Archive for the ‘Mat’ Category

Nybakade bullar

Tuesday, June 25th, 2013

När sommaren kommer vill man ha en full frys med bullar som man kan mumsa på när man är på stranden eller på någon annan utflykt!

Midsommardagslunch för 10 hungriga personer

Sunday, June 23rd, 2013

Äntligen så fick vi äta upp vår stora korvburk! Vi eldade ute under parasollen under tiden regnet föll från himmelen!

Midsommartårtan

Saturday, June 22nd, 2013

Jordgubbstårta och årgångs champagne! Smarrigt värre!

Jag har blivit med surdeg…

Tuesday, May 14th, 2013

Kommer ni ihåg, för flera år sedan så köpte jag kokboken från Saltå kvarn. I veckan har jag tagit tag i saken och gjort min första surdegsstart…. hoppas att den kan leva många månader!

Rulltårta i skogen

Sunday, May 5th, 2013

I morse bakade jag en smarrig rulltårta, fyllningen är nutella och blåbär. Jag tog med mig rulltårtan ut i skogen, för att rulltårtan inte skulle mosas under transporten så förvarade jag den i ett papprör som tidigare hade innehållit en glöggflaska! Till rulltårtan så drack vi lite kaffe, idag hade jag kommit ihåg mjölk!

Lunchpaus i solen

Sunday, May 5th, 2013

Nog är det skönt att sitta ute i solen och äta god mat. Lilla G han smaskade på kycklingen som fanns i hans påse!

Mums, grillmiddag ;)

Sunday, May 5th, 2013

Igår kväll så grillade vi kött och grönsaker på vår grill. Grönsakerna grillade vi på en speciell grillplåt, fungerade perfekt. För att få köttet att bli bra så använde vi oss av en termometer!

Bananer och choklad på grillen

Sunday, May 5th, 2013

Efterrätten till gårdagens lunch blev grillade bananer med choklad. Det var riktigt, riktigt smarrigt ;)

Hamburgerlåda

Sunday, May 5th, 2013

Förra veckan visade jag er min nya hamburgerpress, igår när vi skulle laga mat i Byske så skulle vi ta med oss hamburgarna. Jag använde mig av lådan i två våningar som jag köpt på IKEA, den passade perfekt till det här!

Trerätters på Trangia

Wednesday, May 1st, 2013

Helg mitt i veckan, då måste man passa på att göra en utflykt och laga mat på Trangia-köket. Vi tog cyklarna och trampade iväg till ett berg med fin utsikt över staden.

Väl framme så tillagade vi breasola med parmesan, ruccola och tryffelolja till förrätt. Hurvudrätten blev tortelini med pesto tillsammans med en sås på kantareller och konjak. Till efterrätt serverades tiramisu tillsammans med kaffe! Det blev en riktigt god måltid ute i det vackra vädret!