Archive for the ‘adventsbok’ Category

Fjärde advent

Sunday, December 21st, 2014

Idag var det dags att öppna den sista adventsboken för i år, det blev Hemma hos Jultomten. Den boken köpte jag hos tomten i Rovaniemi!

Tredje adventsboken

Sunday, December 14th, 2014

Den tredje adventsboken öppnades idag på morgonen, jul i stora skogen!

2:a advent och andra adventsljuset lyser

Sunday, December 7th, 2014

och dags för andra adventsboken. Idag så fick sonen en bok som han kan lyssna på på sin mediamaskin - kasett-cd-lp-radio, eftersom att ingen av oss är kapabla att läsa någon längre bok för honom då våra röster vill vila! I lådan låg också en biljett att gå på bio och titta på Tjuvarnas Jul tillsammans med morfar. Han berättade senare på kvällen att det bästa som hänt i helgen var att träffa morfar och ML och I. Då ska man också veta att han var på kalas på Leos i lördags….

1:a advent och God Jul, Lilla Lök

Sunday, November 30th, 2014

Då var det äntligen dags att fira första advent. I år så hade jag köpt små söta tomteljus på Lidl, tyvärr så blev jag snål och köpte bara tomtarna, fanns en hel massa olika figurer. Vi har ju en tradition med att sonen får en ny bok med julanknytning varje adventssöndag. Idag så blev det boken God Jul, Lilla Lök som handlar om en pojke som vill ha en cykel och en pappa i julklapp!

Till första advent brukar jag alltid baka mammas saffranskaka med äpplen i. I år så gjorde jag den här kakan med fikon istället. Grymt god!

Tredje advent

Sunday, December 15th, 2013

Tredje advent och den tredje adventsboken! Idag så var det boken tomten och den röda halsduken som fanns i paketet!

Andra adventsboken

Monday, December 9th, 2013

Igår så öppnades den andra adventsboken här hemma. Kajsa Kavat hjälper mormor. Många böcker har vi att läsa, nästan så att vi inte hinner med alla som ska läsas!

Första adventsboken 2013 öppnad

Sunday, December 1st, 2013

Det är spännande med första advent, det är så många saker man får öppna! Istället för en paketkalender så får vår son en fin bok om julen varje advent. Dessa böcker plockas efter julen bort och plockas fram igen i november. Alltså nya böcker två gånger! I dag så var det boken Alla barnen firar jul som fanns i paketet, boken var bra enligt sonen. Den var skriven på rim med många fina bilder till!

4:e advent, och den sista adventsboken

Sunday, December 23rd, 2012

Idag är det fjärde advent och sonen har fått den sista adventsboken. Jul i Bullerbyn fanns i dagens paket. sonen har i alla fall blivit en hejare på att öppna paket. Jag längtar till i morgon när berget med paket ska öppnas och sonen river varje papper i två tusen bitar.

Tredje adventsboken

Thursday, December 20th, 2012

Bättre sent än aldrig. Idag får ni se vilken bok som fanns i sonens adventspaket i söndags. God Jul Nicke Nyfiken. Sonen konstaterade snabbt att den boken fanns på förskolan, men en gång lyssnade han på den….

Andra advent

Sunday, December 9th, 2012

Andra advent firades i Stockholm, även där så fanns en liten adventspresent. Det var boken Är det jul nu igen? Spöket Laban och hans kompisar får man träffa i den boken.