Archive for the ‘New York’ Category

Marsmallowspizza till Lilla G

Saturday, April 27th, 2013

När vi var i New York och var på Chokladrestaurangen så såg Lilla G den här fantastiska pizzan med marsmallows på, något blev fel när vi gjorde vår beställning så Lilla G blev utan chokladpizza.

Igår var jag snälla mamman och bakade en marsmallowspizza här hemma. Den blev grymt god!

Tips för storstadssemester med en 3-åring

Saturday, March 16th, 2013

Mitt sista inlägg om vår USA-resa. Att resa med sonen 3 år och 3 månader till New York var en utmaning. När vi åkte till Orlando, han var då 2½ år, så var jag lite orolig hur resan skulle gå. Nu visste jag att han skulle fixa resan över Atlanten.

Vi hade turen att bli uppgraderade till Economy Extra på vägen dit, och det är ganska skönt när man reser med barn, större stolar, längre mellan stolarna (svårare att sparka den som sitter framför i ryggen), underhållningssystem där man själv kan välja när filmen ska starta, det var Röjar-Ralf som gick, bättre filtar är några av de saker som är bättre där. Ett måste för att flyga så här långt är att ha med sig en Ipad med hörlurar, så att man inte irriterar de andra passagerarna med ljud från barnapparna som kan vara så irriterande.

New York i sig är inte så himla kul när man är 3år. Vi gjorde en massa barnvänliga saker som ni har sett här på bloggen. Men han fick också följa med på saker som vi ville se. Ett sådant ställe var utställningen där man kunde se kulan som faller på Times Square i naturlig storlek.

Vi åt mest på restauranger där det inte spelar så stor roll att ett barn låter lite, även här har vi haft med oss Ipad för att få äta vår egen mat i lugn och ro.

En ovärdelig sak som vi hade med oss var sonens vagn. Man vågar inte ha honom gående själv på gatorna i New York. Så vagnen är värt att ta med även om flygbolaget anser att barnet är för stort för att få ta med vagn gratis.Ett tips är att be om en extra barnvagnspåse i Sverige, vi har varit med om att påsen varit trasig efter säkerhetskontrollen så många gånger.

Att titta på höga hus uppifrån

Wednesday, March 13th, 2013

En dag så åkte sonen och jag upp i ett av de höga husen. När vi kom upp på observationsdäcket och skulle titta på de höga husen hittade sonen en ny lekplats, kikaren var perfekt att dansa runt! Ja, jag vet inte ens om sonen tittade ut på husen, så kan det gå ibland!

Lekparker i NYC

Wednesday, March 13th, 2013

Vi har under vår vistelse i NYC besökt ett antal lekparker.

Den här lekparken ligger i Central Park, lite mysigt att man byggt ihop lekparken med det stora flyttblocket Umpire Rock.

Den här lekparken låg bredvid Magnolia Bakery, där fanns det en massa fina leksaker som man kunde leka med.

På vår väg hem en dag så hittade vi den här populära lekparken i Central Park, där var det många amerikanska barn med sina nannys.

Kickboard i Central Park

Monday, March 11th, 2013

När man är en stor kille så ska man självklart åka kickboard, Lilla G han fick åka i Central Park, gissa om det var en stolt kille som tog sig fram på fordonet.

Nalle Klix bor hos oss nu…

Sunday, March 10th, 2013

Nalle Klix är Lilla G:s nya nalle. Den fick han göra på Build a Bear. Det var en helnöjd kille som kom ut med sin alldeles egna björn från affären.

Central Park Zoo och Tisch Childrens Zoo

Sunday, March 10th, 2013

I Central Park finns det ett sött litet Zoo med en massa exotiska djur.

Det var ett Zoo som var helt perfekt att besöka med en nyfiken 3-åring. Vi fick se pingviner, isbjörnar, apor, sjölejon och en massa andra djur. Zoo:et var inte så stort, det ligger trots allt mitt på Manhattan, men det var väldigt pedagogiskt gjort.

Vi passade också på att gå och titta på Dora & Diegos 4-D äventyr. Dora, Diego och Boots behöver hjälp att skydda djuren i regnskogen. Det var väl värt de extra pengar som filmen kostade. Dora är en av sonens favoriter just nu. När jag bad sonen att ta en bild på Dora så blev det här resultatet, kanske inte som jag tänkt mig men ganska konstnärligt…

Vi gick också på Tisch Children`s Zoo, ett väldigt barnvänligt Zoo där barnen kommer nära djuren men ändå inte för nära. Den fina gången med blad sprang Lilla G över flera gången och prövade inte bara en utan två gånger om skorna var vattentäta, det var dom inte, inte ens första gången…..

Pippi in The Swedish Cottage Marionette Theatre in Central Park

Sunday, March 10th, 2013

The Swedish Cottage Marionette Theatre  importerades till USA 1876 till den svenska utställningen på en utställning i Philadelphia. Byggnaden flyttades till Central Park 1877. 1973 byggde man en permanent marionett teater i lokalen.

Vi hade förmånen att få titta på Pippi, det var en föreställning som var 1 timma lång och sonen satt som ett ljus hela tiden. Det var vi och ungefär 100 andra barn, jag skulle bedöma att dom gick i årskurs 2-3. Sonen som inte pratar engelska men som förstår ganska mycket hängde lätt med i handlingen. Helt klart värt ett besök!

Magnolia Bakery

Sunday, March 10th, 2013

En morgon gick vi till Magnolia Bakery på Bleeker street, känt från Sex in the City. Här köpte vi oss några smarriga cupcakes som vi åt senare på dagen i Battery Park när vi beundrade Frihetsgudinnan på avstånd.

Freedom Tower

Sunday, March 10th, 2013

Jag hade en dröm, att få se Freedom Tower och Ground Zero monumentet. Freedom Towe gick inte att missa, men monumentet var svårare. Man var tvungen att ha biljett, gratis, men ändå. Sen så fick man inte ha med sig så stora väskor som vi hade, så det blev inget besök där för oss…