Archive for the ‘Sommar 2012’ Category

Årets första uteblommor

Saturday, August 18th, 2012

I år så har jag inte haft några uteblommor alls eftersom vi varit på resande fot så stor del av sommaren. Men nu var det dags, Coop sålde sånna här blommor billigt och jag slog till på en, och vilken blomma, den är gigantisk…

Sommaren som aldrig tar slut

Saturday, August 18th, 2012

vädret här är helt underbart, över 20 grader varmt och solen skiner.

Så igår åkte jag och sonen buss till Byske, mannen körde bil till jobbet och Länskortet måste ju utnyttjas till max ;) Det var en stor händelse i sonens liv att åka buss, och inte vilken buss som helst utan han fick åka “mammabuss”, en blå buss, “pappabuss” det är gula bussar.

Här kan man göra så mångar roliga saker. Hoppa på hoppmattan, leka på skeppet och bada…

och till middag blev det fondue i utehuset och efterrätten bestod av chokladfondue.

Gamla bilar på utflykt

Sunday, August 12th, 2012

Igår var det något event med en massa gamla bilar på utflykt. Deras mål var att köra till Bonnstan där dom fick en pokal och chans att visa upp sig. Vi bestämde oss för att gå dit och samtidigt bestämde sig sonen för att det var han som skulle föreviga dagen. Här får ni en bildkavalkad som sonen har fotat:

Årets räkmacka

Sunday, August 12th, 2012

I vår familj äter vi inte räkor så ofta, hon som bestämmer vad vi ska äta är inte så förtjust i den lilla rosa godbiten. Men en gång varje sommar försöker vi ta oss till Kafe Kajutan och äta räkmacka. Förra året så åt Lilla G upp min macka med köttbullar, men igår så höll han sig tillräkorna. Han smaskade och tappade och matade fiskar med de små djuren, men gott var det tyckte han!

Vilken härlig kväll det var igår…

Saturday, August 11th, 2012

…ja, vi satt inte ute men vi fotade lite snygga bilder ute på altanen. Inköpt är den här nya boxen. Tråkigt nog så var inte vinet i min och mannens smak, så nu har vi många liter vin att koka rödvinssås av.

Skelleftebanan 100 år

Friday, August 10th, 2012

Idag blir Skelleftebanan 100 år, sjävlkart var tvungna att gå och titta på tåget. Ett passagerartåg som kom in på Skellefteå Station. Perrongen är borta sedan länge på den här stationen så man hade byggt upp tillfälliga ställen att gå av tåget på. Numera går det bara godstrafik på den här banan.

Årets besök på Kafe Finnfors

Thursday, August 9th, 2012

Jag och sonen hämtade mannen på jobbet och sen bar det av till Kafe Finnfors som ligger vid den stora kraftverksdammen. Miljön är otroligt vacker och maten är god och väldigt prisvärd. Det här stället är väl värt ett besök. Ett plus enligt Lilla G är de söta kaninerna som han matade med gräs och sedan fick sonen sallad som han fick mata kaninerna med.

Sommar och sommarskor

Saturday, August 4th, 2012

Lilla G han gillar skeppet på stranden i stugan. Där kan man leka, springa, klättra och åka rutschbana. I sanden hittade jag hans skor, riktigt bra sommarskor, gissa om sonen är nöjd, han har Blixten och Mack på sina skor ;)

Ett sommarprojekt som snart är färdigt…

Friday, August 3rd, 2012

… ja, ett av våra sommarprojekt har varit att bygga nya broar till huset. Vi har fyra broar och en balkong som är i behov av renovering. Bron bakom uthuset blev vi rätt snabbt färdiga med, där byggde vi även kompostlådor och en lite kryddträdgård. Den andra bron är den som går in i tvättstugan. Den har tagit lång tid, men nu är den nästan färdig. Sonen han tyckte att det var bättre att titta på Ipad än att hjälpa till. En liten stund försökte han såga brädor, men det gick inte så himla bra för honom…

En riktigt skön sommarkväll

Tuesday, July 31st, 2012

det fick vi ikväll. Vi fick dricka ett riktigt gott nästan alkoholfritt vin till fördrink. Vinet heter Sommarvin och kommer från Kiviks Musteri, finns att köpa på Systemet. Salladen den är odlad i köksträdgården och jordgubbarna kommer också från det egna trädgårdslandet.