Archive for the ‘Skellefteå’ Category

Melodifestivalen 2013

Saturday, February 16th, 2013

För tredje gången besöker Melodifestivalen vår stad. De två tidigare gångerna så har jag varit på lördagskvällsföreställningen. Idag så gick vi på genrepet som var mitt på dagen. Sonen han gillade den första låten, den andra låten var tyst enligt honom och sedan tyckte han att det var för många låtar…. Även min kusin E såg vi var på plats i arenan.

Tjejmiddag 117 trappsteg upp i luften

Saturday, October 13th, 2012

Idag har jag och tjejerna varit på middag 117 trappsteg upp i luften. På 6:e våningen. Maten var jättegod och det var väldigt prisvärt. Utsikten kan man inte heller klaga på, den var helt fantastisk, det här är nog det närmaste en skybar man kommer i den här staden.

Skelleftebanan 100 år

Friday, August 10th, 2012

Idag blir Skelleftebanan 100 år, sjävlkart var tvungna att gå och titta på tåget. Ett passagerartåg som kom in på Skellefteå Station. Perrongen är borta sedan länge på den här stationen så man hade byggt upp tillfälliga ställen att gå av tåget på. Numera går det bara godstrafik på den här banan.

Sportlovsväder

Monday, March 5th, 2012

Tranorna dansar vid Hornborgasjön, jag kan inte låta bli att lägga ut dessa bilder på det fantastiska vädret som vi har just nu. Men nog känns det som om det är länge kvar innan det dansar några tranor här.

Allhelgona 2011

Saturday, November 5th, 2011

Bilden på Landskyrkan är ett år gammal, vädret ser ut att vara ungefär detsamma som idag. När jag var liten var det alltid massor med snö och man var tvungen att ha skruvmejsel för att få ner lyktan.

Vi har varit till kyrkogården, Lilla G han satt i sin vagn och gjorde sitt hemmagjorda tecken för varmt och sa varmt hela tiden. Många ljus var det som lyste på gravarna. På båda gravarna vi kollade så lyste ljusen! Jag hade hellre velat vara på Skogskyrkogården, vilken upplevelse, men den upplevelsen får jag nog inte igen. En av mina kollegor som jag tipsade om att åka dit, fick jag ett sms från och hon verkade ha gillat stället!

Gourmetkväll på Stiftsgården

Sunday, October 9th, 2011

Igår kväll var Lilla G på övernattning hos mormor och morfar. Då passade vi på att gå på Gourmetkväll på Stiftsgården tillsammans med goda vänner. Det visade sig vara riktigt bra mat och vin. Jag får ursäkta mig redan nu att bilderna inte är de bästa, jag hade inte med mig kameran utan fotade med telefonen.

Det var en 5 rätters meny med ett speciellt utvalt vinpaket som stod på kvällens meny. Första rätten som ni ser på bilden är en råraka med löjrom, rödlök och syrad grädde. Den här rätten var helt underbart god.

Rätt nummer två var smörstekt fjällröding med tryfferad blomkålspuré, brynt dillsmör och vinkokt lök. Smaskens, smaskens ;) Tredje rätten som serverades var en enormt god Renytterfilé som låg på en viltsky och serverades tillsammans med örtpotatis med en kantarelltopping och en svartpepparstekt morot.

Rätt fyra och fem var efterrätter. Först ut var ostbrickan från Oviken i Jämtland med bröd, kex och marmelad. Tänk att det finns så många goda lokalproducerade ostar. Sedan serverades vi hallonglass med ett mandelflarn som såg ut som salami ;) nougatmousse och en chokladpralin. Allt smakade underbart gott.

Sammataget så är vi väldigt nöjda med kvällen, god mat, gott vin och gott sällskap! i en mycket trevlig miljö! Det här gör vi om, om det blir vid något fler tillfälle!

Matfesten 2011

Sunday, August 28th, 2011

Matfesten har pågått här i staden sedan i torsdags, det är första gången vi har haft möjligheten att besöka festen.

Igår kväll så var vi och åt på Svanseles restaurang. Där fick man vildmarksstekt älg och renskav, potatis, lök och tunnbröd. Laxen var tyvärr slut. Man fick lingondricka att dricka till, det är fantastiskt gott.

 

Idag var vi dit och fikade, vi provade Lilla Maries café. Det smakade smaskens tyckte Lilla G som själv valt kakan som han håller handen på. Lite fel i beskrivningen av den var det. Det stod på lappen att det var småkakor, storkakor hade varit bättre ;) Lilla G tyckte att det var så bra att han dansade en liten dans på bänken vid bordet ;)

Finnforskraftstation och Rismyrliden

Sunday, August 14th, 2011

Idag har vi varit på utflykt till två av traktens turistattraktioner. Finnforskraftstation och Rismyrliden.

I Finnfors började vi med att äta lunch på caféet, det var gott och prisvärt, bara maten gör det  värt att besöka stället. Sedan vandrade vi ner mot den gamla kraftstationen och på vägen så fanns det ett ställe som hette teknikboa, ni som har lite äldre barn än Lilla G, besök stället, lite av ett teknikens hus. Det var jättebra. Här lärde sig Lilla G att det finns dockor som ser ut som människor och är fullstora, han har inte bestämt än om man ska vara rädd för dom eller inte….

Nästa stopp var Nybygget, fäboden, Rismyrliden. Här fick man se djur på håll, man kunde inte klappa djuren vilket Lilla G tyckte var tråkigt. Byggnaderna var vackra men, jag vet inte om vi kommer att åka dit igen.

Middag vid en fyr

Friday, August 12th, 2011

Idag packade vi in oss i bilen när S kom hem från jobbet och åkte till Hökmark, i Hökmark ligger Lövångerbröds fabrik och där kan man köpa bröd billigt. Därifrån åkte vi till Bjuröklubb, ett helt magiskt ställe. Där dukade vi upp den medhavda maten uppe vid fyren, smaskens var det där i solskenet. Lilla G han ville helst bara springa upp och ner på träpromenaden. En perfekt avslutning på arbetsveckan.

Första isträningen

Tuesday, August 9th, 2011

Här i staden är första isträningen ett känt begrepp. Folk vallfärdar till hockeytemplet där man hyllar sina hjältar. För andra året i rad så fick Lilla G följa med, han gillade ismaskinen och trumman på ståplats bäst. Han klappade med när dom spelade på trumman. Extra för i år var att killarna som ska åka över till NHL blev hyllade och att dom skrev autografer. Ni får ursäkta att bildkvalitén är helt usel, det var en knapp på objektivet som hade åkt fel, såg det först när träningen var slut.