Archive for the ‘Japan’ Category

10 dagar i Japan är slut…

Tuesday, June 9th, 2015

Dags att gå på Rurik Viking igen. Han ska flyga oss 11 timmar till Köpenhamn. Sonen han blev besviken när batteriet i paddan tog slut efter 8 timmar och 45 minuter.” Varför har jag fått spela så lite padda idag?”

Planet var ganska tomt, vi var kanske 80 passagerare så vi kunde gott och väl ha var sin sätesrad. Det känns ganska lyxigt. Sonen fick till och med en glass av flygvärdinnan.

Det är lite jobbigt när man kommer till Köpenhamn och man inser att vi har 7 timmar kvar innan vi är hemma. Det var ett slaget gäng som sov som stockar på resterande två leg.

VI kom hem efter vårt livs resa, när vi åkte så trodde vi att Japan, det är väl en sak man för en gång i livet, men nu är vi helt säkra på att till det här landet kommer vi att åka snart igen!

Narita, japanska landsbygden

Tuesday, June 9th, 2015

Sista dagen och natten tillbringade vi på Radisson  vid Narita. Vi fick hotellets bästa rum skulle jag tro. Det var verkligen landsbygd här, från fönstret kunde man se gamla damer som stod och brände trädgårdsavfall osv.

Här tror jag att jag kände ett litet skalv på morgonen, vad jag lärt mig under våra dagar i Japan är att jordbävningar är väldigt aktuella i dessa människors liv hela tiden. Det finns instruktioner hur man ska göra vid jordskalv på hotellen, det finns ficklampor på alla hotellrum. Ja, dessa människor lever ett helt annat liv än vad vi gör.

Knasiga, roliga och fyrkantiga bilder från Japan

Monday, June 8th, 2015

Det är inte som hemma när man är i Japan. Bl.a. kan man hitta skyltar som vi som svenskar tycker är knasiga. Att det sen gåt ett snabbtåg, Shinkasen, på en bro tvärs över en shoppinggata är ju också lite speciellt.

Tokyo Tower by night

Monday, June 8th, 2015

Sista kvällen i Tokyo, vi passar på att promenera bort till Tokyo Tower en gång till då vi sett att man lyste upp tornet på kvällarna och ville se det på närmare håll.

Kobebiffsrestaurang

Monday, June 8th, 2015

Åtta eller nio månader innan vi åkte läste vi in en SAS-tidning om en restaurang i Tokyo som specialiserade sig på Kobebiff - Biffarna Rolls Royce typ. Vi bokade bord i god tid innan vi åkte och tog en taxi dit från hotellet. Det visade sig vara en bra ide för det tokregnade och såg ut att vara svårt att hitta. På restaurangen kunde man välja på två olika menyer. En sjurätters “asiatisk” och en femrätters “västerländsk”. Alla rätter innehöll Kobebiff, exempelvis soppa och sushi. Huvudattraktionen var dock en tallrik med en stor bit “ren” biff som serverades med en sås som såg ut som någon sorts mousse innan man lade den på sin köttbit. När vi betalat så fick sonen en solfjäder som present innan personalen följde oss till taxin.

Tokyo by night

Sunday, June 7th, 2015

Man kan inte vara i Tokyo utan att ta en promenad efter solnedgång och kolla in alla neonljus

Meijitemplet

Sunday, June 7th, 2015

Nära Yoyogi låg Meijitemplet så vi tog en promenad dit också. Ett annorlunda tempel jämför med Asakusa. Inte alls lika färgglatt och med andra typer av religiösa symboler. Även här såg vi ett brudpar som hade en annan framtoning en det som dansade i gatukorsningen.

Yoyjogiparken

Sunday, June 7th, 2015

Efter att vi tittat på övergångsstället ett tag gick vi vidare till Yoyjogiparken. En stor och lummig park där japanerna satt på medhavda presenningar och hade picknic. Det fanns även de som blåste enorma såpbubblor som barnen sprang och jagade. Här slog det oss att vi inte hade sett en enda lekplats i Tokyo, vi tror att dom bara fanns inomhus. En annan sak som slog oss att det var väldigt få barnvagnar ute, och i dom vi såg var det oftast en hund!

Shibaya crossing

Sunday, June 7th, 2015

I en annan del av Tokyo finns världens mest trafikerade övergångsställ. Rejält många människor skyndar sig över varje gång det blir grönt. Bästa stället att se spektaklet är på Starbucks. När vi var där så var det ett brudpar som dansade över gatan, fram och tillbaka, det kanske är så man gör i Japan?

Båttur på floden

Saturday, June 6th, 2015

Efter besöket på Asakusa tåg vi en båt tillbaka till dom centralare delarna av stan. Båten åkte under ett stort antal broar och vi fick se kända landmärken från ett annat perspektiv. Vi klev av på en hållplats i en park som var trevlig att vandra igenom. Man kunde t.ex. titta på ett riktigt gammalt träd.