Archive for the ‘Frankrike’ Category

Disney Dreams - Nighttime spectacular

Sunday, April 7th, 2013

På Disneyland händer det många påskostade spekakulära saker varje dag. Parader, shower och annat. Det här var nog den mest spektakulära föreställningen på Disneyland i Paris. Disney Dreams, en ljus och ljudshow, med slottet som filmduk.

Character Dining, Disneyland Paris

Friday, April 5th, 2013

I somras när vi var i Orlando på Disney World besökte vi Garden Grill på EPCOT, där fick sonen äta med många av sina favoriter. Under den här resan så gick vi förbi Café Mickey varje dag och sonen tittade längtande på karaktärerna han kunde se genom fönstret.

Vi bestämde oss för att besöka restaurangen. Mötet med karaktärerna var bra, men ljudnivån och maten var mindre bra.

Vi valde även att gå på en annan restaurang där vi hört att det var många karaktärer. Inventions på Disneyland Hotel. Det var en fantastiskt bra restaurang, lugn miljö, god mat (trots att det var buffé). När vi kom dit så följde Långben oss till bordet, han höll Lilla G i handen och gick dit. Här var mötet med karaktärerna fantastiskt, det var en lugn miljö och alla barn fick sin tid med karaktärerna.

Lilla G:s favoriter i Disneyland Park

Friday, April 5th, 2013

Sonens favorit nummer 1 på Disneyland Park var Autopia, bilbanan där han själv fick köra bil. Han hade otur och fick den rosa bilen tre gånger…

Dumbo the Flying Elephant var också en av favoriterna. Karusellen hade långa köer under dagen men vi hade tur som bodde på ett Disneyhotell, man får då komma in i parken redan klockan 8.00 på morgonen, för andra gäster öppnas parken klockan 10,00.

Mad Hatter’s Tea  Cups åkte vi också varje morgon. Den var jätterolig enligt sonen.

Le Carrousel de Lancelot, häst karusellen åktes också flitigt. Lilla G  var så lång så han fick åka på de största hästarna!

Orbitron, de flygande raketerna. Varje raket var ett stjärntecken. Sonen gillade karusellen, men mamman, jag tyckte att den var lite läskig, man var högt uppe i himlen….

Casey Jr. - le Petit Train du Cirque. En liten söt berg-och-dal-bana, alldeles perfekt för en liten kille. Vår lilla kille hade tur, han fick åka front seat, i tågets lok en av gångerna som han åkte!

Walt Disney Studios Park

Friday, April 5th, 2013

Det finns två parker på Disneyland Paris, Disneyland Park och Walt Disney Studios Park.

Den första parken jag tänkte berätta om är Walt Disney Studio Park. Där fanns den egentliga huvudattraktionen för den här resan. Virverlvinden med Carsbilarna, den var rolig enligt Lilla G. Det fanns också ett Toy Story Playland, helt fantastiskt. Alla Andys leksaker fanns där. Riktigt roliga attraktioner som passar lite mindre barn, Toy Soldiers Oarachute Drop och Slinky Dog Zigzag Spin. RC Racer är för lite äldre och längre barn och tur är väl det!

Disney’s 20th Anniversary Celebration Train

Friday, April 5th, 2013

Disneyland Park i Paris fyller 20 år, det firar man med ett speciellt födelsedagståg! Det var riktigt vackert!

Ytterligaren en ofrivillig paus…

Thursday, April 4th, 2013

Vi har tillbringat påsklovet på Disneyland Paris. Där fanns det inget internet så jag fick en paus från internet. Jag kommer att visa er vad vi tyckt varit bäst på den här resan!