Wienerbrödets dag! En av alla underbara dagar <3

November 22nd, 2015

Ja, dags att fira ännu en ätbar dag. Tur att det såldes wienerbröd för 3kr/st på ICA i helgen. Vad skulle vi göra utan alla dessa ätbara dagar????

Längdskidpremiär

November 22nd, 2015

Efter lunchen så åkte vi ner till campingen och letade fram ett skidspår. Ja, vi letade verkligen. Det fanns bara ett spår som var uppåkt, alltså inte kört med maskin. Vi åkte några varv, sonen var riktigt duktig!

Vintermat och vintergas

November 22nd, 2015

Tidigare år så har vi inte kunnat laga mat ute på trangiat under vintersäsongen. Gasen har inte viljat värma maten för oss. Men nu har äntligen Primus kommit med en vintergas, ja, man kan tro att vi blivit lurade, men den fungerade helt perfekt! Nu blir det utemat även i vinter!

Afternoon glögg

November 21st, 2015

Eftersom att årets Blossaglögg smakar Earl Grey så passar det ju perfekt att ha Afternoon glögg. Jag gjorde snittar med skinka och rostbiff, morotsbröd i lussebulle form, mjuk pepparkaka med ädelosttopping med päron och valnötter och crostiner med kyckling och fikonmarmelad. Saffransteet var helt fantastiskt måste göras fler gånger….

Snowracerpremiär

November 20th, 2015

Idag så skyndade vi oss hem från skolan, värmde lite glögg och plockade fram saffransbullar. Sedan så slet vi fram våra snowracer och gick till backen vid kyrkogården. Här åkte jag när jag var liten och backen är riktigt bra! När vi åkte kom vi fram till att den röda snowracern är snabbare än den rosa snowracern!

Rumsgranen år två…

November 15th, 2015

Förra årets rumsgran har växt så det knakar. Jag köpte en fin ny ljusslinga med koppartråd och fina stjärnor på Rusta för en spottstyver! Ett riktigt bra köp!

Julbelysningen och julbollarna fixade!

November 15th, 2015

Dags att klättra på stege igen. Idag har mannen klättrat och satt upp alla fina julbollar i äppelträdet.

Årets julbak

November 14th, 2015

Vi har bakat allt vårt bröd till julen! Känns riktigt skönt att ha det bortgjort!

Säsongens första snö!

November 13th, 2015

Glada barn var det när den första snön fallit under natten!

Årets stora glöggtest 2015

November 11th, 2015

Då var det dags att presentera årets stora glöggtest. Vilka fantastiska glöggar man kan få tag i nu för tiden! Vi har smakat och smakat och valt ut några favoriter! Vill säga att vi inte är sponsrade utan själva har fått köpa alla flaskor vi smakat!