Archive for the ‘Drinkar’ Category

Färskpressad apelsinjuice

Wednesday, January 16th, 2013

I januari så brukar apelsiner vara billiga. Vi passade på att köpa en massa apelsiner för en liten penning och plockade fram juicepressen som stått i gömmorna i en hel massa år. Tror att mannen fått den i julklapp långt innan vi träffades.

Julig kaffedrink

Saturday, December 22nd, 2012

Kaffedrinkar är lite roliga. Här kommer ett recept på en julig kaffedrink:

Kaffe Karlsson:
1 cl Cointreau
3 cl Dooley’s
Kaffe
grädde

Häll Cointreau och Dooley’s i ett värmetåligt glas.
Ställ glaset i kaffemaskinen och använd den lilla Baristan som hjälp att tillverka kaffet
Toppa med sprutgrädde (alltid bra att ha i kylskåpet för att göra kaffedrinkar)
Strö lite brun farin överst

Lagrad julmust

Tuesday, December 11th, 2012

Den här lagrade julmusten avsmakades hemma hos mamma och pappa för några veckor sedan. Helt klart ett festligt alternativ till julölen på julafton. Musten inhandlas på det lokala systembolaget,

Bergströmvin igen…

Friday, November 2nd, 2012

… jag använder bloggen som en liten kom ihågbok för mig själv, därför så blir det en del ointressanta inlägg. Ni kanske kommer ihåg för något år sedan när vi köpte vår första flaska Bergströmvin, vilken upplevelse det var att gå i Vinkällarbutiken på Regeringsgatan, där expediterna hade svarta vantar på sig. Den här gången beställde vi vinet till vår vinbutik här i stan. Vinet kommer från en vingård i Oregon, tror jag att det var, det är i alla fall svenskättlingar som driver vingården.

Ost, öl och sång…

Saturday, September 29th, 2012

Drycken, maten och sången….

Ikväll så testade vi våra nya ölglas för första gången, glasen kommer från Orrefors serie Difference. I dessa tre glas ska man dricka pils, ale och porter. Vi smakade alla sorter och visst var det så att det var glasen  som gjorde att ölen var så god ;) Mannens stora samling med glasunderlägg kom också väl till pass en kväll som denna. Ni ser, det är inte bara jag som samlar på saker i vår familj …

Sen kom vi till maten, eller i alla fall tilltugget.  Vi valde att servera ölkorv, ost från Svedjan och choklad till ölen. Osten är alltså lokalproducerad i Svedjan nån mil härifrån, smarriga var ostarna.

Sången då, ja, det var vår Superhero, Lilla G, som stod för underhållningen. Han sjöng en massa sånger för oss ;)

Vilken härlig kväll det var igår…

Saturday, August 11th, 2012

…ja, vi satt inte ute men vi fotade lite snygga bilder ute på altanen. Inköpt är den här nya boxen. Tråkigt nog så var inte vinet i min och mannens smak, så nu har vi många liter vin att koka rödvinssås av.

Fortfarande semester…

Wednesday, August 1st, 2012

… och då får man dricka vin, helst gott vin! Idag blev det ett Ungerskt vin som vi köpte där när vi förlovade oss. Vi var på en fin restaurang i Budapest och beställde in ett mycket gott vin. Vi frågade servitören om han kunde skriva upp vad vinet hette. När vi betalat och gått ut så kom han springande efter oss ut på torget med etiketten från flaskan som han på något sätt fått loss från flaskan. VI köpte med oss tre flaskor hem, två av samma sort och så den här som smakade gudomligt gott ikväll när vi drack upp den ;)

En riktigt skön sommarkväll

Tuesday, July 31st, 2012

det fick vi ikväll. Vi fick dricka ett riktigt gott nästan alkoholfritt vin till fördrink. Vinet heter Sommarvin och kommer från Kiviks Musteri, finns att köpa på Systemet. Salladen den är odlad i köksträdgården och jordgubbarna kommer också från det egna trädgårdslandet.

Nytt användningsområde för glassmaskinen

Thursday, July 19th, 2012

Ni vet ju att jag fick en glassmaskin för några år sedan. Den har inte använts särskilt ofta, då den är stor och tar mycket plats, typ en halv stor låda i frysen. Men nu har jag kommit på vad man ska använda den till. Göra drinkar. Den här drinken kom till en varm kväll då den billiga vattenmelonen började se ledsen ut.

Morsdagsvin

Sunday, May 20th, 2012

Igår så delade jag och mannen på den här vackra flaskan med vin.

Det var ett jättegott vin som jag fick på min första morsdag 2010. Mannen hade köpt den på Gardemoen i Oslo. Vinet var sött och gott och alldeles perfekt.