Archive for the ‘Sevärt’ Category

Empire State Building på natten

Sunday, March 13th, 2011

Så här såg Empire State Building ut på natten, tre av de fyra nätterna vi var där. Den tredje natten så regnade det så mycket så det går inte att beskriva hur mycket regn det kom och skrapan var i dimma.

Mulle Mecks lekpark

Wednesday, December 1st, 2010

Familjen passade på att besöka en helt fantastisk lekpark när vi var i Stockholm. Mulle Mecks lekpark som ligger i Järvastaden. Alla de miljöer som finns i Mulle Mecks böcker finns uppbyggda här och till och med Lilla G som då var runt 10 månade bara älskade att krypa runt i miljöerna. Om ni har vägarna förbi så passa på att besöka detta ställe. Det bästa av allt är väl att det är gratis!

Pentikrenen

Friday, November 5th, 2010

En av sommarens resor gick till tomten i finska Rovaniemi. Därifrån är det inte långt till Pentikland, Posio, ligger nästan vid gränsen till Ryssland. Mannen i familjen har sedan ett tidigare besök på fabriken i Posio önskat sig den här renen. Den här gången fick han köpa en ren, dock mindre än den han egentligen ville ha. Den pryder nu spiskransen, men ska jag vara helt ärlig så var den mycket finare på spiskransen i stugan. ;)

Lilla G på NK:s julskyltning

Sunday, December 13th, 2009

Luciamorgonen började med traditionsenligt luciafirande framför tv:n med lussekatter, pepparkakor och varm choklad.

Idag har vi gjort det! Alltså varit till stan och tittat på NK:s julskyltning. Som vanligt fullt med folk och en massa människor med barn i barnvagnar som är alldelse för små för att se på det roliga. Självklart så var Lilla G tvungen att få se julksyltningen på nära håll, han är ju i alla fall 10 dagar gammal idag!

En av de fina figurerna

110/365 Tema 138: Handarbete - slöjd - hantverk

Monday, April 20th, 2009

I den här kategorin väljer jag att lägga ut en bild på de garn som jag köpte på Island. Det enda som var billigt där var just ullgarn.

57/365 Tema 32: Pojke

Thursday, February 26th, 2009

En dagsfärsk bild från Vigelands Skulptur Park i Oslo. Där hittade jag den här pojken. Ett helt fantastiskt ställe att fota på och med det vädret som vi hade idag så kunde man inte misslyckas.

Sevärt - båttur

Monday, February 23rd, 2009

Oj, det finns många båtturer som jag skulle vilja berätta om. Men jag väljer en som jag tror att inte så många har gjort.

Sommaren 2008 så gjorde vi en fantastisk resa från Smygehuk till Treriksröset. Sveriges sydligaste och nordligaste punkt. Vid Smygehuk kan man köra bil fram till monumenten. Treriksröset är lite krångligare att ta sig till.

Man kör bil på den finska sidan upp till Kilpisjärvi. Därifrån kan man välja att vandra hela vägen eller ta båten Malla som transproterar en nästan fram till Treriksröset. Man får gå 3 kilometer med en massa mygg som enda sällskap, men det var det värt när vi väl kom fram. Det var i alla fall en vacker båtresa uppe på fjällsjön. Väl värt priset att slippa gå 11 km med myggen som sällskap.

Vill ni se mer från vår Sverigeresa kolla in den här länken

Det här är ett bidrag i veckotemat Båtturer hos Trivago

Sevärt - Park

Monday, February 16th, 2009

Skellefteå Stadspark. Mitt i parken står statyn med Johanna på toppen. Statyn kom till 1898 när staden fått sin första vattenledning.

 

I parken finns det också en fantastisk katusplantering. Nytt motiv varje år med olika teman som hör samman med året.

Det här är ett bidrag i veckotemat Parker hos Trivago

Melodifestivalen i Skellefteå 2009

Friday, February 13th, 2009

Imorgon är det dags för Melodifestivalen 2009 i Skellefteå. Nog märker man att det är något stort på gång i staden. När vi landade möttes vi av bilder på alla deltagarna, när första bagaget kom på bandet så kom det en Melodifestivalenkrona. Den var lite söt ;)

Så här ser det ut på Viktoriaplatsen utanför Scandic. Man har gjort isskulpturer, lika vackra som för 4 år sedan när melodifestivalen var här senast.

I skulpturerna finns det bilder på artisterna. Titta så många som har stått och försökt värma upp Måns så att man ska se honom.h

 

Sevärt - Byggnader

Monday, February 2nd, 2009

Det här fanstastiska huset som ligger mitt bland skyskraporna på Manhattan är alltså vår Svenska Kyrka i New York. Vi besökte kyrkan i december 2006, det var väldigt mysigt, man serverade kaffe och kanelbullar till en väldigt billig penning. Man kunde också köpa Runda Björn från Lövångerbröd där, något som gjorde att jag blev lite nostalgisk.

Vill ni läsa mer om kyrkans fantastiska historia och hur Svenska kyrkan kan äga det här huset, klicka här

 

Det här är ett bidrag i veckotemat byggnader hos Trivago