Archive for the ‘Blommor’ Category

Tulpanlöksplantering med lökjärn

Sunday, September 23rd, 2012

Idag var det dags, min tulpan ska få kompisar nästa år, förhoppningsvis…. Jag köpte lökar och ett järn, det billigaste på affären, vilket visade sig vara en dålig idé, järnet höll en gång, sedan böjdes hela järnet och var obrukbart…

Årets första uteblommor

Saturday, August 18th, 2012

I år så har jag inte haft några uteblommor alls eftersom vi varit på resande fot så stor del av sommaren. Men nu var det dags, Coop sålde sånna här blommor billigt och jag slog till på en, och vilken blomma, den är gigantisk…

Sjukstuga…

Thursday, May 24th, 2012

Ja, som vanligt är jag sjuk den här årstiden. Varför ska jag vara sjuk när det är bästa vädret hittills i år? I år kan jag bjuda på en delikat lunginflamation och lite antibiotika för att bli frisk. Roligt, roligt….

Blombladskydd i fönstret

Friday, May 18th, 2012

Mina stackar blommor i köksfönstret behövde lite skydd för den varma solen. Mamma brukade alltid ställa dit tidningar när det var sol. Men eftersom att jag inte är lika ordentlig som min mamma så skulle mina blommor brännas upp i solen. Jag bestämde mig för att sätta upp tallriksunderlägg i fönstren men häftmassa. Det fungerar riktigt bra och mina blommor är gladare nu.

Så här ser det ut från utsidan. Ganska fint, trots att jag inte gillar att man sätter för fönstren. Jag var tvungen att berätta för grannen varför jag satt upp dom och att det inte var för att hon inte skulle se in ;)

 

Våren har kommit ;)

Sunday, May 13th, 2012

Idag plockade vi fram våra cyklar och cykelkärran, första gången för säsongen som Lilla G åkte i kärran, han verkligen älskar den.

 På vår utflykt hittade vi tussilago som blommar i bäckkanten och massor av porlande vatten i bäcken.

Men vi hittade snö också, det var inte lätt att gå där tyckte sonen och särskilt inte när man inte har några vantar på sig.

Orkidé i Pentikkruka

Thursday, May 3rd, 2012


Pentikkrukan vet jag inte om jag har visat er tidigare. Den inhandlades för flera år sedan när vi var till Pentiks fabrik i Posio. Jag tycker att dom är otroligt vackra.

Stulna lärkträdgrenar….

Tuesday, March 13th, 2012

Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Kring jul skrevs det en hel massa om lärkträdgrenar som folk plockat in eller köpt dyrt. Jag har sedan dess tittat på grannens lärkträd och igår slog jag till. Så farligt som det låter är det inte. Igår blåste det en hel del här, så grannens lärkträd tappade en hel massa grenar. När jag och sonen kom från förskolan så passade jag på att plocka upp några grenar som låg på trottoaren. Gissa om jag hade en förvånad son i vagnen som satt och höll fast hela skogen som mamma plockade från gatan…..

Äntligen hemma….

Saturday, March 3rd, 2012

Efter en lång vecka så är jag äntligen hemma. När jag kom hem möttes jag av en rödrosig Lilla G. Han ville visa mig vad som stod på bordet i köket. Han och S hade varit och köpt en blomma till mig. S hade kommit på idéen att de skulle gå och köpa en blomma och Lilla G hade valt på affären. Lilla G hade varit väldigt bestämd vilken blomma de skulle köpa.

Gröna fingrar

Tuesday, November 15th, 2011

Det är nästan för bra för att vara sant det här, jag har tre orkidér som håller på att blomma igen. Det har väl aldrig hänt förut. Den här har en stängel, en till har en stängel och den tredje har tre nya stänglar. Det är helt sjukt. Kanske är det det här huset som gör att man får gröna fingrar? Eller så är det bara så att blommor trivs här ;)

Fönsterdekoration

Wednesday, October 12th, 2011


i fönstret i arbetsrummet står den här fina grejen från IKEA, den köpte jag för många år sedan. På den tiden hade jag den i min slöjdsal. Den har haft många olika tyger runt sig, elever som har klätt på den. Roligt och kreativt. I samma fönster finns ännu en orkidé, när vi var på IKEA sist så tog dom 49:- styck för dom.