Archive for the ‘vinter’ Category

Utematkryddor

Sunday, April 14th, 2013

Den här smarta kryddburken köpte jag till mannen för några år sedan. Den fungerar riktigt bra att ha med när man ska laga mat ute.

Lilla G kör moped

Sunday, February 24th, 2013

Idag när det var så mycket vår i luften kom mopeden fram. Lilla G säger att han kör moped när han kör sin springcykel!

Avslutning i morfars skidskola

Sunday, February 24th, 2013

Idag var det säsongsavslutning i morfars skidskola. Lilla G han fick dagen till ära åka i stora liften och  stora backen, eller Terrybacken som Lilla G kallar den! Det var riktigt roligt att åka stora backen, han skrattade hela tiden!

Rubinbröllop, 40 år

Sunday, February 24th, 2013

Idag är det alltså rubinbröllop för några jag känner. Jag visade Lilla G bröllopsfotot och frågade om han såg vem det var. En prinsessa svarade han!

Bröllopsdagen firades i slalombacken. Jag hade bakat en kärleksfull kaka, receptet hittade jag på Magnolia Bakerys sida.

Smarrig lunch ute i det fria

Saturday, February 23rd, 2013

I god tid före lunch så packade vi pulkan med allt som kan tänkas behövas för en trevlig lunch ute i solen och promenerade ner till Rovön. Efter den tunga promenaden så drack vi lite varm glögg i väntan på att elden och grillen skulle ta sig.

Sonen han ville åka sidor…

Och vänta på elden det fick vi göra. Så länge så att vi fick passa på att äta upp vår efterrätt innan vi fick inta lunchen. Till efterrätt blev det Creme Brulé, riktigt, riktigt smarrigt.

När lunchen äntligen blev färdig så blev det en riktigt smarrig Biff Rydberg, oj så gott det var att äta ute i solen!

Underbara lördag!

Saturday, February 23rd, 2013

I morse när vi steg upp då sken solen och det droppade från istapparna som hänger från taket. Jag passade på att äta en smarrig grape till frukost. Av min gamla farmor, har jag lärt mig att man ska ha honung på grapen. Kniven ni ser på bilden är en grape-kniv, även den kommer från min farmor, och tänk er, den fungerar faktiskt riktigt bra!

Pannkaksdagen

Tuesday, February 12th, 2013

Idag är det pannkaksdagen, samma dag som semmeldagen, hur knasigt kan det bli? Jag och Lilla G vi har ätit småplättar till lunch. Jag passade på att bygga en liten pannkakstårta! Vispen ni ser på bilden är helt suverän, den gör att man inte får några klumpar alls!

Vintersim i älven

Saturday, February 9th, 2013

Igår och idag så har massa människor simmat i älven. Man har tagit upp en vak mellan broarna nedanför Bryggarbacken. Det såg kallt ut när de skulle simma, men medströms gick det bra, det var betydligt tyngre motströms.

Mer slalom

Tuesday, January 29th, 2013

sonen är en frälst slalomåkare numera. Innan vi blev sjuka så var vi två gånger till Klutmark och åkte slalom i den stora backen. Slalom=man åker rakt ner och mamma eller morfar styr en med banden i selen, men roligt är det!

Värsta snöbakslaget…

Sunday, April 15th, 2012

Igår så försökte vi gräva fram altanen, sonen och mannen arbetade hårt med att få bort blåisen där. Sonen hittade brädan som han körde bilar på förra sommaren och begärde snabbt ut några bilar.

I morse när vi vaknade såg det ut så här utanför våra fönster. Bilarna är översnöade, träden är klädda med snö och det rasar snö från taken. Det har kommit minst 10 cm nysnö och traktorn har varit ute och skottat gångbanan på andra sidan vägen så grannarna där har snövall, det trodde vi var över för den här säsongen.

Jag hittade sonen liggande i soffan, jag tror att jag också ska bädda ner mig under en filt idag.