Archive for the ‘Jul’ Category

Julrester: Pappersstjärna

Wednesday, January 16th, 2013

Stjärnor liknande denna har snurrat runt på många bloggar före jul. Här är i alla fall min variant av det hela. jag valde att göra min stjärna av vanligt skrivarpapper, den blev väldigt stadig. Lite jobbigt var det att vika 14 uddar som man sedan satte ihop. Helt klart ett pyssel för skola/fritids, men man måste ha ett stort tålamod för att bli färdig.

Julrester: Kokboksvägg och julpynt

Wednesday, January 16th, 2013

Här kommer en julrest som jag inte hann visa er innan julen tog slut. När vi renoverat färdigt köket så satte vi upp boklister på en liten vägg i köket, där huserar kokböcker efter säsong och till jul fanns det även plats för en adventsstjärna.Det fina julhänget som ser ut som en take away mugg kommer från Starbucks, mamma och pappa köpte det till mig i New York ;)

Nu har julen flyttat ut…

Sunday, January 6th, 2013

Tänk så mycket jag älskar när man får plocka fram alla julsaker, de senaste åren har jag inte haft tid att plocka in sakerna så tidigt som jag egentligen vill. Men tänk så skönt det är när man får plocka bort alla julsaker. Det blir så ljust och fint. Nu är det bara den här vackra blomman kvar ;)

Från Brännan till Storskogen, följ med på Klas långa resa

Wednesday, December 26th, 2012

Julen är spelens högtid. Vi har en massa spel i en garderob som vi aldrig spelar. För något år sedan så pysslade vi ihop det här spelet. Här hemma heter jultomten Klas Storskog och när vi bodde i Stockholm så hittade jag den här vägskylten som ledde oss till Storskogen och där måste vår tomte bo.

Julen i bilder

Wednesday, December 26th, 2012

Julen har varit kall och snöig, nästan så att det inte har gått att vara ute. Men tomten kom till oss med en massa klappar så vi måste ha varit snälla i år också.

God Jul 2012

Monday, December 24th, 2012

Då var äntligen dagen D, Julafton här och vi önskar er alla

Årets julkort gick inte heller bra för oss, den som har bra minne kommer kanske ihåg hur svårt vi hade att få iväg några kort förra året. I år så funderade inte riktiga vykort på posten.se så vi fick skriva ut korten själva…

Nu kan vi fira jul…

Sunday, December 23rd, 2012

Äntligen är vi färdiga, sista julklappen blev precis färdig, alla paket är inslagna, granen klädd, huset städat och julmaten påbörjad. Nu kan jag äntligen vila lite. Men som tur var gjorde jag bort förkylningen före jul så jag hoppas på att få vara ganska frisk under lovet!

4:e advent, och den sista adventsboken

Sunday, December 23rd, 2012

Idag är det fjärde advent och sonen har fått den sista adventsboken. Jul i Bullerbyn fanns i dagens paket. sonen har i alla fall blivit en hejare på att öppna paket. Jag längtar till i morgon när berget med paket ska öppnas och sonen river varje papper i två tusen bitar.

Pepparkakshus

Sunday, December 23rd, 2012

Årets pepparkakshus bakades i god tid innan jul, innan vi rev bort det gamla köket.

I år hade jag köpt en pepparkakshus form på Åhlens. Med den var det lätt som en plätt att få fina bitar. Jag kavlade ut degen på plåten och sedan stansade jag ut delarna med formen, två gånger för att få alla delar!

Huset är färdigt, flera dagar innan jul… i alla fall igår… Det blev ett lite mindre utsmyckat hus än tidigare år, men det är himla fint, tomtegubben har flyttat in in huset och ville gärna vara med på bilden.

Julig kaffedrink

Saturday, December 22nd, 2012

Kaffedrinkar är lite roliga. Här kommer ett recept på en julig kaffedrink:

Kaffe Karlsson:
1 cl Cointreau
3 cl Dooley’s
Kaffe
grädde

Häll Cointreau och Dooley’s i ett värmetåligt glas.
Ställ glaset i kaffemaskinen och använd den lilla Baristan som hjälp att tillverka kaffet
Toppa med sprutgrädde (alltid bra att ha i kylskåpet för att göra kaffedrinkar)
Strö lite brun farin överst