Archive for the ‘Sommar 2013’ Category

Lilla G:s stora bil i stugan

Monday, August 5th, 2013

Lilla G han kör sin stora bil i stugan, men är väldigt rädd om den!

Årets kanottvätt

Monday, August 5th, 2013

Ja, så är det, i vår familj så tvättar vi kanoten en gång per år, vi paddlar aldrig med den. Tvätta kanoten går ut på att Lilla G sprutar vatten på alla vuxna i närheten av kanoten, främst på morfar!

Frukost vid Storforsen

Monday, August 5th, 2013

På väg hem från Arvidsjaur så stannade vi till vid Storforsen som ligger utanför Älvsbyn. Det var ett mäktigt naturfenomen som mötte oss. Forsen brusade fram vid den plats ute på klipporna där vi valde att inta vår frukost. Allt var väldigt välordnat i det här naturreservatet, broar var byggda så att man kom långt fram mot vattnet! Åk dit och titta!

Ångtåg Arvidsjaur-Slagnäs

Monday, August 5th, 2013

Vi tog en liten tur med ångtåget mellan Arvidsjaur och Slagnäs, en fantastisk upplevelse för en 4-åring som bor i tåglöst land. Han gillade färden med tåget upp till Slagnäs, där fick man balansera på rälsen och till och med klättra in i loket och kolla! Sedan så tuffade tåget tillbaka mot Arvidsjaur, tåget stannade halvvägs vid någon av de stora sjöarna, var det Storavan eller Hornavan? Där fick man bada i det kalla vattnet och grilla korv! Vi tyckte att det var ett prisvärt äventyr!

Lilla G på Barnklubben

Monday, August 5th, 2013

Lilla G var på Barnklubben en dag och spelade minigolf. Känns på något sett som att cirkeln är sluten nu!

Havsbad

Monday, August 5th, 2013

Vi testade att bada i havet, tänk att man glömmer hur skönt det är att bada i havet! Lilla G han badar gärna på land (i poolen) eller i hus (på äventyrsbad), men han trivs också som fisken i vattnet i havet! Han älskar att åka den gula rutschbanan på havsbadet!

Sonen målar en bock

Monday, August 5th, 2013

Sonen har under sin uppväxt kollat in målaren åtskilliga timmar. Nu har han gjort debut som målare själv. Han passade på att olja in en bock under tiden pappan oljade in altaner. Sonens måleri gick väl sådär, han hade oljat in sig själv också med den svarta färgen!

O-ringen 2013 i Boden

Monday, July 29th, 2013

Vi passade på att uppleva O-ringen i Boden, sonen sprang miniknat tillsammans med morfar och är något stolt över att han har gjort. Han fick ett pris som var Cars relaterat, jag tror att det är därför han gillar orientering!

Kusinkalas

Monday, July 29th, 2013

Vi har tur som har en släkting som fyller år på sommaren och vill fira sin födelsedag! Detta år så hade hon valt att ha fina spöken på sin tårta! Lilla G han hade köpt en fin present och ett fint kort till sin mosin!

Lilla G han passade på att bada i poolen när vi var på kalaset! Varmt och skönt var det. Sonen passade på att få sin första kallsup där!

Klättring på Skuleberget

Friday, July 26th, 2013

Vi klättrade hela vägen upp till grottan på Skuleberget. Se vilken otrolig utsikt vi fick därifrån.