Archive for the ‘Årskrönikor’ Category

Årskrönika 2012 - i år ska ni få en lång och kanske läsvärd krönika

Monday, December 31st, 2012

Förra året blev den en klen årskrönika. I år började jag skriva krönikan redan i maj för att jag inte ska ha panik 26:e december.

Året började med att jag och mannen var på bio för första gången på massa år, vi passade på att se The Stig-Helmer story.

Precis vid nyår så kom även min lärarlegitimation. Ja, jag är väl en av få som faktiskt har fått den. Men jag fortsätter att läsa. Nu är jag färdig. Tänk att det gått ett helt år sedan jag tog den här bilden.

I samband med en träff i Umeå så bodde vi på hotell där. Mannen och sonen provade på att åka iskana på ett torg i Umeå.

Haparanda fick också ett besök av oss, jag ville ha en sån här fin mugg från Iittala. Helsingfors är designhuvudstad och därför har man givit ut den här muggen.

Under några dagar i februari var det jättekallt. Då passade vi på att elda i vår öppnaspis. Sonen tittade med stora ögon. Det var första gången han såg den vackra elden i spisen.

Sonen tyckte att gräset behövde klippas. När han inte skottade med sin snösläde så var det gräsklipparen som gällde för honom.

Lilla G provade även att åka skridskor. Han var lite bambi på hal is, men senare den veckan när han åkte på förskolan så var han visst duktig. Vi fikade limpa med ost och varm choklad på skridskobanan.

När det blev lite mer vår så gick vår picknikgrill varm, vi grillade korv och pinnbröd och en massa andra saker på den. Lilla G skötte locket. Grillen lämnade aldrig gården, men gott var det ;)

Lilla G:s första slalomäventyr gick till Vittjåkk. Han ville inte åka, utan han gungade hellre. Sonen provade också på att åka längdskidor, det var en stolt pojke som hade med sig sina egna skidor till förskolan.

Påsken tillbringade vi i Stockholm. Där besökte vi bara barnvänliga platser, Junibacken, Skansen och Mulle Mecks lekpark i Järvastaden. Lilla G gillade alla ställen.

Sedan kom vi till hockeyslutspel. Det var roligt för båda våra lag gick till final. Det som var otur var att mitt lag förlorade. Lilla G han brydde sig inte om vilket lag som gjorde mål, för honom räckte det med mål för att vara glad.

Vintern har innehållit många sjukdagar för Lilla G. En av dagarna passade vi på att baka. Han är riktigt duktig och vill hemskt gärna hjälpa till. Men det bästa med bakning är nog att slicka av visparna!

Valborg firades med snö, det känns som att det inte är så vanligt. Men vi röjde lite på gården och bytte däck på bilen, sedan tog vi en sväng till brasan.

Lilla G han fick sig en fin hoppmatta. Den använder han mycket, han hoppar, hoppar, hoppar och springer runt, runt.

Årets första cykelutflykt gick till Klockardalen, eller kanske Klockartoppen ;) Lilla G gillar verkligen att åka cykelkärra.

jag fyllde år under maj månad. Den här fina tårtan gjorde jag till mig själv på min födelsedag. Den var riktigt smarrig ;)

Familjen åkte på utflykt till Bjuröklubb, tyvärr visade sig inte det här stället från sin bästa sida idag. Vi hade regn och blåst och allmänt trist väder.

Lilla G hade tur och fick sig en fin trehjuling, det är inte lätt att cykla.

I början av juni var vi riktigt sjuka, kändes väl inte så himla bra då vi hade ett stort äventyr som väntade oss om bara några dagar. Vi skulle ju åka till USA.

Men innan vi skulle åka så hann det vara nationaldag och fyra JAS-plan flög uppvisning över vårt hus.

Vår stora USA-resa började vi med en dag i New York. Där fick vi se alla de här sakerna. Det blev en barnvänlig dag där innan vi flög vidare till Orlando i Florida.

I Orlando besökte vi Disneys alla parker, det var riktigt kul och Lilla G han bara älskade att åka berg-och-dal-bana.

Även vattenparkerna var väl värda att besöka. Bäst av allt enligt sonen var nog att man fick äta kyckling varje dag ;)

Vi åkte även på en liten tältsemester till norra Finland, där passade vi på att besöka Ranua Zoo. Där har dom både isbjörnar och myggor. Det var så många myggor på campingen så man kunde inte andas för då hade man myggor i både näsa och mun.

Målet med resan var att göra det årliga besöket hos jultomten. Lilla G han tackade tomten för alla fina julklappar han fick i julas.

Sommaren här hemma bestod inte i så mycket strandhäng, men några gånger har vi besökt olika stränder. Sedan begav vi oss söderut till faster, farmor och alla kusiner.

Hos faster har man det så bra, här finns det vovvar, saft och kex och en massa bilar.

Sedan åkte vi till Rättvik och tittade på fina bilar, det var också roligt. Vi åkte tåg dit, Lilla G undrade när maten skulle komma på tåget.

I Mora så lekte vi i en massa lekparker ;)

Under sommaren har vi också byggt nya broar på huset. Det tog lång tid men det blev bra.

Lilla G kom på hur man gör när man fotar, här har vi hans första dokumentation av gamla fina bilar.

Min kryddträdgård har vuxit och frodats. Det blev en hel del örter att skörda i den.

Vi hade en härlig dag i  Jävre på fiskecampen. Vi lagade mat på grillen.

Bio-premiär blev det för Lilla G i Oktober, vi såg filmen Alfons och Milla. Den var riktigt bra enligt Lilla G.

Alldeles för mycket vatten i Byske, E4 var översvämmad.

Höstfotografering en regnig dag på Rovön.

På alla helgons dag så tände vi ljus på gravarna, Lilla G han tände ljus han också, för farfar som ligger under marken enligt Lilla G.

Lilla G han var på teater för första gången, det blev en föreställning med Alfons, mest musik, men han verkade tycka att det var bra.

Piff och Puff kom hem till oss i slutet av november, dom väntade och väntade på att årets julgran skulle komma och tillslut så kom granen!

Lilla G han fyllde tre år i början av december, den födelsedagen firade vi med ett kök utan bänkskivor och vatten. Men jag tror att Lilla G var nöjd ändå. Han fick många fina presenter och den allra finaste tårtan.

Weekend i Stockholm i början av december, här passade vi att titta på den fina julskyltningen på NK.

och att leka en stund i parkleken i Humlegården. Det var riktigt roligt!

Vi har varit sjuka i december och haft riktigt mycket att göra, men vi hann även med lite julkortsfotografering, pyssel och glöggdrickande. Nu är året slut och snart börjar ett nytt innehållsrikt år som vi om ett år får se vad det har gett oss för äventyr och upplevelser!