagnen i Kumla. Busa med fasters hundar. Klappa får och getter på Furuvik och äta glass hos farmor i Mora. Lilla G hade också turen att få träffa alla sina kusiner under resan. Det gillade han också!

Lägger in en bild från Sundsvallstrakten när vi var på väg ner. Regnet och haglet bara öste ner.

4 dagar på resa med Lilla G

Monday, July 11th, 2011

Resan började tidigt på fredag morgon med flyg från SFT till ARN med mellanlandning på SDL (Sundsvall) så resan tog 2 timmar. Lilla G var snäll hela vägen. Sedan så kom vi till ARN där vi hade tre timmars transfer till nästa flygning som gick till OSL, Oslo ;) På Arlanda roade vi oss med att besöka Scandinavia Loungen för Guldkortsmedlemar, den var mycket bra. Lilla G han somnade där inne.

Som ni såg i ett tidigare inlägg så var vi på Elsa Beskow lekparken också, visar några till bilder därifrån.

Vigelandsparken fick flera besök av oss. Ni såg ju i ett tidigare inlägg att Lilla G kramade alla stenstatyer. Han hälsade även på Sinnataggen, den lilla pojken som är så arg. Lilla G kände nog igen sig i honom, han klättrade upp och kramade och pussade pojken.

Bästa lekplatsen i Oslo enligt Lilla G är nog den här, Frognerborgen som låg i Vigelandsparken.

Oslos Operahus är en spektakulär byggnad minst sagt. Nu när det är sommar får och kan man gå uppför det sluttandetaket, folk vallfärdade upp, ung som gammal, i barnvagn och med rullator.

Icebar Oslo besökte vi också, vi har ju varit på Icebar i Stockholm och det här var väl nästan lika fantastiskt som där, Lilla G gillade inte att man var tvungen att klä sig i varma kläder. Han förstod att det var is där inne först när han fick ta av sig vanten och känna på väggen.

 

Vi hann även med att besöka en stand, Paradisbukta, när vi kom dit hade Lilla G just somnat och innan han vaknade så hade det börjat regna så han missade det stället helt.

Sunday, July 10th, 2011

Här kommer ett vykort till er alla från Oslo. Vad vi har gjort och hur det har varit får ni läsa i ett senare inlägg.

Lilla G ett och ett halvt

Saturday, June 4th, 2011

Jag sitter och bloggar pa Lilla Gs dator. Inte lätt när man inte ar alla bokstäver. Nu skulle ni se mig, jag står på en stol och skriver på den bärbara datorn som står på hyllan ;) 

Nu var det Lilla G:s stora dag jag skulle skriva om…. han började dagen med förmiddagsfika på det stora blå varuhuset i Haparanda. Kanelbullar är verkligen en av hans stora favoriter. När vi fikat färdigt och lämnat tillbaka alla saker som skulle i retur så fortsatter vår färd 13 mil till norrut till Rovaniemi i Finland. Någon kanske vet att tomten bor där? Lilla G fick i alla fall leka i en lekpark mitt i centrala Rovaniemi, han sprang runt ungefär som bilden visar hela tiden.

3 saker som har hänt sedan han blev 1½ år:

Han har klättrat ut ur spjälsängen på egen hand.
Han jagar sin skugga
Han äter hamburgare som en riktig pojke