Archive for the ‘Stockholm’ Category

Vinotek

Monday, April 9th, 2012

Nu har jag skrivit så mycket om en massa barnaktiviteter som vi gjort under helgen så nu är det dags för lite vuxnare aktiviteter. Det här var en lite rolig sak på hotellet där vi bodde i Stockholm. I loungen hade man ett vinotek. Perfekt när man bara vill prova en litet glas av varje vinsort. Man köper alltså vin per centiliter här.

Skrot på Junibacken

Sunday, April 8th, 2012

Oj vad vi har varit turister i helgen. Idag har vi varit på Junibacken. Där har man en ny utställning. Man har byggt upp Jan Lööfs värld. Många av hans figurer fanns med i utställningen. Gustav gillade de stora apan mest, och jag gillade scenen där dom spelade mannen med det röda äpplet, det är nog den boken jag kommer ihåg mest.

Två andra bilder på sonen som jag tyckte var fina. På den första var han i Pippis hus och där hittade han det stora golvpuzzlet. Det var Pippi som bakat ut pepparkaksdeg och tryckt ut figurer. Lilla G plockade fint ut alla figurer på golvet och sedan placerade han tillbaka dom. Den andra bilden tror jag att min farfar cykelhandlaren hade gillat. Lilla G gick in i Mulle Mecks cykelverkstad och där plockade han upp bockstyret och ett cykelhjul som han lekte med.

Skansen och nya Lill-Skansen

Saturday, April 7th, 2012

Idag var det alltså Skansen och det alldelse nyöppnade Lill-Skansen som fick besök av oss. Vädret är numera på vår sida, det är sol men inte alls varmt. Det är tur att vi har vinterhandskar med oss. Lill-Skansen är alltså alldelse nyöppnat och självklart så kryllade det att barn och vuxna där. Sonen var mest besviken att han inte fick klappa några djur, det var ju det roligaste momentet när vi var på Furuvik förra sommaren. Vi plockade ganska snabbt bort vårt skrikande barn från den här anläggningen och gick vidare till det nordiska djuren. Vi fick se ugglor, lodjur och så fick vi se björnarna som sonen gillade skarpt. Han gick fram till rutan och ställde sig och tittade på björnen. På väg ner till entrén så gick vi förbi tivolit. Sonen ville självklart åka karusellen med flygplan, men av någon anledning så ångrade han sig och valde hästkarusellen.

Återbesök i Mulle Mecks lekpark

Friday, April 6th, 2012

Efter viss tvekan bestämde vi oss för att åka till Stockholm i morse. Sonen mår inte riktgit bra men han fixade flygresan galant och när vi landade så ville han leka med Mulle Meck. Vi fick parkera planet på rätt sida så vi slapp gå förbi leklandet på terminal 4 vilket sonen snabbt upptäckte och blev riktigt upprörd.

Men vi lovade Lilla G att han skulle få träffa Mulle Meck. Vi tog pendeltåget till Ulriksdal och därifrån så gick vi till Järvastaden där Mulle Mecks lekpark ligger. Sonen gillade stället men var lite avvaktande. Jag gillar i alla fall stället, det är så välarbetat och så många otroligt läckra detaljer i hela lekparken. En sådan lekpark vill jag ha hemma också!

På äventyr i huvudstaden

Monday, October 24th, 2011

I helgen har vi varit på en snabbvisit i huvudstaden. Sonen gillade mest att titta på tåg och vara på Junibacken och leka. Han gjorde ett fall som inte var dåligt där inne, men inte en tår kom. Han kunde ju inte riskera att han inte skulle få leka färdigt. Jag tyckte att det var roligast att shoppa, många kassar blev det att bära hem.

Mulle Mecks lekpark

Wednesday, December 1st, 2010

Familjen passade på att besöka en helt fantastisk lekpark när vi var i Stockholm. Mulle Mecks lekpark som ligger i Järvastaden. Alla de miljöer som finns i Mulle Mecks böcker finns uppbyggda här och till och med Lilla G som då var runt 10 månade bara älskade att krypa runt i miljöerna. Om ni har vägarna förbi så passa på att besöka detta ställe. Det bästa av allt är väl att det är gratis!

Kungliga bröllopet

Monday, June 21st, 2010

De senaste veckorna har här i Stockholm gått i kärlekens tecken. Kulmen på alla festligheter var i lördags då Viktoria äntligen fick sin Daniel. Självklart så fanns vi utmed kortegevägen. Vi hade supertur och fick platser längst framme vid staketet trots att vi bara kom 1½ timme före. Sedan gick vi fort genom stan så att vi fick chansen att se när Slupen roddes in nedanför slottet.

Jag har måstat lägga in vårt namn på bilderna eftersom att det är vi som äger rättigheterna till dom. Det är problem med att det stjäls bilder från min blogg och sedan hittar jag dom på andra bloggar där det inte finns någon anteckning om var man har hittat bilden.

Royal Palace Sprint

Wednesday, March 17th, 2010

Idag har Lilla G och jag varit och kollat in Royal Palace Sprint, en del av världskuppsavslutningen i längdskidor.  Tävlingen gick alltså runt slottet här i StockholmDet kändes verkligen som om man var på en riktig skidtävling, det grillades hamburgare och folk åkte och provade sina skidor.

Lilla G:s första besök på Skansen

Tuesday, March 9th, 2010

Lilla G och jag var på Skansen för första gången. Lilla G tyckte inte att det var så jätteroligt, så vi gick en liten promenad och sedan så tog vi båten in till stan igen!

Djurgårdsljus

Friday, March 5th, 2010

Man har under den här veckan lyst upp kända landmärken på Djurgården. Vi packade kamera och stativ och begav oss dit förra lördagen. När vi kom dit så vräkte regnet ner så det var bara att åka hemåt igen. På söndagen gick det bättre och vi fick en massa fina bilder. Har ni vägarna förbi Djurgården i helgen så är det ganska häftigt.