Archive for the ‘Utflykter’ Category

Trerätters på Trangia

Wednesday, May 1st, 2013

Helg mitt i veckan, då måste man passa på att göra en utflykt och laga mat på Trangia-köket. Vi tog cyklarna och trampade iväg till ett berg med fin utsikt över staden.

Väl framme så tillagade vi breasola med parmesan, ruccola och tryffelolja till förrätt. Hurvudrätten blev tortelini med pesto tillsammans med en sås på kantareller och konjak. Till efterrätt serverades tiramisu tillsammans med kaffe! Det blev en riktigt god måltid ute i det vackra vädret!

Inspektion av morfars snöskottning

Sunday, April 21st, 2013

När vi åkte hem från Piteå så svängde vi förbi stugan för att kolla om morfar skottat bort all snö från gården. Lite hade försvunnit, men än fanns det snö kvar!

Vinterpicknick i Byske

Sunday, April 7th, 2013

Igår var vi på vinterpicknick till Byske. Vi grillade mat på grillen och lekte på skeppet. Jag är så himla glad att det här fina skeppet får finnas kvar! Sonen var mest arg på att han inte fick åka vattenrutschbana och att det var en massa snö vid stugan. Han sa att han och morfar skulle åka dit idag och skotta bort all snö, Lilla G skulle ta med sig sin spade!

Avslutning i morfars skidskola

Sunday, February 24th, 2013

Idag var det säsongsavslutning i morfars skidskola. Lilla G han fick dagen till ära åka i stora liften och  stora backen, eller Terrybacken som Lilla G kallar den! Det var riktigt roligt att åka stora backen, han skrattade hela tiden!

Rubinbröllop, 40 år

Sunday, February 24th, 2013

Idag är det alltså rubinbröllop för några jag känner. Jag visade Lilla G bröllopsfotot och frågade om han såg vem det var. En prinsessa svarade han!

Bröllopsdagen firades i slalombacken. Jag hade bakat en kärleksfull kaka, receptet hittade jag på Magnolia Bakerys sida.

Smarrig lunch ute i det fria

Saturday, February 23rd, 2013

I god tid före lunch så packade vi pulkan med allt som kan tänkas behövas för en trevlig lunch ute i solen och promenerade ner till Rovön. Efter den tunga promenaden så drack vi lite varm glögg i väntan på att elden och grillen skulle ta sig.

Sonen han ville åka sidor…

Och vänta på elden det fick vi göra. Så länge så att vi fick passa på att äta upp vår efterrätt innan vi fick inta lunchen. Till efterrätt blev det Creme Brulé, riktigt, riktigt smarrigt.

När lunchen äntligen blev färdig så blev det en riktigt smarrig Biff Rydberg, oj så gott det var att äta ute i solen!

Fiskedag i Jävre

Sunday, September 16th, 2012

Idag så begav vi oss till Jävre för att köpa fisk. Det är ett perfekt ställe att fiska på, fiskodling, så det går fort att få napp. Vi gjorde det ännu enklare för oss och köpte fisk som var upplockad.

Med oss hade vi vår lilla grill som vi grillade den nyfångade fisken på. Fisken serverades med potatis och Annas goda sås som mosinen E kallar den. Smaskens var det!

Efterrätten gjorde vi också på grillen, en smarrig äppelpaj med marsansås och en nygjord espresso! Det var en riktigt skön dag med sol och varmt i luften!

Utflyktsmatlådor

Wednesday, September 12th, 2012

Äntligen har jag hittat matlådor som man kan ha med sig på utflykt. Fyrkantiga som man kan stapla på varandra i korgen.

Hitta Vilse

Sunday, September 9th, 2012

Idag var det friluftsdag på Vitberget mitt i stan, då invigde man en alldeles ny Hitta Vilse stig där man får lära sig vad man ska göra när man gått vilse. Sonen tyckte att det var roligt att träffa vilse, men bäst av allt var nog att han fick en alldeles egen visselpipa.

Årets besök på Kafe Finnfors

Thursday, August 9th, 2012

Jag och sonen hämtade mannen på jobbet och sen bar det av till Kafe Finnfors som ligger vid den stora kraftverksdammen. Miljön är otroligt vacker och maten är god och väldigt prisvärd. Det här stället är väl värt ett besök. Ett plus enligt Lilla G är de söta kaninerna som han matade med gräs och sedan fick sonen sallad som han fick mata kaninerna med.